trump.jpg

"Kahlitsen noitavainoajat"

 

...

Video näyttää, kuinka Trump keskittyi pitkässä monologissa paasaamaan sisäpolitiikkaa – ja Niinistö istui hiljaa vieressä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006259550.html  - 

...

Ilkka Luoma 4.10.2019 - 9:56
 
 
Tällä kohdin herää vääjäämättä kysymys miten paljon kansansa valitsema - tässä toiseksi suurimmalla yhteisäänimäärällä Donald Trump - presidentti muistuttaa valitsijoitaan, mikä juuri tässä kohdin olisi vähemmistö amerikkalaisesta kansakunnasta nimeltä Yhdysvallat.

Trump lienee monien mieleen - ryöpyttelynsä johdosta; ikäänkuin laitettaisiin jukuroiva media ja virkamieskunta asentoon, ojennukseen ja herran nuhteeseen - tätäkö kansakuntien syvät arkirivit toivoisivat - laajemminkin, jopa kekkosmaisessa Suomessa?

Trump ei liene monien mieleen, sillä hänen päällepäsmäryys saattaa hermostuttaa (ainakin pääomia |*), koska se tuo epävakautta, heiluvuutta ja epävarmuutta talouteen, jossa ylikulutusvaltio US on porskuttanut vuosikymmenet merkittävän suurella per capita ympäristöjäljellä, ollen kulutushokemallinen yhteiskunta, jossa "rahalla saa ja hevosella (autolla) pääsee".

Kuitenkin moni saattaa pitää Trumpista, sillä hän harrastaa suoramediaa - eli kansalaisen infokanavan ylläpitoa kertoen itse omien tavoitteidensa mukaista totuutta, uustotuutta, vaihtoehtototuutta tai sitten muunneltua uusnormaaliuden totuutta.

Niin tai näin, nyt on ilmainen mahdollisuus olla "virrassa" - Trumpin twiittien informaatiovirrassa - muutamalla kännykän näpäytyksellä - ja olet ajassa! Tässäkö näin Trump antaa kansalle sen kaipaamaa sirkushuvia? Entä leipä, kun kohta Kiina puree kipeämmin?

Trumpmedia puree, näykkii ja osoittelee - korosten diilimiehen ylivertaisuutta, mutta millaisella vakavuudella ja/tai uskottavuudella? Tämän ratkaisevat seuraavista US-presidentinvaaleista äänestäjät ja jääkin nähtäväksi saako Trump tällä kertaa eniten kokonaisääniä liittovaltiostaan nimeltä Yhdysvallat.
...

|* Pääoma voi sittenkin tykätä Trumpista, sillä heiluvat "eipäs-juupas" ilmoittelut trumppistisesti "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla heiluttelevat pörssikursseja sellaisella taajuudella, johon ammattisijoittajien on helppo tarttua ja hakea pikavoittoja!
 
...