Sent: Friday, August 29, 2008 9:57 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - CASE ~ Barak Hussein Obama ja amerikkalainen unelma
---
Sent: Friday, August 29, 2008 9:28 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - CASE ~ Barak Hussein Obama ja amerikkalainen unelma
...
CASE ~ Barack Hussein Obama ja amerikkalainen unelma
(USA:n demokraatit asettivat maansa uuden suunnan - ensimmäinen sopivan musta presidenttiehdokas on nyt virallisesti amerikkalaisten uusi unelma ja tie kohti tavallisen ihmisen ihanteita)
 
[ ... unelma vapaudesta, yrittäjyydestä ja loputtomista preerioista avautui uudisraivaajan silmien eteen. Raamattu, kuokka ja ase kädessä Euroopasta itsensä laivauttanut perhe etsi lännen ihannetta, peltoa, kultaa ja vapautta kotimaansa ahdingon ja ahtauden ajamana...]
 
Tänään Pohjois-Amerikan alkuperäkansat ovat ahdetut reservaatteihinsa. Heidän alkuperäinen vapaus ja yhteys luontoon tavallansa oli väkivalloin katkaistu. Amerikan intiaanit ovat vain varjo entisestä. Valkoinen mies pyhittämässään ahneudessa ryösti ja raiskasi kaiken sen, mikä oli tuhansia vuosia alueella asuneiden luonnollinen yhteys äiti maahan ja isäukkoseen. 
 
Valkoinen valloittaja rahtasi orjikseen laivoittain Afrikan mustia puuvillapelloillensa, joista sikisi väkeviä rytmejä notkistamaan nykykuluttajien polvia ja nostamaan taistelutahtoa huomisesta ihanteesta. USA on ollut vapaudessaan kansojen sulatusuuni, jossa värit ovat sekoittuneet historiallisten juurien sekamelskaksi ilman omaa historian nimenomaista tähtilippu-identiteettiä.
 
USA:n demokraatit valitsivat ensimmäisen sopivan mustan ehdokkaakseen Amerikan presidentiksi. Yhdysvaltojen enemmistö on valkoista sukujuuriltaan - ja heille on heräämisensä myötä saattanut avautua henkinen rasite historiastaan, jolloin Obaman valinta on äänettömänä anteeksipyyntönä mahdollista.
 
Nykyinen presidentti edustaa myös amerikkalaista ihannetta. George W. Bushin ihanne vie kulutustäyttymyksessään ja maailmaanpoliisiroolissaan koko maapalloamme hiljalleen suuntaan - jossa häämöttää massiivinen yhteenotto nousevien uusien ja vanhojen maiden kanssa. Obaman suurin haaste tulee olemaan Kiina ja tämän suhde Venäjään.
 
USA kuluttaa 5% väestönosallaan maapallon materia- ja energiavaroista 20%. Vastaavasti Kiina 20%:n ihmismäärällään ottaa toistaiseksi vain 5% yhteisistä resursseistamme. Yhteentörmäys nykymallilla on vääjäämätön. Resurssit jakaantuvat liian epäoikeudenmukaisesti. Barak Obama sukunsa historiasta tietää, mitä on niukkuus, paremmin kuin öljystä syntynyt Bush. Yhteistä molempien ihanteille on työ ja vapaa kaupankäynti.
 
Bush edustaa suunnattua markkinataloutta ja etupiiriajattelua. Johtolauseena Bushin USA:ssa on vapaus kuluttaa kaikkea sitä, mitä kasvutaloudessa mahdollistetaan - tämä on nyky-USA:n tie. Tämä tie ei ole taas koko maapallon tie. Maapallon tie on yhteinen ymmärrys tasaisemmasta resurssien käytöstä. USA tulee vaihtamaan tiensä oman turvallisuutensa ja etunsa ajamana suvaitsevampaan suuntaan. Obamalla ei ole maailmanpoliisin viittaa harteillaan - sillä hän tietää mistä musta väki USA:han on tullut, ... ja miten.
 
Amerikassa vallitseva kulutusjuhlan ja maallisen epätasajakohyvän tavoitteluhekuma on sitä samaa suuntausta mitä meillä Suomessa oikeistokoalitio kokoomusjohteisena nykymallissaan maatamme viitoittaa. USA:ssa demokraatit ovat lähempänä tavallista kansaa, Suomessa sosiaalidemokratia tekee sitä samaa - kunhan linjansa löytävät. Sosialismista, sen historiallisessa merkityksessä - ei kummassakaan maassa puhuta. Nyt puhutaan kuluttamisesta, huomenna ihmisestä ja ylihuomenna yhteydestä luontoon. 
 
Lisäksi puhumme oikeudenmukaisesta jakaumasta, yhteiselosta ja rajoista joita ei ole - vaikka kansalliset piirteet ovat itsellisesti viitoittaneet kehitystä nähdä luonto ympäriltämme ainoana meidän eloa ylläpitävänä voimana. Barak Obama on USA:n kansan rehellisyysmittari historiasta, josta ovat jäänteinä rasismi ja reservaatteihin ajetut alkuperäkansat - amerikan intiaanit.
 
Epäilemättä bushilainen ajattelumaailma on illassansa. Tilalle nousee sopivan mustavalkoinen USA, joka kehittyy evoluutiossaan lähemmäksi maailmanyhteisöä tunnustaen uudet nousevat valtiot jakamaan maapallomme yhteisiä materia- ja energiavaroja. USA:kin on löytämässä yhteisen meitä kaikkia koskevan vihollisen meistä itsestämme - tuhoajista jatkuvan kasvun hegemoittajina.
 
Barak Obama on valkoisten tavoitteleman terveellisen ja luonnollisen päivettymän ilmentymä, jota myös preerioiden valloittajien jälkeläiset äänestävät. Äänestämällä Obamaa, antaa äänensä omalletunnolle, jota kaihertaa orjalaivat ja intiaanien kansanmurha ~ käyttääksemme nykyaikaista ja yleisesti hyväksyttyä termiä. Lopuksi jää kysymys, kuinka käy Barakin, kun hän saa Yhdysvaltojen voimasymbolit haltuunsa ydinaseiden laukaisukoodeina.
 
Ilkka Luoma
...
 
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot ~
[ kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008 ]
 
Kuvakansio 1
Kiina nousee uudeksi "yhdysvalloiksi" - maailman suurimmaksi vaikuttajaksi, kuluttajaksi ja kauppamahdiksi. USA suuntaa katseensa kohti Kiinaa, ja joutuu tarkoin miettimään mitä tekee maa, jolla on tuhansia vuosia vanha identiteetti...
 
Kuvakansio 2
Venäjä on maailman suurin energia- ja raaka-ainevarasto - onkin odotettavissa, että Venäjä lähestyy Kiinan suuntaan, sillä kiinalaiset tarvitsevat Venäjän energiavaroja. USA valtahegemonia murtuu tällöin viimeistään... 
...
 
Linkkikokoelma
Presidentinvaalikampanjan nettisivut
 
Wikipedia (eng.)
 
Wikipedia (fin.)