kansalaismaski.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006516832.html - 

"Uudet kansalaismaskit pian myyntiin K-kauppoihin – käytössä huomioitava tärkeä seikka"

 

*

...

HS

Vihjailemalla maskien kieltämisestä sosiaali- ja terveysministeriö on kuin kiukutteleville lapsille ärähtelevä vanhempi

..

Ilkka Luoma 7.6.2020 - 13:30
Viruksia vastaan on vain yksi lopulta tehokas keino - se on immuniteetti

Jokaista virusta vastaan syntyy lopulta aina, lajille kuin lajille - laumasuoja eli immuniteetti. Tosin tämä evoluution luoma immuniteetti maksaa, sekin aina - ja tuo hinta tulee erääntymään aina joillekin - nyt tässä Koronassa ikääntyneille ja jonkin perussairauden omaaville.

Virus ottaa uhrin, senkin pitää lisääntyä - riippuen viruslajista. Ebola on vaikea tapaus ja se tappaa puolet. Musta surma - ollen mikrobi, tappoi nykytiedon mukaan noin puolet eurooppalaisista. Espanjan tautikin miljoonia - Korona on toistaiseksi armelias - riippuen maasta ja millainen keino on valittu - 'Elämän ensin' tai toisessa päässä 'Talous edellä'.

Mikäli kaikki suomalaiset lähtisivät Koronaa torjumaan kansalaismaskilla - tarkoittaisi se jopa 2-3 x viisimiljoonaa - suurimmillaan, siis 10-15 miljoonaa maskia per päivä. Se on suuri business.

Tänään noita vastuullisen toimituksen sairaalakelpoisia kiinalaismaskeja saa FOB hintana noin 44 senttiä per maski - auditoidun kiinalaisen tehtaan ovelta (sertifikaatit kunnossa), päälle rahti, verot, huolinta ja tullit. Tänään esimerkiksi Helsingin Kaaressa myydään maskeja kansalaisille: 50 euroa, sillä saa 75 kappaletta.

Hallitus ei ole antanut "viisasta päätöstään" - ehkä sellaista ei ole, sillä kaikki eivät edes tarvitse maskia - immuniteettiakin on jo, emme vain tiedä paljonko ja missä.

NNV-hallitus miinus nyt yksi on ollut päätöksiensä myötä avokätinen - entä nyt, jos kansalaiset täytyy "kapaloida suun ympäriltä"? Tuetaanko kotimaista tuotantoa - subventoiden vai turvaudutaanko tuontimaskeihin - lähinnä Kiinasta, jonka tuotantoa menee nyt kaikkialle maailmaamme.

Hallitus tukee sairaalamaskeja, kunhan ne ovat kotimaisia - varmuus ja varmuusvarastot ennen kaikkea - virheistä on opittu. Miten on sitten kotimaisen maskin hinta - pärjääkö se kiinalaisille - ei pärjää, niitä pitää tukea. Mitä EU-direktiivit tähän sanovat?

Kansakunta ensin. Turvallisuus etusijalle
.
 
...