molotov_ribb.jpg

 

HS:

Venäjä julkaisi ensimmäistä kertaa kuvat alkuperäisestä Molotov-Ribbentrop-sopimuksesta ja sen lisäpöytäkirjasta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006130014.html - 

Ilkka Luoma 4.6. 8:54
Tuosta lisäpöytäkirjasta on taitettu peistä - nytkin vielä arvellaan julkitulleen version olevan jopa väärennös (!), sillä on sanottu, että aito alkuperäinen kyrillinen tuli aikanaan revityksi, kun Vyacheslav Molotov esitteli aikaansaannoksensa Josif Stalinille. 

Niin tai näin - Stalin myönsi/ tunnusti yhtenä Suomelle itsenäisyyden 4.1.1918. Ehkä Stalin ei olisi halunnut Suomea kytkettävän Balttian maihin 1939 - kuten salaisen sopimuksen maantieteellinen virhe kertoo. Mutta! Stalinille oli tärkeämpää "sopu" Saksan kolmannen valtakunnan kanssa - ja antoi tilanteen jäädä alkuperäisen venäläisversion repimiseen - merkiksi Molotoville, missä seisoo isäntä. 

Oleellisempaa oli se, että paljastuuko totuudeksi se, että Stalin "juoksutti" Molotov-Rippentrop sopimuksella Saksan johtajan, Adolf Hitlerin ansaan - eli hyökkäämään itään jo 1941, jolloin Saksan kolmannen valtakunnan sotakone ei ollut valmis suunnattomien maa-alueiden valloitukseen. Mainittakoon, että Stalinille oli jo aiemmin kuin 1939 käännetty venjäksi Hitlerin kirja "Taisteluni - Mein Kampf"! 

Niin tai näin - Hitler kukistettiin ja Stalin ulotti de facto valtansa aina Berliiniin saakka, joka oli hänen pyhä tavoitteensa sen jälkeen, kun Hitler hyökkäsi muun muassa Suomen kanssa kesällä 1941 Operaatio Barbarossana - oli päämääränä saada elintilaa - Lebensraum

Stalin katsoi 1944 sormiensa läpi Suomen - eli sen valtion, jolle myönsi ja tunnusti itsenäisyyden 1918. Tästä juontuu mieleen presidenttimme Sauli Niinistön 2017 joulukuussa saama Venäjän pr. Vladimir Putinin Suomi 100-onnittelukirje liitteineen, joka kaikkinensa on julistettu salaiseksi eli kansaltamme piiloon (edelleen?). 

Mitä tuossa Putinin onnittelukirjeessä luki ja mikä oli sen mysteerinen liite (?) - eihän vain historiadokumentteja marraskuulta 1939 ja kesältä 1941?! 
 
...