IJL 388879 | ORIG | BU | 1089

AVvXsEgcJkqNkM2W30CqiRaW-ORjWfRk1_sfngH3

 

Kuva: ~ https://youtu.be/jW7AQpkF4fE - 

Tämä linkki on valittu erityisellä huolella, sillä hyvin tuntemani ja suuresti arvostamani emer.prof. Eero Paloheimo on edesmenneen Pentti Linkolan jälkeen se voimallisin henkilö, joka puhuu asiaa - jatkuvasti kierrossa olevan ydinasiaa, sydämestään täysillä, koska niin harvat ovat toistaiseksi heränneet. Herätys kaikuu nyt voimallisesti ja väkevästi - olemme siirtymässä asioista oleellisimpaan - pelastamaan sitä maailmaa, joka meidät lopulta aina ja vain ainostaan elättää - koko ihmiskunnan ja erityisesti muun valtatekijän - "muun tässä vaiheessa ilman ihmistä tasapainoisen luontobiologian"! 

 

***

.

Ja nyt syvennymme nykypäivän infovirran valtatekijään ... 

..

On aika lopettaa - mutta mikä ja kenen/ keiden toimesta! ---

[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008681340.html - , HS-otsikoituna näin: "Putinilla on sama ”Venäjän idea”, josta jo Mauno Koivisto varoitti"] Aivan aluksi - emme voi jättää näin tärkeää maailman tapahtumaa vain "Venäjän ideaksi" - on kysymys suuresta maailmankuvasta, jossa itä hakee roolinsa - kokonsa puitteista. .. Tänään suomalainen media on aloittanut ennenkokemattoman ja -näkemättömän mediapaatoksen manipuloiden lukijoitaan ja katsojiaan vastakkainasettelun |1 viidakkoon. Idän ja lännen vastakkainasettelun lopputulema on huonoimmillaan kansakuntamme pelko, jopa hysteerisyys. Yksipuolinen uutisvirta on kuitenkin vähintään terveen ajatusmaailman provosointi sellaiselle tielle, jonka päättöasemalla on oikea uhka joutua sotiin, jotka eivät meille edes kuulu.

.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/03/ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling.html -

|1 [ 673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 2246 ]

.

Tänään media on yltänyt megalomaanisiin mittaluokkiin yksipuolisuudessaan ja puolueellisuudessaan kuin suuntaavuudessaan, ettei näin olla nähty koskaan aiemmin |2 - .

jokainen voi pohtia miten meidän media uutisoi tunnettuja muita sotia: Euroopan Serbiasta Afganistanin |3 kautta Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan ja vaikkapa Syyriaan, jonka salaisen CIA-aseistamisprojektin US aloitti jo vuonna 2013 |4 - Syyrian laittomille kapinallisille - muistamme Venäjän tulleen Syyrian laillisen hallituksen kutsusta vasta vuonna 2015, syyllä, jossa USAF aloitti omat pommitukset vuonna 2014.

.

|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi -

.

Serbian pommituksetkin on haluttu unohtaa |5 - liittyen Kosovon sotaan, jonka yhtäläisyys nykyiseen Ukrainan tilanteeseen on ilmeinen.

.

|5 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

.

--

PROLOGI

Onko aika lopettaa? Maailmamme on lopulta yhteinen koko biologiselle kasvustolle, jota nerokas evoluutio |6 ohjaa meille ihmisille syvimmiltään tuntemattomalla tavalla - jokin ohjelmisto ja valvonta siellä on takana unohtamatta syyn ja seurauksen lakeja, joiden sykkeessä jokin biologinen kellotaajuus |7 ohjaa yksilöllistä lajikehitystä moninaisuuden, moniarvoisuuden |8 kuin reviirillisten |9 turvalakien pohjalta.

.

|6 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82227/evoluution-ihmiselle-tuntematon-paamaara-kuolemattomuudessaan -

.

Ihminen on ikuisine riitoineen osa biologista kiertotaloutta, [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/vakivalta-kuuluu-ihmisen-luontoon.html - , harmiksemme ihmiskunta tarvitsee aina sotansa!]

.. joka toimii evoluution kellotaajuuden tahdissa, jonka tosin ihmiskunnan kasvuhokema |10 on ylittänyt meille lopulta haitallisella tavalla.

.

|10 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82087/miksi-talousviisaiden-kasvuhokema - . On aika vähentää kierroksia |11 ja palata kaudelle, jossa tasapaino eli sovussa reviiripuolustuksen kanssa. Laji- jopa suku- ja perhekohtainen reviiritoiminta oli evoluution huippukeksintö muutamien satojen miljoonien vuosien takaa.

 

Emme vähennä elämisen tasoa,

.. mutta elintasoa on syytä tarkastella kriittisesti, jolloin alennamme kulutuksellisen perustason alemmaksi ja ylennämme henkistä kyvykkyyttä nähdä maailmaa harmonisemmin arvoin. Kasvun hoenta ei ole arvo, se on luontobiologian tasapainoa tuhoon vievä tie. -- Miten tuo prologi projisoi sitten meneillään olevaan idän ja lännen vastakkainasettelun |12 meneillään olevaan informaatio- ja yhteiskuntamallien keskinäissotaan hegemoniasta millaisin säännöin |13 meidän kaikkien on katsottava huomista vallitsevan ympäristökatastrofin sävyttämänä? . |12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/miksi-ihmiskuntaa-ajetaan.html -

.

[!] Ihmiskunnallinen maailma on sotimisen maailma,

.. jos katsomme sotahistoriaa vaikkapa Korean sodasta alkaen, jossa tuolloinen itä ja länsi otti yhteen jakamalla kilpajuoksulla silloisen yhtenäisen Korean kahtia, jakolinjan ollessa yhä voimassa - tuolloin USA atomipommin isänä tohkeissaan juoksi Korean niemimaalle etelästä ja pohjoisesta silloisen Neuvostoliiton toimesta juostiin etelään ja näin jako oli selvä - kysymättä mitenkään itse korealaisilta - tämä tapahtui vuonna 1945, josta lähtien alkoi tämän idän ja lännen vastakkain asettuminen.

 

Ei ole syytä tässä enempää luetella maailmallisia sotia, .. niitä voi tutkia netistä, on kuitenkin tiedossa, että juuri USA on sotinut eniten viimeisten 70 vuodenaikana ja aina kaukana omilta rajoilta. Tämä sotimisen filosofiaa ei enää maailmalta haluta - varsinkin Kiina on jo ilmaissut ettei kahdeksan miljardin ihmiskuntaa enää johdeta ja hegemonioida yhdestä valtiosta - ei edes asein eikä kauppapakotteilla.

 

Tämän myötä Kiina rakentaa omaa yhteiskuntaansa siten, .. että sen riippuvuussuhteet länteen vähenevät ja se keskittyy lähinnä kehittyvien ja kehitysmaiden kauppaan, kehittämiseen ja siellä jälkikolonialismin vallassa olleiden ihmisten elämisen tason nostamiseen omin anti-koloniaalisin keinoin - tuottaen etua ja hyötyä niin itse Kiinalle kuin kumppanivaltiolle.

--

Entä paljon nyt mediassa kritiikin alle joutunut Kiinan ja Venäjän välinen yhteistyö -

.. onko realismia, ja millaisin keinoin nämä kaksi maailman suurinta |* voivat edesauttaa keskinäistä yhteistyötä ja erityisesti tavoitteita kaupallisesti ja yhteiskuntakehityksellisesti kehittyviin ja kehitysmaihin, joihin kumpikin tulee entisestään kiinnittämään huomiota ja näin vähentäen yhteyksiä länteen. Läntinen maailma on tänään vielä hegemonia-asemassa paljolti USA' n sotataitojen, aggressiivisten vieraiden asioihin sekaantumisten ja kaupallisten operaatioiden kautta -

.. unohtamatta US-dollarin asemaa maailmanvaluuttana, joka toistaiseksi vahvan luottoarvon myötä voi ladata rahoituselementtejä, jotka viehättävät monia "rahattomia yhteiskuntia", ja näin läntinen malli elää saaden liikkumatilaa, niin kauan kuin jaettavaa dollarivirtaa on käytettävissä -

.. kysymysmerkiksi jää tilanne, jossa USD menettää luottamuksen ja näin amerikkalainen valuutta menettää maailmallisuutensa. Kiina suunnittelee oman valuuttansa sementoimista lujempiin arvoihin kuin häilyvä luottamus ja asevoimien valta pönkittämään maailman velkaisinta valtiota - Yhdysvaltoja |14.

..

Läntinen maailma edustaen sitä toista vastakkainasettelun tahoa, on se pienempi osa ihmispopulaatiota, ollen ehkä jopa pienempi kuin Kiina, joka edustaa maailmallisudesta jo tänään 1,4/8,0 -osuutta, Yhdysvaltojen roolin ollessa kokoluokassa 0,36/8,0. EU saa arvokseen noin 0,44/8,0. Kuriositeettina voidaan saada Venäjän hyökkäyksen YK-äänestyksessä tyhjää äänestäneiden Intian, Pakistanin ja Kiinan edustamaan kolmistaan jo noin 3,0/8,0 -osuutta ihmispopulaatiosta.

Ihmisyyden arvot kuin enemmistöisyys saavat uusia arvoja kun maailmamme muuttuu moniarvoisemmaksi ja näin yhden valtion ja yhden maailmankäsityksen valta-asema saadaan kutistumaan - jolloin ihmisyhteisöjen yksilöllisyysarvo valtioittain saadaan itsenäisyyksien tielle muiden ulkoisten sekaantumatta ja sotkeutumatta muiden sisäisiin asioihin ja ongelmiin, joita vääjäämättä aina syntyy, niin kauan kuin maailmassamme on enemmän kuin yksi ihminen.

--

Miksi nyt juuri käydään tätä kovaa vastakkain asettumisen aikakautta - syy on selvä, hyvin selvä -

.. länsi on havainnut, ehkä liian myöhään, että itä ajaa ohi, tai ei ohi - vaan vähintäänkin rinnalle omine malleineen ja omine mahdollisine valta-asemineen populaatioidensa koon myötä - .. demokratiahan edellyttää enemmistöisyyttä päätöksissä ja Kiina maailman suurimpana [ ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001659661.html - BKT/PPP -IMF] ja vaikuttavimpana valtiona [ ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001822160.html - suurin kauppavaltio] edes mitään yksinhegemoniaa hae, vaan tilaa, jossa emme sekaannu vieraiden itsenäisten omiin asioihin - yksinkertaista kiinalaista elämänfilosofiaa jo 4000 vuoden ajalta. Kiina on maailman vanhin - vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri -].

--

Entä nyt "yksin jäänyt" Venäjä, joka odotti aikansa Minskin sopimusta? [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008580465.html - , HS-ingressiltään näin:

"Vuoden 2015 tulitaukosopimusta ei Kiovassa juuri arvosteta vaan sitä pidetään Venäjän työkaluna yrityksessä määräillä Ukrainaa"]

Aikanaan Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin totesi osapuilleen näin: "Puheiden aika on ohi -nyt puhuvat aseet" -sotaa ei kukaan halunnut, ei edes Venäjä, mutta Minskin sopimuksen asiat piti saada ratkaistua - nyt niitä koetetaan jengata paikoilleen tavalla, joka nyt kohta heti tuottaa tulitauon, aselevon ja lopulta Minsk 3 [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17324514/minskin-sopimus-on-kuollut---kauan-elakoon-minsk-3! - ] rauhansopimuksen, jonka kätilöksi voisi hyvin tulla Kiina, jota Kreml kuuntelee herkällä korvalla. Kiina käy myös kiovalaisille. Saammeko aselevon jo viikon - kahden päästä, jää nähtäväksi.

Kiinan ja Venäjän kehittyvä liitto jatkuu juuri sen jälkeen,

.. jos saamme rauhan nyt kuukauden sisällä -sillä molemmilla on suuri intressi tuottaa kaikkinaiset reviirit asentoon, jossa rauha saadaan muun muassa Eurooppaan |15, ja sehän ei onnistu ilman Venäjää - samalla Kiina saa painoarvoa omille tarpeilleen aseteltaessa historiallisia tosiasioita oikeaan ja oikeudenmukaiseen asentoon, myös Kiinan osalta. Näin näyttäisi Kiinan jo yli 10 vuotta sitten asettama tavoite, jossa ei enää yksi ainoa valtio määrää asein eikä kaupalla muiden asioita, vaan moniarvoisuus yhteiskuntakehityksenä saa valtasuunnan, jolloin asemoituminen omiin yhteiskuntamallireviireihin saa toiminnallista voimaa.

.

TIETOISKU! Tarvitseeko Kiina lähinnä lännen kehittämää toistaiseksi keskeneräistä demokratian käsitettä? ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/meille-niin-vaikeasti-ymmarrettava_22.html -

.

Yhteiskuntamallireviirit eivät estä valtiollista kanssakäymistä sopivuuksien ja tarpeellisuuksien summana, sillä lopulta meillä kaikilla on yhteinen vihollinen ja se on meidän kaikkien ihmisten aikaansaama ympäristöongelma |16, ettei jo lähestyvä tosiasiallinen -katastrofi. Näin meidän kaikkien on opittava puhaltamaan yhteiseen biologiaan, joka ei tunne rajoja, kuten me ihmiset keskeneräiseinä evoluution kehityskohteina. --

PS. Esivaiheena harjoiteltaessa todellista maailmallisuutta olisi hyväksyä tosiasia ettei ravinto nykymallilla, nykypakotteilla ja niiden vastatoimilla tuota ravintotaseellista riittävyystilaa moniin maihin - tiheäasujaimistoinen EU-Eurooppa kuivuvana Etelä-Eurooppana ja kehitysmaat ovat vaaravyöhykkeessä ja maailman suurin mahdollinen ruoka-aitta [ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] -

.. Venäjä saattaa muodostua ratkaisijan rooliin, jo siksikin olisi nyt viisasta nähdä vähintäänkin Euroopassa tilanne, jossa Eurooppa jatkuu kauas EU-Euroopan itäpuolelle. Tiedämme myös, että Kiina valvoo omiaan ja rakentaa omaa ravintopiiriään muun muassa viljelysaannon suhteen ja näin katselee Venäjää entistä tarkemmin pitkäjänteisenä liittolaisena niin ravinnosta, makeasta käyttökelpoisesta vedestä (Baikal-järvi) kuin puuraaka-aineesta ja laajasta energiapaletista mitä maailman suurin maapinta-alavaltio Venäjä voi kokonaisena tarjota. Ehkä lännenkin olisi tämä hyvä huomioida?

 

--

EKSTRA

Kiinassa valmistuu joka vuosi noin 340 000 ylempää insinööriä ja tämä tuotekehitykseen ja tuotantoon vaikuttava tekijä ei voi jäädä huomaamatta muualta, sillä näin Kiina rakentaa omaa kaiken kattavaa osaamista ja samalla pienentää riippuvuuttaan lännestä - tuottaen omia ratkaisuja kehittyville - ja kehitysmaille. Ajan saatossa Kiina voi korvata kaiken läntisen pakotteen mille tahansa valtiolle, joka joutuu tämän läntisen itsevaltaisen menettelytavan uhriksi. Kiina tarvitsee vain raaka-aineita, ja niitä on tarjolla Venäjältä.

--

EPILOGI On myös toinen vaihtoehto, jota on kokeiltu jo 1400-luvulla, jolloin Kiina oli jo ensimmäisen kerran maailman suurin - elettiin keisari Zhu Di' n aikaa (Yongle emperiour ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Yongle - "Ikuinen Onnellisuus" ] ja tuolloiset maailman suurimmat dzonkkilaivastot purjehtivat muun muassa eunukki-amiraali Zheng He' n johdolla maailman meriä - ulottaen matkat Australiasta Afrikkaan ja ehkä muuallekin (Gavin Menzies ~ https://www.ts.fi/kulttuuri/1074111554 - ) -

.. mutta matkat maailmalle kävivät hyvin kalliiksi ja kun Zhu kuoli, silloiset mandariinit (=virkamiehet) sulkivat Kiinan portit maailmalle, ja valtio keskittyi kehittämään omaa valtiota toimien vain vierusvaltioiden kanssa, kauppaa käyden - nythän Kiinan vierusvaltiot käsittävät jo merkittävän osan maailman ihmisasujaimistosta, eli kaupankäyntiä riittäisi näinkin riittävästi!

.. - entä nyt, kun Kiina on ulottanut silkkiset sormensa jo kaikkialle -eikä meitä ajatellen suunnitelmana vähäisimpänä ole Koillisväylä -suunnitelmana yhdistää Kiina Pohjois-Eurooppaan - Venäjän kanssa yhdessä, mikä voisikaan olla meidän rooli hankkeessa - siinäpä kiintoisa kysymys, johon on avain ja ratkaisu! --- ...

Kuka tai mikä osaa lopettaa ajoissa, sillä siviilit ovat aina he, jotka kärsivät kaikissa sodissa ... [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/kaikissa-sodissa-karsivat-eniten-aina.html - ]

 

 

..

| 79 TIEDE 291 | 94 SUOMI24 555 | VU | VS FB |

 

..

Nyt kuvana mennään kauas historiaan Lokakuun 2' lle päivälle, jolloin Mahatma Gandhi syntyi - jokin yhtäläisyys yhdistää kirjoituksen ensikuvaa ja tätä - jokainen voi itse sen päätellä -

 

AVvXsEiPq0K225tAP1xT_Qs9CxGwSjtgeRKNhbRY


Kuva: ~ https://www1.wdr.de/stichtag/stichtag8618.html -

 

 

*******

 

...

e