h%C3%A4kschu.jpg

Kuva ~ https://www.is.fi/formula1/art-2000006490330.html - 

 

*

HS: " ... Nuoret lupaukset kävivät tiukan kisan Macaossa juuri ennen nousuaan F1-sarjaan ... "

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006490447.html  - 

...

[2013] Voittamisen filosofia - taistelutahto

Urheilu on sallittua, ja laillista sotaa paikasta auringossa. Vain viimeinen voitto muistetaan. Tahto voittaa vaatii aivan erityispiirteitä – noissa piirteissä kohtaavat periksiantamattomuus ja kyky hallita omia osaamisalueita, jotka on ahkeruudella huippuunsa koulittuja. Voittaja on esikuva, koska hän on sillä hetkellä paras.

 

Formula 1 on autourheilun kuninkuuslaji
[ … nyt median suitsuttama suomalainen Kimi Räikkönen voitti Australian 2013 GP:n Lotus autollaan – heti kilpailukauden avajaisiksi … ]

Vain hyvin harvat pääsevät huipulle – nyt radoilla pyörii ”kolme” suomalaista – se on paljon väkilukuumme nähden. Meillä on ollut muistakin lajeista ikimuistettavia voittajia – Matti Nykänen, mäkihyppääjä – Mika Häkkinen, toinen F-1 ajaja – Lasse Viren, kestävyysjuoksija sekä paljon muita, unohtamatta jääkiekkoilija Teemu Selännettä 5], joka osoittaa, ettei ikäkään ole este olla huipulla.

 

Voittamisen ja näyttämisen tahto

Ihmiseloa sävyttää voimakkaasti näyttäminen ja vertaileminen. Kilvoittelu on jokaisessa ja kukin elossa oleva on suuren elämänpelin toistaiseksi lähes uskomaton voittaja – jatkumon ulottuessa hamaan historiaan saakka. Kaikilla nyt elävillä on tasan yhtä pitkä voittoputki takanaan – tosin osa ei jatka tätä voittamisen eliksiiriä suonistaan, vaan päättää jatkumon omaan loppuunsa ilman lisääntymistä.

 

Sota on myös voittamista
[ … ja ihmiskunta vaatiikin aina aika-ajoin sotansa – oli se sitten kuinka verinen tahansa ]

Rintamilla on kilvoilteltu vuosituhannet – tehden ruumiita ja silvottuja raajarikkoja – tässäkin on kyseessä kilpailu, tosin verinen sellainen. Urheilu on myös ”veristä” kilpailua paikasta yleisön sydämissä, kuten poliitiikoilla ennen vaaleja. Tällöinkin on kyseessä näyttö ja vertailu, kuten oli Australian F-1 avauskisassa, jonka suomalainen Kimi Räikkönen voitti ja kansa sai kaivattua Maamme laulua. ... [CONTINUE]

.

Kirjoitettu vuonna 2013

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/voittamisen-filosofia-taistelutahto.html  - ] ORIG BLOG

 

...