suomenlippu.jpg

 

 

..

Tänään Suomi juhlii tärkeää päivää, jolloin joulukuisena päivänä 6.12.1917 julistauduimme itsenäisiksi -
 
.. tämän oli antanut mahdolliseksi autonomiamme omistajan Venäjän tsaarin kaatuminen, Neuvosto-Venäjän synty ja jo etukäteen annettu lupaus saada itsenäisyys Venäjän tsaarin autonomiasta.
 
Jälleen tämän aikakauden ja joulukuisen päivän juhla on käsillä ja Veteraanimme ja Lottamme ansaitsevat erityisen huomion.
Veteraanit puolustivat maamme uhrautuvasti - hinta itsenäisyydestä oli kova - erityisesti suhteessa maamme silloisiin (1939-40 ja 1941-44) väkilukuihin. Olimme mobilisoituneet tehokkaasti ja kaveria ei jätetty.
Syntyi legendaarinen käsitys Talvisodan hengestä, jossa Suomen mies rintamalla antoi kaikkensa ja Lotat tukivat koko puolustavaa rintamaa hyvin monin eri tavoin - ruoka- ja varusteiden huoltamisesta aina vainajien laittoon Isänmaan multiin.
 
Tänään meillä ei ole enää entisaikojen itsenäisyyttä -
.. olemme osa suurta eu-eurooppalaista systeemiä ja byrokratiaa - täällä peräpohjolassa - idän ja lännen vedenjakajalla.
Olemme lisäksi ajautuneet tietoisesti vain yhteen ilmansuuntaan - lännen suuntaan, uhaksi meidän ainoalle oikealle itsenäisyyden tiellä; olla puolueeton, jota kansa tukee lähes kaikissa mittauksissa - viimeisessä (MTS) 53 prosentin voimalla.
 
Meidän tie on vaalia Veteraanien ja Lottien viitoittamaa työtä -
.. olla yhteenkuuluva, sinnikäs ja ahkera oman Isänmaan puolustaja, kaikissa olosuhteissa kaikkia ilman suuntia kohtaan ja vastaan.
Meillä ei ole varaa sitoutua vain yhteen suuntaan ja valaista tarkkaavaisuutta vain itään - jolloin takavalojen voima ei tunnista niitä uhkia, joita takaamme lännestä lopulta tulee.
 
Meidän tie on puolueettomuus -
Helsingin henki ja työ hyvien palveluksien antamiselle kaikille heille - ilman suunnasta riippumatta - jotka haluavat luotettavaa, diplomaattista ja sekaantumatonta huomioimista erimielisyyttä kohtaan, joiden tavoitteena on löytää yhteinen sopimus rauhaan ja yhdessäoloon.
Annetaan arvo kaikille Veteraaneille ja Lotille, jotka vielä elävät ja annetaan syvällisesti kunnioittava muisto heille, joita ei aina riittävästi osattu aiemmin huomioida.
 
Eläköön Suomi ja tämän puolueettomuus, joka on tänään meidän parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikka
Kunnioittakaamme kansakuntamme laajaa enemmistöä, joka haluaa olla sekaantumatta minkään ilmansuunnan sotaliittoihin - pysyttäytyen erillään kaikista niistä ongelmista mitkä eivät meille kuulu eikä liity.
 
 
Eläköön Vapaa ja Puolueeton Suomi!
 
 
 
..
PS. Suomen Itsenäisyysjulistuksen ensimmäinen tunnustaja oli Neuvosto-Venäjä 4.1.1918. Yllättävää oli myös se, että myöhemmän Venäjän generalissimus Josif Stalin antoi lupauksen Suomen itsenäisyydelle jo marraskuussa 1917.
 
 
 
 
...
e