hk_mellakat.jpg

https://www.satakunnankansa.fi/a/4bab4259-a971-4ef5-b490-b738068859df - 

 

...

HS

Hongkongilaiset ovat luottaneet poliisiin kuin suomalaiset, mutta nykyään kyynelkaasu ja kumiluodit ovat arkea – asiantuntija pelkää, että pian tulee ruumiita

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006189586.html  - 

...

Ilkka Luoma 31.7. 9:29
Poliisi käyttää aina sellaisia keinoja, mitkä on sovitettu vastapuolen (mielenosoittajista huligaaneihin ja mellakoitsijoihin, jotka voivat pahimmillaan olla ulkoisia provokaattoreita - Maidan/ Kiova?) tapoihin aggressioitua joko laittomaan tai lailliseen mielenosoitukseen. 

Hongkong on Kiinan erityisalue, joka noudattaa yhden valtion ja kahden järjestelmän periaatetta. Pekingistä odotetaan, että lopulta toinen järjestelmä haihtuu ajassaan pois. 

Kiina noudattaa muihin ulkoisiin nähden puuttumattomuuden filosofiaa ja edellyttää sitä myös muilta itseään kohtaan. Lännen ei tulisi sekaantua Kiinan sisäisiin asioihin. 

Muistamme Suomesta erityisen poliisioperaation, Helsingin Postitalolta, jossa tehtiin myös poliisin järjestyksenylläpitokyvyn tuotekehitystä 

[2006] Suomalainen poliisi harjoitteli rajojansa pikkukahakoinnissa 

Suomi on järjestyksen ja poliisiarvostuksen maa. Kansalaiset haluavat järjestyksen säilyvän ja erityisesti rikollisen aineksen kuriin parantaakseen omaa turvallisuuttaan. Suomi on turvallinen. Oli jo selvää, että Helsinkiin kehittyi "mellakka" ja poliisi harjoitteli menetelmiään ja haki rajojaan. 

Oikeusvalvonta otti asiakseen tutkia ylittikö poliisi valtuutensa, koska tutkimus on osa kehityskulkua, myös tulevien vakavampien mellakoiden torjunnassa. Näin poliisi saa käytännön kautta toimintamallit. Mielenosoitukset ovat tulleet myös Suomeen ja yleisen suoran kansalaisvaikuttamisen lisääntymisen myötä lailliset ja jopa kannustettavat mielenosoitukset yleistyvät. 

Poliisi on Suomessa hyvin koulutettu perinteellisiin tehtäviin. On selvää, että ensimmäisissä "kahakoissa" poliisin adrenaliini kiehahti, koska kaikki oli uutta ja ennalta kokematonta. 

Suomen poliisilla ei ole kokemusta Tukholman ja Pariisin kaltaisista mielenosoituksista. Suomen poliisi harjoittelee nyt hyväksyttävästi huomista varten. Poliisi ei voi olla opettelematta ja harjoittelematta uusia tilanteita, viittaukset yleiseen kansalaisturvallisuuteen ovat hyväksyttäviä.
 
 
 
...