soini.jpg

Viimeisiä päiviään ulkoministerinä Timo Soini ottaa vastaan "isot pojat" - toivottavasti osaa nyt asiansa!

 

USA:n ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Rovaniemellä maanantaina alkavassa kokouksessa

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006091520.html  - 

 

Ilkka Luoma 3.5.2019 - 11:21: 
 
 
Ulkoministeri Sergei Lavrov on kokenut kehäkettu - ikään kuin uuden ajan Andrei Gromyko - eräs suurvaltojen pitkäaikaisimmista ulkoministereistä. Lavrov hätyyttelee jo Gromykon Neuvostoliiton aikaisia palvelusvuosia ulkoministerinä. 

Suomi pääsee jälleen maailman keskipisteeksi ja nyt ansaitusti Rovaniemi - Lapin helmi ja kiinalaisten matkailijoiden lemmikki. Arktinen neuvosto on tärkeä foorumi, sillä pohjoinen maapallo lämpeneee nopeimmin - siellä ympäristöasiat ovat nyt oleellisempia kuin koskaan. Silti kahden ydinasesuurvallan ulkoministerit taittavat yhteisesti ja salaisesti sopien tiukasti peistä - Venezuelasta, ja näin ministereiden yhteydet ovat Rovaniemeltä tiiviit molempien esimiehiin. 

Saattoi olla lähellä, että presidentit Putin ja Trump olisivat tulleet Rovaniemelle - tätä suunniteltiin jo Washingtonissa ja Moskovassa - syy oli selvä - Kiina haluaa mukaan Arktiseen neuvostoon - varsinaiseksi jäseneksi ja Kreml tukee tuota tavoitetta - jo vähintäänkin Koillisväylän vuoksi, joka voisi generoida meille Petsamon Liinahamarin satamaoperoinnit ja rataalustan vuokrauksen Venäjältä! 

Nyt kuitenkin pääsasian ottaa ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimus, jotka US haluaa poistaa Rovaniemen kokouksen loppukommunikeasta! Toisaalta Venezuela, Syyrian Golan ja Korean niemimaa kuin Krimkin saatetaan niputtaa yhteen ja palauttaa sopu kahden ydinasesuurvallan välille - ja jos tuo tapahtuisi Rovaniemellä - olisi se meille jälleen puolueettomuutemme ja sotilaspoliittisen sitoutumattomuutemme "lottovoitto"!
 
...