populism.jpg

 

 

...

HS

Nyt kansalaiset luottavat johtajiinsa, mutta pian populismi nousee kaikkialla, sanoo tutkija Emilia Palonen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006472033.html  - 

..

Ilkka Luoma 15.4.2020 - 5:15
Todelliset johtajat eivät ole populisteja. Aito johtaja osaa kuunnella, analysoida ja tehdä tarvittaessa kaikkein vaikeimmatkin päätökset - yksin, karismaattisesti ottaen vastuun, jopa sellaisista päätöksistä, jotka eivät saa jakamatonta kansan suosiota. Siksi he ovat Johtajia ja tuollaisia johtajia valitaan/tarvitaan, kun todellinen kriisi koittaa.

Kriiseissä tarvitaan joskus nopeita päätöksiä. Hyväkään johtaja ei tule toimeen yksin - hänellä pitää olla joukko neuvonantajia, jotka ovat rehellisiä tiedon jaossa ja siten, että ne perustuvat parhaaseen mahdolliseen todellisuuteen.

Suuri johtaja ei välttämättä kaipaa ehdotuksia päätöksiksi, vaan tositietoa laajasti. Johtaja luottaa omaan intuitioon - hyvä vai paha? Niin, tuon vuoksi onnistuneesti hyviä johtajia on niin kovin vähän - ollut, on ja tulee olemaan.

Populisti on tänään laatumedian hienostunut "kirosana", jolla koetetaan alentaa itse populisteiksi nimitettyjä päättäjiä, puoluejohtajia ja myös harhaanjohtajia. Populismi on parhaimmillaan selkokielisyyttä, jossa ei jossitella, vaan kerrotaan alastonkin totuus - vastuuta kantaen.

Pätevä populisti tulee ymmärretyksi suuren kansan riveissä, ja lopultahan arkitavikset ovat he, jotka "ruumiit pesee, joita muut tekee". Näitä esimerkkejä on historia täynnä - ei tarvitse kuin aidosti ja laajasti tutkia Talvisodan aatto, niin sieltä tulee todiste, kun johtajat pienellä kirjaimella eivät osanneet peliä - niin arkijermu maksoi siitä sen hinnan - 25 000 menehtynyttä, jotka kansa itse kantoi isänmaan multiin.

Demokratia on aikakausituote, joka hakee linjaansa - erityisesti EU' n tuotekehityksessä. Tätä kehitystä seuraa tämän päivän maailman suurin - Kiina, joka uteliaana odottaa EU' n ratkaisuja, jos niistä olisi opittavaa myös Kiinassa, jossa on kolme kertaa enemmän ihmisiä ja enemmän kuin koko läntisessä yhteisössä.

Onko demokratia, eli enemistövalta sen vaikuttavin ominaisuus, vain vähemmistösuoja, jota länsimaat koettavat kovinkin keinoin (US ja sen sodat) ylläpitää voimassa!
 
.
populisti.jpg
Kopioitu googletuksen ohjaamana internetistä - ei haettua lupaa oikeudenomistajalta
..
EKSTRA
...