linkolan%20vihre%C3%A4t.jpg

Kevään ja Alkavan Elämän korvalla - photo by IJL 2020-04-05

 

PENTTI LINKOLA 1932 - 2020

...

Luonto on kutsunut suuren ystävänsä ja sanansaattajansa kotiin

 

Pentti Linkolan sanat jäivät monien mieliin - elämään elämästä, jonka ihmiskunta on tuhoamassa. Näine sanoineen Linkola oli vastustamaton - häntä ei voinut kukaan kyseenalaistaa millään tieteellisillä selitteillä tai todisteluyrityksillä.

Pentti oli oikeassa, vaikka kuinka tuskaiselta se tuntuisi. Linkola ei koskaan sanojensa jälkeen vaikeroinut, vaan tyytyi osaansa. Olen tässä täysin varma, että Pentti tiesi itse olevansa ehdottoman oikeassa.

 

Linkola koetti näyttää esimerkkiä ympäristölle aiheuttamansa jäljen pienuudella

Harva jäi pohtimaan tuota sopeutumisen mestaria ja luonnon valoa, mitä hän usein hyvinkin synkillä kertomuksillaan ja ennustuksillaan maalasi maailman synkkyydestä, maailman vääristyneisyydestä ja maailman mahdottomuudesta - liian monien ihmisten kanssa.

Linkolalla oli hyvä ystävä - vihertynyt teknokraatti Eero Peloheimo, joka näki sovussa Pentin elämän kaaren mittaisen yhdisteen meitä kaikkia herättävään ja elättävään luontobiologiaan. Eero koettaa kertoa tänään hyvistä palveluksista, mitä sopeutettu teknologia voisi tehdä pelastukseksi luontobiologialle ... Eero on tohtori ja Pentti oli filosofi.

Linkola oli monien mielestä mailmanlopun ennustaja - joka näki ja katsoi koko ajan Sodomaa ja Gomorraa, ilman sen eloa uskonnossa, vaan syvimpänä totena tavasta eloon, mitä ihmiskunta on kiihtyvästi harjoittanut viimeisen 200 vuoden aikana - liian monien osalta.

Linkola ei ennustanut kuitenkaan maailmanloppua, vaan odotti harmoniaa, jossa ihmiskunta olisi löytänyt oman kokonsa mukaisen elon biolokeron - suuressa luonnon näytelmässä, jossa jokin meille käsittämätön voima ohjaa - lopulta tasapainoa.

Ihminen rikkoi toimillaan tasapainon - oli korjaussarjan aika, jota Linkola odotti, mutta poistuminen näytelmästä, jätti sen meille koettavaksi. Ei jättänyt, vaan poistui kiertoon, josta jäljelle tulee jäämään nuo Pentin sanat ihmiskunnan rikoksesta luontobiologiaa kohtaan.

 

*

 

penttilinkola.jpg

Kuva ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikkeli-1.1048699 - 

 

"The Light of The Spirit"

.

MUSIC

 

..