1081 - 2241

AVvXsEjJ4R8ZpyaDGNguZ4J9YPivPQ7rzqXPmxlA

 

Kuva ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008480590.html - otsikoituna näin: "

Kiina seuraa nyt silmä kovana, miten yhtenäinen länsi on Venäjää vastaan

" -HS-toimittajana Mari Manninen.

 

***

..

48x48_20191004131740879.jpg

 


23.02.2022  - 13:05

 

[ Herättäjäksi https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008597290.html - , otsikoituna näin: "Kiina seuraa nyt silmä kovana, miten yhtenäinen länsi on Venäjää vastaan"] -HS-toimittajana Mari Manninen.


--
USA sekaantuu liittolaistensa kautta Euroopan sisäisiin asioihin ...

(Edellisen kerran 1941, kun Englanti pyysi, liki rukoili USA' ta liittymään sotaan Saksan kolmatta valtakuntaa vastaan - ja näin kävi, minkä saksalaiset siviilit muistavat varmasti katkerina niistä massiivisista kaupunkipommituksista mitä USA' n ilmavoimat tekivät - hävittäen saksalaisia kaupunkeja toinen toisensa jälkeen (esimerkiksi Dresden ja Hampuri) - satojen tuhansien saksalaisten siviilien menehtyessä ..- tosin Saksan johtaja Adolf Hitler julisti sodan Yhdysvalloille - arvellen olevansa jo voiton puolella |1 ratkaistaessa Euroopan kohtaloa)

... US-sekaantumista enimmillään Saksan ja Venäjän kahdenkeskiseen Nordstream II kaasuputkihankkeeseen, joka on liki elintärkeä juuri Saksalle ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle -

- entä jos Kiina - maailman suurimpana valtiona tekee samankaltaisesti "maihinnousun" Eurooppaan liittolaisensa (? .. ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92898/kiina-ja-venaja-suurempi-voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu - ) Venäjän tueksi edesauttamaan Minsk 3 rauhantiekarttaa |2 - ja näin saa EU' n suurvallat Saksan ja Ranskan taakseen - ajamaan kokonaisvaltaista Euroopan rauhankehitystä ---
.
|2 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17324514/minskin-sopimus-on-kuollut---kauan-elakoon-minsk-3! -
.

Huomioita läntisestä mediasta julkaistuna

YLE-ote: " ... Kiina: Pakotteet eivät paras keino
Kiinan ulkoministeriö sanoo, ettei maa ole koskaan pitänyt pakotteita parhaana tapana ratkaista ongelmia.

Ministeriön kommentti oli vastaus kysymykseen, aikooko Kiina liittyä länsimaiden Venäjälle määräämiin pakotteisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ministeriön mukaan Kiina toivoo, että osapuolet pystyvät ratkomaan kiistansa vuoropuhelulla. Maa kehottaa osapuolia malttiin ja pidättyväisyyteen
. ... " -löytyy linkin alta ~ https://yle.fi/uutiset/3-12314941 -

Lisäote samaisesta YLE-kirjoituksesta: " ... JAKOBOWSKIN mukaan on kuitenkin hyvä tutkia mahdollisuutta, että Kiina ja Venäjä hajottaisivat tulevaisuudessa yhdessä Yhdysvaltain sotilaallista huomiota kahdelle puolelle Euraasiaa samaan aikaan. ... "

--
Uusi maailmanjärjestys!
[ ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/148433-maailma-tarvitsee-kiinan-usan-vastavoimaksi/ - ]

Kiina voi se ratkaiseva tekijä uudessa maailmanjärjestyksessä, jossa puretaan maailmallisvähemmistöisen lännen hegemoniaa jo tuolta kolonialismin ajoilta - unohtamatta USA' n liki jatkuvia sotia pitkin maailman ja aina kaukana sen omilta mannerrajoilta.

 


On aika purkaa maailmaa kiristävä idän ja lännen välinen vastakkainasettelun kierre 

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]

Mailman suurin viejävaltio ja tuotantokoneisto Kiina ostaa sieltä mistä saa kokoanisvaltaisesti edullisimmin Kiinan omalle toimintamallille - huomioimalla kansainväliset ulokkeet myös yhteistyöpolitiikan osalta - Kiinaa kiinnostaa valtiot, jotka eivät sekaannu ja sotkeudu toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.Kiina kykenee korvaamaan lännen pakotteet Venäjälle - hyvin massiivisella tavalla

On siis mahdollista, että Kiina korvaa lähes kaiken sen pakotepolitiikan, jonka länsimaat asettavat Venäjälle - EU-Euroopalle ei ole eduksi jos venäläiset energiavirrat suuntaavat lännen sijasta itään - Kiinan kulutus on kuitenkin niin suurta, että se voi nielaista koko Venäjän energiavirrat - kaasusta öljyyn, niin kauan kunnes muut energialähteet korvaavat fossiiliset -ja tämän Venäjä tietää tarkasti.

Samoin Kiina kykenee korvaamaan liki kaiken lännen tuottamat korkeateknologian pakoteongelmat Venäjälle - kahden kauppa: maailman eräs suurimmista raaka-ainelähteistä tuottaa materiaalit ja energiat maailman suurimmalle liukuhihnalle ...--
Näinkö EU-Eurooppa jää kolmosviulun soittajaksi Kiina + Venäjän ja USA' n jälkeisiin taantumus- ja ikääntymisongelmiin?

Nyt EU' lla on osuva aika riisua lopullisesti 'us-vaipat pöksyistään' ja ottaa oma eurooppalainen linja yhdessä Venäjän kanssa, mikä loisi vahvemman Euroopan kokonaisuutena ja rauhantienä.

.
Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi aivan uuden maailmankuvan, ja jos Kiina lähtee siihen mukaan - on se liian väkevää lännelle, jonka voimavarat eivät riitä uuden maailmanpolitiikan johtajaksi - saamme nähdä elpyykö talousliitto BRICS [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS  - ] ... sen ansaitsemaan kokoonsa.

 

 

 

..

|  15  TIEDE  121  |  253  SUOMI24  509  |  681  SUOMI24  1594  |

 

Kertomuksia, kun kansalaiset kommentoivat, puhisevat ja kritisoivat - laidasta laitaan.

 

 

.

EKSTRAT

 

A ~  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008644612.html  -

 

" ... Julkaistu: 26.2.2022 - 2:39 .. Kiina, Intia ja Arabiemiirikunnat pidättäytyivät äänestämästä [YK' n turvaneuvostossa]"

.

 

 " ... Suhde hyödyttää molempia. Venäjä saa öljynsä ja kaasunsa myytyä, vaikka Eurooppa vähentäisi ostoja, ja rikas Kiina tarvitsee paljon poltto- ja raaka-aineita. Venäjä on jo nyt Kiinalle hyvin merkittävä energian myyjä. ... "

 

B ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008642081.html -

 

.

 

C ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kiina-taiwan-ei-ole-ukraina/ -

"

Kiina: "Taiwan ei ole Ukraina"

"

.

 

D ~ https://yle.fi/uutiset/3-12210760 -

 

" ... Kiinaa koskevia kohtia on kuvattu yllättävänkin koviksi. Sopimus 

(siirryt toiseen palveluun)mainitsee ihmisoikeusloukkaukset Xinjiangissa, puhuu Hongkongin autonomian puolesta ja lupaa tukea Taiwanin osallistumiselle kansainvälisiin järjestöihin.

Kiinan hallituksen virallista linjaa kuuluttava Global Times -lehti varoitti Saksaa olemaan puuttumatta Kiinan sisäisiin asioihin ja penäsi tutuksi tulleen Angela Merkelin linjan jatkamista. ... "

 

.

 

E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/venalaista-orkestrointia-putinointia.html -

 

"Venäjä on osa BRICS maita,

 

 joita johtaa maailman suurin talousvaikuttaja ja kohta myös suurin kansantalous - Kiina, ollen sitä jo ostovoimakorjattuna tilastotietona 18]. Lännenmiehen pahin painajainen toteutunee talouskaavassa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 19], joka voi myös muuttua sotilasvoimakaavaksi, onhan molemmat idän mahdit ilmoittaneet tavoillansa, että USA:n maailmanpoliisirooli *] on illassaan, eikä mikään yksittäinen valtio voi enää muita määräillä vain omien lähtökohtiensa vaikuttamina."

 

.

 

 


..
58280

...