susi.jpg

...

HS

Susipolitiikasta voi keskustella myös hyvässä hengessä

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006298668.html

...

Ilkka Luoma 8.11.2019 - 1:42
Sudet tappavat elääkseen – ei tiedetä yli 100 vuoteen suden käyneen ihmisen kimppuun, saati sitten normaalina yksilönä tappaneen ihmistä. Nyt myös kielletään eläinten käyttö kosmetiikka-teollisuuden tuotekehityskokeiluihin – ainakin EU –alueella. Saksan kolmas valtakunta teki ihmiskokeita vuosina 1941-1944.
...
E) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/suden-luonto-ihmisen-mielihalut.html

Tiedetään ihmiskokeita tehdyn myös länsimaissa – tieteen nimissä, mielenterveyspotilaat, hullut ja kahjot joutuivat alistumaan tieteen ja tutkimuksen alttarille. Ihmiset ovat myös rääkänneet meediokulteissaan ja kuoleman lähettiläina lemmikkieläimiä, kuin kasvattaneen eläviä nahkoja pitkissä taloissa ihmisten turhamaisuuden iloksi ja näytöksi.

Susia on vainottu vuosisadat – se tapettiin tapporahalla miltei sukupuuttoon, myös Suomessa, kunnes se oivallettiin osaksi rauhoittaa. Susikanta kasvoi meillä nykyaikana jopa 600-700 yksilöön, ja silloin alkoi parku, ettei sekaan enää mahdu Suomen 5,4 miljoonaa ihmistä – siis susia oli liikaa, tai ainakin pelkoa siitä, että se käy kimppuun. Susi voi tosiaan syödä koiran, kanan, kissan (jos saa kiinni), poron ja lampaankin. Susi on petoeläin, joka ei tule evoluutiossaan toimeen puolukan lehdillä.


Susi on lisäksi laumaeläin ja hyvin sosiaalinen ja hierarkinen

Susien evoluutio on kestänyt satoja tuhansia vuosia, olen vanhempi konstruktio kuin kotoinen koiramme. Susi ei ole tottunut nykymuodossaan vielä ihmiseen, välttelee sitä – mutta ei onnistu välttämään salametsästäjiä, jotka Helsingin Sanomien mukaan mahdollisesti ovat salakaataneet yli puolet Suomen susikannasta. Kumpiako on nyt liikaa – meitä ihmisiä, 5,4 miljoonaa vai susia, joita aiemman HS artikkelin mukaan on jäljellä noin 200-300.


Ihmisen verenhimo on metsästystä,
[ ... puolustukseksi sanotaan luontaisen metsästysvaiston tarvitsevan harjoitusta ... ]
 
...