lasten%2Bv%25C3%25A4kivalta.jpg

 

"Älä lyö"

Kuva: ~ https://seura.fi/asiat/tutkivat/paivakotien-piina-lapset-lyovat-ja-kayvat-paalle-neuropsykologi-selittaa-miksi/ - 

 

Facebook-ryhmä: Koulukiusaaminen SEIS!

...

HS-otsikko: "

Väkivaltaisesti käyttäytyvä alakouluikäinen lapsemme ei saanut apua kunnan palveluista

"

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007877060.html  - 

..

Alastomaksi riisuva kirjoitus; rohkea jopa uskalias, mutta ehdottoman tarpeellinen ja juuri päivänä jolloin Käräjäoikeus julkistaa tuomion |1 hyvin paljon uutisoidusta (tästä kiitos medialle!) Helsingin Koskelan väkivaltaisesta taposta, jossa henkensä menetti nuori ihminen, joka ei saanut tarvitsemaansa apua.

Tämä alaston tosiasiakirjoitus lukijalta on muistutus, että me kaikki olisimme tärkeitä ja tarpeellisia. Vein tänään ekaluokkalaiset tyttömme kouluun bussilla, ikkunasta huomasin vastaan tulevan bussin kyljessä huomattavan herätyksen: "Olen tärkeä|2 - sekin sattui osuvasti juuri tähän päivään - tämän kommentin herättänyt HS-lukijakirjoitus kuin tuomion julistus. Syntyi triangeli.

Tämä sama triangeli syntyy kouluissamme, opettajien kera "ilosta oppia" - lapsillemme, joiden tulisi kokea tunnetta, jossa hänet tunnustetaan tärkeäksi, tarpeelliseksi ja erityisesti siten, että lapsi ja nuori kokee joukkoon kuulumista, hyväksyntää yksilönä - myös kotona. Triangelin muodostavat vanhemmat, lapsi itse ja kouluissa opettajat.

Tärkeyden tunne on eliksiiriä elämälle, jossa kohtaamme joka päivä toisia elämää haluavia. Elämme yhteiskunnassa, jossa kunkin yksilökohtainen tärkeys tunnustetaan - vieläpä vilpittömästi. Jokainen on laulun arvoinen.

Kansalaiset jo yli 54 000 voimalla vaativat eduskunnalta toimia - kansalaisaloitteena. Vahvistaaksemme tuota aloitetta haastamme nyt täysillä maamme ylimmän johdon mukaan talkoisiin, jossa yhtään lasta ja nuorta emme unohda, pidämme kaikki mukana. Ilman lapsia ja nuoria meillä varttuneille ole yhteiskuntaa.

 

Herra presidentti Sauli Niinistö ja rouva pääministeri Sanna Marin

Tulettehan mukaan tukemaan yli 54 000 suomalaisen [ ~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7485 - ] aloitetta. Pidetään lapset ja nuoret mukana - emme jätä ketään. Nyt tarvitsemme aikuisten oikeasti kaiken tuen huomiselle turvallisuudelle kehittyä lapsuudesta ja nuoruudesta vastuulliseksi kansalaiseksi.

Puututaan nyt voimalla omiin sisäisiin ongelmiin ja jätetään toisten ulkoisten omat sisäiset asiat heidän itsensä ratkaistaviksi. Meillä on nyt tehtävä! - herra presidentti ja rouva pääministeri.

.

Ollaan lastemme ja nuortemmekin osalta maailman Onnellisin maa!

 

 

..

TIEDE | TIEDE | SUOMI24 | SUOMI24 |

Kansalaisen kirjoitussarja - "ketään ei jätetä" -haaste päättäjille

1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/eu-tasoinen-ilo-oppia-mentaliteetti.html

2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/yhdistetaan-voimamme-turvaamaan.html - 

3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/presidentti-niinisto-ja-pm-marin.html - 

4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/case-koskela-yhdessa-korjaamme.html - 

5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/kansalaistalkoot-asetetaan-stoppi.html - 

6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html - 

7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html  - 

 

...

Ilkka Luoma   -   Facebook

ILU_hymy.jpg

 

 

 

IJL - BLOG