erdogan.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006275683.html - 

 

*

HS

Demokraatit poistuivat Valkoisesta talosta kesken Syyria-kokouksen ”Trumpin hermo­romahduksen” takia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006275735.html - 

...

Ilkka Luoma 17.10.2019 - 8:55
Tuo henkilöiden välinen twiittailunokittelu uutisointina peittoaa osaksi paljon tärkeämmän kohdan ... HS-ote: " ... Päätöslauselman mukaan edustajainhuone vastustaa päätöstä lopettaa Yhdysvaltojen toimet Pohjois-Syyriassa. Lisäksi siinä vaaditaan Turkkia lopettamaan heti sotatoimet alueella ... ".

Samaan aikaan tiedetään yleisesti todetun, että Turkki on hyökännyt YK-jäsenvaltioon armeijallansa valloittaen Syyrian maita, niin pahaksutaan sitä, ettei Turkkia ole pyydetty paikalle sotakoneineen, ei Syyrian laillisen hallinnon taholta, eikä YK-mandaatilla.

Nyt US-demokraatit päätöslauselmallaan hyväksyvät amerikkalaisten itsensä olon Syyriassa, vaikka US Army' a eikä USAF-taistelukoneita ole sinne pyydetty niin Syyrian taholta kuin ei YK-mandaatillakaan. Sangen ristiriitaista.

US aloitti ulkopuolisena toimijana ilman mitään mandaattia CIA-operaationa Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013 ja seuraavana vuonna USAF tuli taistelupommituksin Syyriaan - eikä millään YK-mandaatilla. Venäjä (vuonna 2015) ja Iran ovat pyydetyt Syyriaan, sen laillisen hallinnon taholta.

Miten voisimme löytää edes jonkin perusteen USA' n sekaantumiselle, kun samaan aikaan US tuomitsee Turkin hyökkäyksen Syyriaan. Turkki on lisäksi Nato-valtio, siis sotilasliitossa, jossa US pitää ainaissotilasjohtajan ominaisuutta ja suurinta maksajan roolia.

US sekaantuminen Syyriaan muistuttaa pienoiskuvana USA' n rajua ja paljon suurempi mittakaavaista hyökkäystä Irakiin vuonna 2003, jonka myötä Irakin laillinen ja yksinvaltainen presidentti Saddam Hussein teloitettiin, ISIS-järjestö syntyi ja itse Irak vaipui 10 vuodeksi kaaokseen. US ei saanut mitään YK-mandaattia Irakin sotatoimilleen.
 
...