kiinanavaruusasema.jpg

Kuva: ~  https://www.avaruus.fi/uutiset/miehitetyt-avaruuslennot/kiina-rakentaa-60-tonnin-massaisen-avaruusaseman.html  - 

 

..

Säikeiden maailma paljastuu vasta avaruudesta käsin - siksi avaruusasemien osalta on alkamassa kova kilpailu, vaikka juuri tuon osalta sen pitäisi johtaa laajaan - koko ihmiskuntaa koskevaan yhteistyöhön!

..

999 | 1016

Vuonna 1957 lokakuun alkupäivinä Neuvostoliitto ja maailma astuivat avaruusaikaan ja Sputnik näki auringon valon ja piipitys kuului Telluksemme ympäriltä.

Seuraavana venäläiset valtasivat ensimmäisen sijan - omalla kosmonautillaan - Juri Gagarin lensi ylemmäksi kuin koskaan kukaan muu ihminen. Venäläinen kosmonautti - Valentina Tereshkova oli naisista se ensimmäinen avaruuteen noussut.

Avaruusasemat ovat myös tuttuja venäläisille, syy johtajuuteen perustui häviöön Kuun valloittamisesta. Venäläiset keskittyivät asemiinsa, kun amerikkalaiset astronautit kävelivät kuussa.

.

YLE: "Venäjä aikoo vetäytyä kansainväliseltä avaruusasemalta ja rakentaa oman aseman – "Jos haluat tehdä asiat hyvin, tee ne itse""

~  https://yle.fi/uutiset/3-11896003  - 

.

Avaruus oli kahden kauppaa - pitkään

Nyt pelissä on tosissaan mukana maailman suurin talous Kiina, jonka kaukaisin luotain kiertää jo Mars planeettaa ja odottaa laskeutumiskäskyä Marsin pinnalle.

 

Kiina nousee nopeimmin teknologioissa avaruutta hamuilemaan

Tämä kiinalaisten nopeus olisi meille Suomelle suuri mahdollisuus, kunhan se oivalletaan. Venäjä on jo sen hoksannut, ja olisin aika varma, että kiinalaiset ja venäläiset yhdistävät tutkimus- ja tuotantovoimia avaruudellisiin mittoihin.

Maan ympärillä olevat kiertoradat täyttyvät luotaimista, avaruusromusta kuin satelliiteista - kun suunnitellaan tuhansien uusien systeemien lähettämisestä "ylimpään ilmakehään" - huomisen törmäykset ovat tulevaa arkipäivää vaikka kulutilavuutta on varsinaiseen ilmakehäämme nähden ruhtinaallisesti.

 

Sodatkin siirtynevät avaruuteen ja nämä avaruusasemat ovat ensimmäinen viite

[ ~  http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/kydnk-sodat-tulevaisuudessa-robottien.html - ]

Näitä asemia tulee puolustaa, koska kilpailija voi kokea naapurin aseman uhaksi kansalliselle turvallisuudelle. Tältäkin osin Kiinan ja Venäjän mahdollinen yhteistyö on pelkoa herättävä - lännessä, jonka voimavarat joutuvat koville, mikäli nämä kaksi maailman suurinta yhdistävät voimansa (?)

 

Mutta! Avaruus voitaisiin nähdä ensimmäisenä koko ihmiskuntaa yhdistävänä tekijänä, sillä se antaisi mahdollisuudet jopa torjua lopulta radoiltaan Maahan ulottuvien suurasteroidien törmäykset.

On täysin varmaa, että 65 miljoonaa sitten tapahtunut asteroidin suurtörmäys, joka tuhosi yli 100 miljoonaa vuotta hallinneet dinosaurukset sukupuuttoon - osuu meihin.

On myöskin varmaa, että ihminen haluaa estää tuon oman täystuhonsa ja se osuva asteroidi on jo radallaan - ehkä se voitaisiin estää, jos koko ihmiskunta keskittää kaikki voimansa yhteistyöhön tuon torjunnan osalta.

Niin tai näin. Maapallon täystuho on jo täysin varmaa - tapahtuuko se milloin, on toki eri asia, mutta tapahtumana se on varma. Aurinko räjähtää ja höyrystää koko Telluksen avaruuden tuuliin - kasautumaan pitkien aikajaksojen jälkeen uudelleen - ehkä uuden elämän alustaksi (?)

 

Ihmiskunnan pelastustuminen on kovin pieni mahdollisuus

Ehkä koko ihmiskunnan keskittäessä kykynsä, voimansa ja yhteistyönsä - voisi pako planeetaltamme olla mahdollista - joskus 100-500 vuoden kuluessa - ainakin osalle, ellemme omaa tyhmyyttämme tuhoa elinympäristömme atomillisten ydinaseiden höyrystämisen viedessä mahdollisuudet - ehkä virukset jäävät jäljelle ..

 

"Säikeet [String Theory] pysyvät"

~  https://www.tiede.fi/keskustelu/77892/saikeissa-haivahdys-kaiken-ratkaisusta?changed=1619160323  -

 

...