suomi%20avautuu%20koronasta.jpg

Kartta: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11402549  - HUOM! 15.6.2020!

 

YLE: "

Analyysi: Hallituksen kummallinen tehtävä on suunnitella Suomen avaamista, mutta varautua samalla sulkemaan se

Hallituksen suunnitelmien mukaan suuri osa rajoituksista voisi olla purettuna heinäkuussa, jos korona ei ylly jälleen, kirjoittaa politiikantoimittaja Maria Stenroos.

" -7.4.2021

https://yle.fi/uutiset/3-11872580  - 

...

IJL-C (P)

Suomea johtaa tänään aivan uudessa tilanteessa, jopa tuntemattomassa kokonaisasetelmassa NNV-hallitus, joka PM Sanna Marinin johdolla on toistaiseksi selvinnyt erinomaisen hyvin Korona-viruksen (sen eri variaatioissaan!) aiheuttamasta pandemian suomikohtaisesta epidemiasta.
Edellinen yhtä laaja - maailmanlaajuinen pandemia oli hongkongilainen vuonna 1968 ja sitä edellinen oli Aasialainen 1957-58.
Noita Koronan "esi-isiä" uutisoitiin huomattavasti vähemmän ja tilanteeseen osattiin suhteutua miltei stoalaisella asenteella - hyväksyen ne 'luonnonvalintoina', joissa evoluutio ruokki "ohjelmallaan omiaan", joita myös virukset ovat lisääntymisprosesseineen.
 
Tänään tilanne on toinen - maailma on globalisoitunut ja verkottunut lähinnä markkinatalouden, kapitalismin ja markkinaosuusvaltauksien virrassa - idealla "kaikki vaikuttaa kaikkeen". Olemme nyt Suomena osa maailmallista tavara- ja ihmisvirtaa, joita Koronakin osaa käyttää kulkureitteinä hyväkseen.
Nykyhallitus kamppailee osaltansa tuntemattomien yhtälönimittäjien kanssa - tasapainoillen "Elämän ensin ja Talous edellä" -toimintamallien keskeltä, jo tänään.
 
Alussaan viime vuonna 2020 hallituksemme tahti oli vahvasti elämä ensin -linjauksissa, ja siitä todisteena erinomaiset tulokset verrantona miltei mihin tahansa muuhun kansallisvaltioon nähden.
Mutta! Elämme toistaiseksi tuloksista, ja valoa tunnelin päässä olisi - voisi olla - nähtävissä. Tosin olemme vielä tunnelissa, jossa tuntemattomat tekijät kiusaavat päätöskoneistoa.
Paine on suuri, taloutta eli toimeliaisuutta tulisi avata, ettei myöhempi lasku käy liian ankaraksi, sillä valtion on kustannettava kaikki sulkutoimiensa talousvaikutteet liike-elämälle ja ihmisille, jotka niistä kärsivät (?)
 
Näinköhän valtio joutuu koskaan kaikkia koronavelkojaan maksamaan -herää kysymys?
..
Tuntuu pahalta kun oppositio laillisuuksiensa puitteista jopa moitiskelee lähes tyhjin lausein, esittäen todellisuuteen nähden liki olemattomilla ehdotuksilla. On helppo huudella vastuuta kantamattomien penkeiltä. PM Marinin hallitus sen sijaan kantaa koko ajan raskasta vastuuta, silti esittäen kansanvaltaisesti ajatuksiaan osin ensin myös oppositiolle.
Suomi on selvinnyt toistaiseksi hienosti, vaikkapa Ruotsiin nähden, mutta nyt talouden kasvupaineet herkistävät (kunnallis)poliittista tilannetta, vaikka me olemme lopulta huomattavasti suuremmassa ongelmassa, juuri tuon materiaalistaloudellisen kasvuhokeman vuoksi.
 
Luontobiologia, jonka alaisuudessa myös virukset elävät, on monin osin hengenahdistuksessa ja elämää ylläpitävät biologisen monimuotoisuuden järjestelmät ovat kulutusjuhlamme ikeessä - vähentyvässä biodiversiteetissä - lähinnä meidän ihmisten itseaiheuttamien ympäristöongelmien "viidakossa"!
 
.
Oppisimmeko vähentämään, nyt kun eräin osin maailmaa "on jo nähty kaukaiset vuoret huomisen kirkkaudella"?
 
 
...
987 | 1004