huawei4.jpg

 

Kommentti: Huawei-puhelimestasi saattavat karista ominaisuudet, koska Kiina pelaa sadan vuoden peliä ja Trump lietsoo kauppa­sotaa

https://www.hs.fi/talous/art-2000006112307.html - 

 

Ilkka Luoma 20.5.2019 - 18:00
 
 
1 - Erinomaisen syväluotaava teksti Kiinasta ja kiinalaisuudesta sekä sen teknolgiarintamalta - unohtamatta tämän 3000 vuotta vanhaa kulttuuria, joka eräin tiedoin on yhtäjaksoisesti maailman vanhin yhä toimiva korkeakulttuuri ... 

Samalla ajatusmaailma HS-jutusta "paljastaa" erään hyvin vähän puheena olleen "100 vuoden suunnittelukomitean" olemassaolon*, jolta Kiinan korkein johto (seitsemän miehen konklaavi - puheenjohtajanaan - kolmen istuimen presidentti Xi Jinping) kysyy mielipiteitä päätöksilleen, joiden ratkaisuihin ei ole valitusosoitteita. Xi on jo maininnut, että kiinalainen yhteiskuntamalli on valmis vientituote! 

Huawei on alallaan maailman suurin, joka olisi ennen Microsoft yhtiötä halunnut ostaa koko Nokian - näin ei käynyt, eikä Nokia tee enää suoraan päätelaitteita (=kännyköitä). Miltä olisi maistunut nimi Nokia-Huawei? Huawei sen sijaan tekee koko mobiliteettirepertuaarin - ainoana merkittävänä toimijana maailmassa. Tässä syy miksi US kokee tuskaa ja ahdistusta kiinalaisten vuosisadan etenemisestä - myös teknologoiden osalta. 

Kiinassa valmistuu ~340 000 ylempää insinööriä - joka vuosi! Se on enemmän kuin US' ssa, EU' ssa ja Venäjällä yhteensä. Tuosta suunitteluvoimasta riittää kapasiteettia täydentämään vaikkapa Huawei itseriittoiseksi "maametalleista ohjelmistoihin" ... tämä on USA' lle uhka ja siksi tämä kauppa- ja teknologiasota, koska US jo vaistoaa häviävänsä tämän pelin - Kiina kiiruhtaa hitaasti. Olisiko nyt jo aika esitellä noille paljolti US-lähtöisille Huawei syytöksille vankat ja perusteelliset todisteet?
>2