sipi.jpg

 

 

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan. Paluuta yritettiin estää ja vaikeuttaa, mutta ”Apollosta [1 lähtenyt suunnitelma ei kantanut hedelmää” -kulmakuppiloissa sipistään.

 

Insinööri Juha Sipilä oli vuonna 2014 vielä tuore, raikas ja uudishenkinen poliitikko, olematta poliitikko – hän tuli tekemään rikkaana rikkaiden elämästä parempaa … näinkö se on sittenkin nähtävä?

 

 

Juhan avuksi riensi paljolti Kiinan nostama maailmanlaajuinen taloustoimeliaisuus. On tietenkin selvää, että Sipilän hallitus omii kaikki positiiviset tuulenvireet itselleen omiksi aikaansaannoksiksi, pysyäkseen suosittuna ja pystyssä.

 

Nyt Keskusta laahaa asemissa – tilanteessa ennen Sipilää. Sipilä ei kyennyt toistaiseksi ylläpitämään nostetta – perinteelliset poliitikot – jytkyttelijä Timo Soini takinkääntäjineen ja Kokoomus Petteri Orpon johdolla kyttäävät jotain tapahtuvaksi. Soini pakenee [2 – veikkaillaan, näinhän teki Jyrki Katainenkin, kun kaikki kaatui [3 … ”Nyt kaatuu Soini” -puhistaan pystypubeissa.

 

 

Petteri Orpo paistattelee demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa piikkipaikalla [4, vaikka kokeneimmat muistavat vaalien olevan ainoa luotettava gallup – kunhan vielä ”Nukkuvien puolue” saadaan hereille, tapahtuu todelliset muutokset – nukkuville ei ole vain kymmeniin vuosiin ilmaantunut herättävää kansanjohtajaa, … ehkä seuraavista eduskuntavaaleista ”valo tulee sokealle”, … vaalit saattavat olla jopa ennenaikaiset.

 

 

Sanotaan, että sote-soppa upottaa Sipilän, ja että Väyrynen olisi ratkaisijan roolissa?

 

 

paavo2.jpg

 

Niin tai näin. Paavo on luonut jotain uutta – hänen perusti EU-Brysselistä ”aldemaisen” Kansalaispuolueen [5, jossa on idea, ideologia ja aatteen palo, kunhan riidat sovitaan ja sotakirveet haudataan …

 

Paavolla on ”valmiina” 180 000 suomalaista, joista sadat olisivat valmiit vaalikenttätyöhön, jos vain Paavolle saadaan sellainen puoluesihteeri, joka laittaa tuulemaan. Nyt on tekijän paikka auki!

 

 

Entä Juha Sipilä, joka yritti vilpittömästi kaikkensa, mutta teki virheen, kun jätti Väyrysen rannalle!

 

Timo Soinista ei ikinä pitänyt tulla ulkoministeriä [6 – kotimaan vastuunkannon hän laistoi jättämällä perinteellisesti hänelle kuuluvan valtiovarainministerin salkun Kokoomukselle – ja silloin tuli orpo olo. Entä mitkä olivat Sipilään kohdistuneet odotukset, kun paljolti hän nosti Keskustan pääministeripuolueeksi – tuoreella liikemiesmäisellä otteella ---

 

Kirjoitin 14. lokakuuta 2014 näin ja juttu sai 1013 lukijakommenttia Iltalehden kansalaispulinapalstalle – kunnes koko palsta suljettiin, mutta tässä se on ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6450218 – otsikolla ”Pääministeri Juha Sipilä! ... ?” ---

 

Ote: ” … Kansa kaipaa uudenlaista pääministeriä, joka on tehnyt tavallista työtäkin

Turuilta ja toreilta kuuluu jo paljon arkikansan mietteitä uuden pääministerin olemuksesta ja henkilöstä - arvuutellaan Sipilästä pääministeriä. Onhan Juha ollut yrittäjä omalla rahalla ja riskillä, siis ymmärtää arkielämän realismia. Tuntuu vieläpä rehdiltä, ei ole ollut koko ikäänsä ”vain” poliitikko, tehnyt siis oikeaa työtä, eikä osaa valehdella tai kauniimmin sanottuna - muuntaa asioita vain omaksi edukseen.


Onko meillä ollut koskaan yrittäjäpääministeriä?

Miltä vuodelta muuten löydetään historiasta ensimmäinen pääministeri, joka on yrittänyt menestyksekkäästi omin avuin ja aikaansaanut oikeita töitä tavallisille ihmisille, ja jotka ovat motivoituneina olleet aloittamassa joka arkiaamuista työpäiväänsä?

...
Mitä muuten Jykke [7, Timppa [8 ja Juttis [9 ovat muuta kuin politiikkaa aikaan saaneet ansiolistaansa? -tätä kansa kysyy, vähättelemättä yhtään politiikanhoidon vastuullista tehtäväkenttää! … ” -lainaus päättyy

 

Kuinka monta keskustalaista loikkaa Väyrysen alussaan yhden miehen eduskuntaryhmään, entä Sinisistä ja Perussuomalaisista? Jää nähtäväksi. Moni saattaa miettiä, että Paavon joukoista on helpompi ponnistaa uusiin ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin – jää nähtäväksi ja toivomme, että näkymä on kansalle iloksi!

 

soini6.jpg

 

Viitteet:

[1 Tunnetusti Keskustan puoluetoimisto on Apollonkadulla ja moni arveli ”kärnäilyn” suunnitellun juuri Apollonkadulla! …?

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/pakeneeko-timo-soini-ongelmia-vai-hapeaa.html -

[x

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/paavo-vayrynen-putsasi-poydan.html -

[x

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/ei-uskottavaa-tulevaisuuskuvaa.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171257

 

DOC sipila_kaatuu_28052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 29052018

 

532_4543 – 10:18