niinist%C3%B6n%20suosio.jpg

 

...

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö


...

1 - HS:

Presidentti Niinistön suosio on huipussaan

.
Ilkka Luoma 7.9.2019 - 8:16
 
Kansakuntamme on tarkkaavainen seuraamansa henkilön osalta - kyseessä kansan suoraan valitsema (kahteen kertaan) presidentti- Sauli Niinistö

Suomalaiset ovat oppineet henkilöitymiin, jo presidentti Urho Kekkosenajoista lukien - aiemmat ovat enää vain muisto hyvin kokoneiden mielissä. 

Kekkonen siivitti maan johtajuuden oleellisessa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa - saimme tunnustetun puolueettomuuden jo 1975, kun Kekkosen ETYK-juhlakokousnuija päätti idän ja lännen yhteistapaamiskokouksen. Kekkonen oli näin saavuttanut toisen päätavoitteensa - ensimäinen odottaa tekijäänsä --- 

Presidentti Niinistö komppaa kansaansa, joka hänet valitsi viimeeksi jo heti ensimmäisellä kierroksella. Se on vankka viesti kansalta sellaisesta valitusta suunnasta, mitä Niinistö on edustanut ja edustaa. 

Valittu suunta kulminoituu kahteen sanaan: "Olen suomalainen" -tämän Niinistö totesi amerikkalaiselle aviisille, kun hänelta kysyttiin Suomen natokantoja. 

Tunnetusti kansakuntamme on yli 10 vuoden ajan kaikissa varteenotettavissa mielipidetiedusteluissa keltäytynyt Natoon liittymisestä, aina yli 50 prosentin väkevällä voimalla - ja tämän Niinistö juuri tarkoin tietää, siksi hän on ja haluaa olla suomalainen.

Suomen kansa tietää mikä on meidän rooli idän ja lännen vedenjakajalla - me olemme Niinistön tahdissa hyvien palveluksien tarjoaja kaikille vapaaehtoisesti haluaville. Tarjoamme neuvottelupöytää puolueettomuuden hengessä - emme sekaannu lopulta vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.
 

Niinistö tuntee kansansa. Kansa tuntee ja luottaa Niinistön "suomalaisuuden valintoihin" 

Elämme kiintoisalla alueella
 - meidän vieressä on se toinen ydinasesuurvalta ja me emme halua tänne mitään sellaisia ulkoisia taistelu- ja sotavoimia, mitkä voisivat olla uhaksi vähänkään millekään rajanaapurillemme. Tältä osin Niinistö joutuu vielä kuuntelemaan tarkoin kansansa viestejä - suoraan ohi välikädellisen median.
 
 
....

2 - HS:

Presidentti Niinistö on nyt suositumpi kuin koskaan aikaisemmin

.
Ilkka Luoma 7.9.2019 - 10:03
 
Presidentti Sauli Niinistö edustaa nykyaikaa - osin kekkosmaisin menetelmin. Niinistö on oivaltanut hänet presidentiksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta valitsemansa kansakunnan ajatukset - osin jopa ehdottomat päämäärät - muun muassa natottomuuden osalta, jonka suuri kansan enemmistö on presidentillekin neuvoksi antanut. 

Niinistö noudattaa kansalta saamaansa viestiä - omana suomalaisuutena, jonka hän rehdisti amerikkalaiselle aviisille haastattelussa myönsi. 

Niinistö on kansanmies. On osannut ehkä nuoremman vaimonsa kautta nähdä nuorienkin hädän - ajelehtivista nuorista, jotka eivät aamulla herätessään tiedä mitä iltapäivällä tekisivät. 

Niinistö osaa ottaa kantaa kohteliaan huomaavaisesti arkikansaa koskettavasti ottaviin asioihin. Niinistö on ohittanut kekkosmaisesti jo politiikan ansaviidakon ja astunut kansakunnan perämiehen rooliin - arvostaen "kapteenin" - eduskunnan toimivaltuuksia valtioneuvoston asettajana ja lainlaatijana. 

Merkittävin ominaisuus - tässäkin kekkosmaisesti - on Niinistön asenne ja suhde itään. On helppo arvata, että Niinistöllä on luonteva ja jopa luottamuksellinen suhde Venäjän presidentti Vladimir Putiniin. 

Mutta myös suhteet kunnossa US-presidentti Donald Trumppiin ja Kiinan presidentti Xi Jinpingiin. Tämä hyvä, sillä Suomi voi olla se kohtaamisen suurvalta, jossa nämä kolme vielä yhdessä ja kerralla toisensa tapaavat hyvien palveluksien äärellä, kun päätetään kohtalon kysymyksistä. Niinistö nauttii varmaankin "puolueettoman statusta" näiden kolmen osalta. 

Suomen ei ole syytä puuttua ja sekaantua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin ja nyt tämä kansalta saatu neuvo näytti kantavan hedelmää viimeisessä Putinin tapaamisessa - kohtelias julkisuudessa pidättäytyminen Venäjän sisäisten asioiden osalta. Tätä Suomen kansa arvostaa. 

Me voimme olla huomenna 
niinistömäisesti 
YK-rauhanturvaamisoperaatioiden pieni suurvalta, koska meihin luotetaan niin idässä kuin lännessä. Tämä on meidän parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa
 
...

https://www.tiede.fi/keskustelu/82747/mika-presidentti-sauli-niiniston-kansansuosion-salaisuus?changed=1567841697 - 

 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/09/mika-onkaan-sauli-niiniston-suuren-ja.html -