saksan%20tuotantokone.jpg

 

 

 

...

HS

Saksan talous yskii pahasti ja maata pyörittävä autoteollisuus on suurissa vaikeuksissa – ”Nyt ollaan aidosti jo pysyväis­luonteisissa ongelmissa”

https://www.hs.fi/talous/art-2000006203522.html  - 

.

Ilkka Luoma 14.8.2019 - 9:14 kommentti
Saksa on tarvittaessa tehokkaasti mobilisoituva valtio ja järjestysyhteiskunta. On varmaa, että saksalaisen "taloushädän" tunnistus tuo tähän Euroopan jykevimpään kansantalouteen uutta puhtia, kun määritellään poikkeussäännöt taloustilanteen korjaamiseksi. 

Eräs merkittävä tekijä on Venäjä, joka on juuri saksalaiselle tuotannolle yksi merkittävimpiä vienti- ja yhteistyökohteita, kun tarkastellaan Saksan ja Venäjän taloussuhdetta pidemmässä aikajaksossa. 

Saksa yksinkertaisesti tarvitsee uuden "schröderiläisen aikakauden" palauttamaan suhdetoiminnan maailman suurimpaan raaka-aine- ja energia-aittaan - Venäjään. 

Saksalla on nyt kiire, sillä maailman suurin vientivaltio ja kansantalous (bkt - PPP/IMF) Kiina on ottamassa Venäjän "hellään huomaansa" ... tämä ei sovi EU' lle ja erityisesti ei Saksalle. 

Saksan huominen on paremmat suhteet Venäjään, jolloin myös aukeaa uinuvat markkinapotentiaalit - onhan venäläisiä kuitenkin enemmän kuin yhdessäkään EU-valtiossa. Nordstream I ja II ovat oivia esimerkkejä Venäjän ja Saksan erityisyhteydestä! 

Onkin odotettavissa, että Saksa irtoaa EU' n pakotteista Venäjää kohtaan ja tämä tarkoittaa ratkaisua itäisen Ukrainan suhteen, joka onkin Venäjän presidentti Vladimir Putinille "helppo case", sillä Krim on jo kiinnitetty lopullisesti Venäjään. 

Putin osaa saksaa ja haluaa palauttaa osaltansa "schröderiläisen aikakauden", ja nyt aika on otollinen. Saksa tarvitsee Venäjän markkinat - niitä ei tule luovuttaa Kiinalle. Suhteet Kiinaan ovat myös Saksan agendalla - Saksalla on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet Kiinan suuntaan, sillä Kiinassa luotetaan saksalaiseen laatuun, osaamiseen ja tarkkuuteen noudattaa sopimuksia! 

Saksa tietää mitä merkitsee olla eripuolin rajaa - vastatusten venäläisten kanssa. Tuo kokemus on hyytävä; Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi "yllättäen" Neuvostoliiton kimppuun 1941 - alkoi maailmanhistorian verisin erillissota - Itärintaman sota 1941-45. Jostain syystä Putinilla on lämmin asenne Saksaa kohtaan.
 
...