yksin2.jpg

 
 
 
 
2023-03-15  -- 11:04:27

Kuva ~ https://www.terve.fi/teemat/yksinaisyys

 

PROLOGI - Ihminen elinkaaressaan on kokonaisvaltainen biologissähköinen "sattuman sanelema juttu" (?)

-projekti syntymästä kuolemaan omalla biologisella kierrollaan ja hyödyllisyytenä, joka kantaa perinnettä ja evoluution peruskäskyn mukaan koettaa luoda jatkuvuutta lisääntymisenä - näin on tapahtunut jo miljoonia vuosia.

Erinomaista kun yksilö uskaltautuu tulemaan ulos "kuopastaan" ..
[ ~ https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000009260643.html -, ingressiltään näin:
"Mia, 26, ei käy töissä tai opiskele. Nyt hän kertoo, miten jäi ulkopuoliseksi, kuten kymmenet tuhannet suomalaiset nuoret."
-toimittajana Veera Reko.]


.. ulostulo on jo merkki halustaan kurkistaa mitä kuopan reunalta voisikaan näkyä - muutakin kuin jatkuvaa unta paremmasta ja odotusta jostain sellaisesta mitä toivotaan.

Toivomus on ensimmäinen merkki elpymisestä

Elpyminen voi sitten viedä virtaan, jossa voisi kokea meille kaikille tarkoitettua Onnea ja hyvää mieltä - palasina, joihin ei saisi kyllästyä liiallisuutena!
Ihminen on pariutuva -

.. eläinmaailman perinteiden ja perittyjen mallien mukaan uros etsii naarasta - nainen miestä, ja toisin päin - on ikään kuin tarve luoda kuva itsestä - evoluution eduksi, jotta "se" pysyisi kuolemattomana!

Tuo ehkä vaikeasti ymmärrettävä koordinaatio kuolemattomuudesta on se tehtävä, joka on ehkä kirjoitettu johonkin universaaliin käyttöjärjestelmään, mikä ohjaa meitäkin -

-- kutakin se omalle yksilölliselle raiteelle tuottaa mielihyvää, yrittämistä - ja halussaan elämän jatkamista kuin Onnea kokea yhteys muihin - ehkä samankaltaisiin, jotka antavat vilpittömän arvon yksilönä - Sinulle ja minulle.

Meille on luotu paikka - jokaiselle, yksikään syntymä ei ole koskaan turha. Tämä on ehkä se varmin asia mitä epävarmassa elämässämme on!

Kaikki eivät kuitenkaan selviä ja syitä on kymmeniä - eikä niitä voida koskaan poistaa, vaan "sattuman sanelema juttu" tekee omaa kiertotaloutta - tuottaen aina kuitenkin jonkin hyödyn seuraaville. Mitä tämä tarkoittaa?

Yksinkertaista -

.. se tarkoittaa hyötyä kehorakenteen jatkuvuutena - olemme aina osa menneisyyttä niin perintönä kuin materiaalina, josta aika-ajoin toivottavasti elosta nauttiva "kehikkomme" on muodostunut - ennen, nyt ja huomenna.

Olemme rakentuneet muinoisesta Elämästä, johon aina kullekin kerrallansa puhaltuu jostain henki, joka tekee Sinut, sen ainutlaatuisen olion, eliön ja Ihmisen meidän tapauksessa, jolle on suotu Elämän lahja syntymänä.

Meille on luotu sisäsyntyinen yrittämisen tahto, se näkyy jo vauvana maidolle hamuamisena, pystyyn nousuna - nähdä enemmän maailmaa ja opissa puhua meille muille -

.. ja myöhemmin yrittäminen ilmentyy satoina erilaisina keinoina löytää paikka yhteisöistä; olemmehan joukkoutuvaa eliönlajia - aina kunkin omien reviirillisten taipumusten mukaisesti.

Meillä on oikeus valita esiintymisemme ja olomme -

.. kukin tahtojensa mukaisesti; kuitenkin siten, että se oma yhteisöllisyys edellyttää yksilö- ja ryhmäsääntöjen noudattamista - näin olisi olo helpompaa kunkin ryhmäytymisessä.

__
Maailma jossa Elämme on muuttumassa moninapaiseksi ja -arvoiseksi; sen tarkoittaen erilaisuuksien hyväksymistä -

.. kuitenkin sitten, ettei noita hyväksyntöjä ole omaan yksilöitseensä pakko omaksua tai omistautua! Olemmehan yksilöitä ja yksilöillä on aina ryhmissään omat sääntönsä, joiden arvostus ei tarkoita niiden muiden erilaisten eliminointia, kuten nyt näyttää tämä meidän läntinen arvoyhteisö omassa yksilöitsekkyydessään tekevän -

.. ja näin läntisen maailmanjärjestyksen esittäen jopa sodilla väkivaltaista tämän muun enemmistöisen maailmallisuuden hylkäämistä - lännen tavoittelemien etujen ja hyötyjen pyrkytarpeista!

__
Yksilö - Sinä ja minä!

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17780330/syrjaytyneet-ja-piilottelevat--peloissaan-mutta-mista - ]

Arvostus on korkeaa kulttuuria nähdä erilaiset tarpeet, pyrkimykset kuin ominaisuudet niiden edellä hyödyllisiksi ja maailmallista kokonaisihmisyyttä edesauttavina. Näin on myös yksilötasolla -

.. kenenkään ei ole tarpeen olla kehäympyrää kävellen omassa "kuopassaan" - olisikin arvoyhteisöllistä ja arvokasta, jos kuopan reunalta valoisan maailman atmosfääreistä osattaisiin muiden siellä olevien toimesta kurkata alas "syvyyksiin", varsinkin jos kuopan pohjalta ei ole näkyvyyttä ulos vapauteen olla osana - enemmän tai vähemmän kunkin tarpeiden mukaisesti läsnä yhteisöllisyydessä.

Ei ole pakkoa olla yhteisöllisyydessä - olemme kuitenkin yksilöitä, joista moni ei niinkään halua kulkea valtavirroissa - olisikin empaattista, jos virran pyörteissä olevat kokisivat omana yksilörikkautena henkilöt, jotka kulkevat omia polkujaan ja tämän ei tarvitse olla itsekkyyttä, vaan osoitusta meidän erilaisuudesta - niin poluilla yksin kuin poluilla lopulta ryhmin - omin ryhmin kulkijoiden osalta.

Yksinäisyys
https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2019/04/yksin-kaikkien-keskella -
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/vaikein-sisainen-uhka-nuorten.html -
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/yksinaisyyden-hedelmapelit.html -


>