1087

 
AVvXsEiAWStx8tZrkBjmC3FVHOYDNIoIHxLLgSZX
 

https://kauppa.intokustannus.fi/kirja/propagandan-historia-kuinka-meihin-on-vaikutettu-antiikista-infosotaan/ - 

 

EKSTRA ~ https://www.kirjastokaista.fi/sananvapaus/ - 

 

*** 

AURA

..

Mihin on kadonnut median vilpitön halu tutkivan journalismin aitouteen, moniarvoisuuteen ja puolueettomuuteen?*
 
.
Avataan oikeasti sananvapaus ja jätetään toimittajasensuuri pois, josta erityisesti kirjoittava suoramedia eli kansakunta joutuu vielä toistaiseksi kärsimään - siksi laajaa on toimittajakunnan sensuuri lukijoidensa mielipiteiden eliminoimisessa |1
Mitä saat kansalaisena avoimesti kertoa, puhua ja kirjoittaa - mikä oikeuttaa näkemyksellisyyden horjuttamisen, jopa eliminoimisen, kun se "oikeassa oleva" toimittaja niin päättää?
.
|1 HS-otsikko: "
 

Sananvapauskomissio voisi helpottaa kansallisen keskustelun kriisiä

"
 
 
Missä mennään sanavapaus? |2
Nyt puhutaan ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008595809.html - , otsikoituna tällä tavoin:
"Sananvapauskomissio voisi helpottaa kansallisen keskustelun kriisiä" -
.. ehkä olikin hyvä, että valtamedia otti esille lukijan mielipiteenä Sananvapauskomission, joka takaisi kaikille esiintymisen, jonka myötä oppivuuden kautta tekstisisällöt siistiytyvät ja asiallistuvat.
 
Nythän kansakunta huutaa sosiaalisessa mediassa kapinaa "laatumediaa" kohtaan -
.. ollaan jo kyllästytty esimerkiksi meneillään olevaan Venäjä ja idän haukkumiseen, yksipuoliseen parjaukseen - toimittajien puolustaessa omaa maailmallisvähemmistöistä länsimaalaisuuden "hyvettään" ..
- maailman jatkuu suurena lännen rajojen jälkeenkin ja onkin vahvasti oletettavissa, että itä ottaa oman maailmallisosuutensa jo pelkästään Kiinan osalta suhdeluvulla ~ 1,4/8,0.
 
--
Sananvapaus tulee ulottua laidasta laitaan -
.. kunkin asiallisesti esittämä näkemys on lähtökohdiltaan aina yhtä arvokas kuin mikä tahansa muukin. Onko tiedon- | informaatiolevitys lisääntymässä suoramediaan - kansalaisten omaan tapaan kertoa, tiedottaa ja informoida tapahtumiaan, sillä lopulta tieto tulee yksilöistä ja onkin kysyttävä miten kehitys on suuntautumassa pois välikädellisestä informoinnista, joka käy omaa kamppailuaan jopa West media trolling propagandana.
 
Niinpä sananvapauskomissio onkin asiaytimessä - juuri nyt!
--
Sananvapaus on moninainen tapa esittää yksilöllisyyttä, omaa tietämystä kuin myös luotua luuloa, väitettä ja huonoimmillaan todisteetonta esitystä tietoistarkoituksellisesti yksipuolisena ilmaisuna, jolla pyritään tukemaan sitä puolustettavaa, jopa vähemmistöisyydestä.
Esimerkiksi edellä olevaan sopii nyt valtamedian, itseään laatumediaksi kutsuvan informaatiotorven paatoksellinen ja vielä äsken hienostuneen manipuloiva julkiesitys lukijoille - Suomessakin.
Tänään kiihtyessään tuo manipulaatio on jo muuttunut West media trolling propaganda -ilmiöksi, siksi painosteelliseksi tuo idän ja lännen välinen vastakkain asettelu on kiihtynyt |3.
 
--
Tänään Venäjä ja Kiina ovat median silmissä liki hylkiöitä, siksi rujoa tuo läntisen - lähinnä iltapäivälööppimedian - infotorven poljento on omalla sättimisellä, nokkimisella kuin näykkimisellä.
Esimerkiksi edelliseen käy jopa Pekingin Olympialaisten ja kiinalaisperäisten urheilijoiden nokkiminen ~ https://www.is.fi/olympialaiset/art-2000008602783.html -, otsikoituna näin:
 
"Kommentti: Yksi somevastaus paljasti karulla tavalla, kuinka pihalla Kiinan kultainen teinitähti on" -tämä rykäisy syntyi IS-toimittaja Mikko Knuuttilalta.
 
--
Otan vielä esimerkin hersyvästä puolueellisuudesta ja yksipuolisuudesta, ehkä toimittajan ymmärtämättä kokonaisuuksia (?) - IS-toimittaja Arja Paanasen teksti ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008606713.html -, otsikoituna näin:
 
"Pääkirjoitus: Putin toimii kuin omistushaluinen puoliso – perheväkivallan uhrina on ”Ukraina-kaunotar”".
 
Mistä tämä koulutetun median näykintä ja nokkiminen?
Katkeruus omasta vajavaisuudesta olla iholla aitosuomalaiseen tapaan nähdä kokonaisuuksia omaksi eduksemme - nythän tässäkin Arja kaivelee omaa kuoppaansa omalla yksipuolisuudellaan paatoksellisessa vuodatuksessaan -
 
.. kerrotko Arja lukijoille mikä Sinua ajaa tämän tyyppiseen hyvin epäaitoon journalismiin, miltei trollingiin propagandana?
 
--
Lisää mediapurskeita - pohdittavaksi laaja-alaiselle sananvapauskomissiolle --
Jälleen asialla IS-toimittaja Arja Paananen ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008597192.html -, otsikoituna näin:
 
"Kommentti: Putinin uusi ”propaganda­enkeli” teki valituksen Sanna Marinista – Ano Turtiainen sai kunnia­kohtelun"
 
Mitä sinä lukijana ajattelet tästä Arjan yksipuolisuudesta - idän ja Venäjän mollaamisena, ehkä myös kansanedustaja Ano Turtiaisen vähättelynä, irvailevien sanankäänteiden käyttönä kuin lahjattomasta tavasta aliarvioida mediankin kulujen maksajaa - lukijaa. Miten paljon voidaan aliarvioida kansalaislukijoita?
 
Miksi tämä mediapaatoksellisuus lisääntyy -
.. esimerkiksi Ukrainan osalta, jossa ei juuri Venäjän näkökulmia esitetä puolueettomalla tavalla, jonka pitäisi olla juuri sotilaspoliittista puolueettomuutta (Nato-tutkimus MTS 11/2021 - 53%) kannattavan kansakunnan tiedonvälitykseltä kunniakysymys ..
- miksi media on monin osin valjastunut lännen marionetiksi ja miten se lopulta vaikuttaa mediaan instituutiona ja sen luottamuspisteisiin kansalaisilta - ollen nykyään jo insituutioluottamusindikaattorilla siellä häntäpäässä ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dc3ec3ff-bb9c-4332-a74a-911aefb91d86 -, IL-otteena näin:
 
" ... Vähiten instituutioista luotetaan puolestaan poliittiseen päätöksentekoon, työnantajajärjestöihin, kirkkoon, mediaan ja Euroopan unioniin. ... " -IL-toimittajana Hanna Sipinen.
 
--
Niin, mihin on kadonnut laatumedian intohimo puolueettomuuteen, monialaiseen taustakysymysten käsittelyyn ja kaikkien näkökulmien tasa-arvoiseen julkistukseen?
Miksi mediasta on tullut West media trolling manipulation jopa propaganda -ilmiöiden äänitorvi |4 ja käskyläinen ja tämä ei voi jäädä pidemmällä juoksulla kansakunnaltamme huomaamatta.
 
Olisiko median aika ryhdistäytyä ja ottaa asento, jossa osataan tunnistaa Suomen erityislaatuisuus idän ja lännen vedenjakajalla |5 - tämän tuotaessa lukijoiden ja meitä ympäröivien valtioiden luottamuksen kohoamista myös nyt lännettynyttä mediaamme kohtaa.
 
Olisiko heräämisen aika ja tämä lukijan ajatus sananvapauden totuuskomissiosta onkin oiva idea parantamaan median institutionaalista arvostusta tuolta "kansanedustajien ja autokauppiaiden tasolta".
.
 
 
EKSTRA
 
Ensimmäisiä oireita jo havaittavissa meidän suomalaisen "laatumedian" muuttuneesta käsitteestä mitä merkitsee oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kuin puolueeton journalismi - ehkä nyt ollaan puhallettu liiat tunnehöyryt toimittajamielistä ja palattu uutistoiminnan perusperiaatteisiin, joilla luodaan luottamusta lukijoihin - nyt tässäkin väärässä sodassa, jossa slaaviveljet ottavat yhteen - tosin Venäjä ilmoitti 12 tunnin tulitauosta ~ https://yle.fi/uutiset/3-12350053 - otteeltaan näin:
 
YLE: " ... – Tulitauko indikoi, että Venäjä on saavuttanut sen hyökkäysvalmiuden, mitä seuraava sodanvaihe edellyttää. He tarjoavat Ukrainalle mahdollisuutta käynnistää neuvottelut. Tulitauko mahdollistaa myös evakuointeja, mikä edeltäisi sotilasoperaatiota. Tietyllä tavalla tyyntä myrskyn edellä, kuvailee Kajanmaa. ... "
 
Entä ne toimittajapoljentojen muutokset uskottavan journalismin suuntaan?
 
A) Iltalehti - toimittajana Jari Himanen maalaa juttuunsa otteen näin:
 
" ... – Yritän aina painottaa, että me näemme ainoastaan osan siitä, mitä tässä sodassa tapahtuu, eikä meidän tulisi tehdä vahvoja johtopäätöksiä ennen kuin se on ohi, hän sanoo. ... "
 
 
.
B) Toinen merkittävä muutos tapahtui täältä ~ https://yle.fi/uutiset/3-12346600 - YLE-toimittaja Tuomas Rimpiläisen jutun otteeltaan näin:
 
" ... Parasta tietoa sota-alueelta olisi journalistisella kritiikillä arvioitu tieto. Sotajournalismissa on kuitenkin suuria vaikeuksia muodostaa täysin luotettavaa kokonaiskuvaa. ... "
 
..
 
 
 
 
Otsikon * -kun nyt asiallishenkisellä puolueettomuudella tutkimme uutis- ja informaatiovirtaa Ukrainasta, jossa sodan molemmat osapuolet käyttävät kaikki sotapropagandan suomat edut ja hyödyt juuri omaksi hyväkseen --- tunnistaako joku jo sangen "messevää " yksipuolisuutta suomalaisen "laatumedian" osalta - kaivataan rehtejä mielipiteitä - laidasta laitaan; näin aluksi.
.
 
Arvon toimittajat, mitä mieltä olette?
 
..
Viitteet
 
|4
|5
|6
..
 
 
Totuus! -Pave Maijanen
 
 
..
| 22 TIEDE 178 | 92 SUOMI24 277 | VU | FB | TWITTER |
 
..
 
 
AVvXsEiMzsRntHiXUC7zacfkihv7GEy8_oAI13JJ