Meille jopa kohtalokkaaksi noussut puheenaihe on halu löysätä ja muuttaa lakia |1, jolla olemme olleet arvostettu yksityisyyden ja tietosuojan valtio – aihealue, jolla saadaan paljon uuden aallon investointeja tietovarastoina (pilvipalvelimet |2), -tietokäsittelynä ja tiedonsiirron kulkumaana |3 – ollanko nyt tämä meille erinomainen mahdollisuus romuttamassa? Ylittääkö halumme vakoilla tarpeen olla puolueeton ja luotettava tiedonsäilyttäjä ja -siirtäjä?

 

Kopioin tähän alkuun kansanedustaja Erkki Tuomiojan mietiskelyä hänen Facebook seinältään, koska se sattuu kuin bitti muistipiiriin - tässä kohdin, kun pelkäämme – mutta emme oikein tiedä mitä pelkäämme.

 

[copy-paste] ”Tunnen oloni turvattomaksi. Se on tietysti ollut niiden tarkoitus, jotka ovat viime päivien massiivisella pelottelukampanjalla ohjaamassa suomalaisia hyväksymään uudet ehdotukset suojelupoliisin ja sotilastiedustelun valtuuksien sekä tietoliikenteen valvontamahdollisuuksien lisäämisestä. Turvattomuudentunteeni ei kuitenkaan perustu siihen että edelleenkään kokisin Suomen erityisen turvattomaksi terrori-iskujen tai hybridisodankäynnin kohteeksi, joilla uhkakuvilla ”maailma on muuttunut” hokemien saattamina nopeata tarvetta kajota myös perustuslain suojaamiin kansalaisvapauksiin pyritään perustelemaan.

Henkilökohtaisesti suurin turvallisuusriskini on, kuten kaikilla muillakin suomalaisilla, liikenneonnettomuuteen joutuminen. Se mikä on nyt eniten vaikuttanut turvattomuuden tunteeni kasvuun on pelkoni siitä, miten innokkaasti suomalaista oikeusvaltiota ja sen takaamia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia ollaan valmiita rajoittamaan kansallisen turvallisuuden nimissä. Orwellilainen maailma on jo muutoinkin aivan liian konkreettista nykyisyyttä.

En ole sinisilmäinen. Valtion ja sen kansalaisten turvallisuudesta on huolehdittava, mutta käytettyjen keinojen haittojen ja hyötyjen on oltava oikeassa tasapainossa. Olen jo pitkään suhtautunut puhelin- ja sähköpostiviestintääni siten, että joku jossain voi sitä seurata. Turvallisuudentunteeni ei kuitenkaan kohene siitä, jos laittoman urkinnan rinnalle saadaan myös mahdollisuus lailliseen vakoiluun.

Suomi on vielä kansainvälisessä vertailussa erittäin tiukan viestintäsalaisuuden ja yksityisyyden suojan maa, mikä muun ohella on myös investoijien silmissä kilpailukykyämme tukeva etu. Asiallista pohdintaa siitä mitä kansallisen turvallisuuden nimissä on mahdollisesti tarpeen ja mikä ei, on jatkettava. Se onnistuu paremmin ilman tätä nyt nähtyä pelkoa lietsovaa hypetystä

- lainattu teksti/ Erkki Tuomioja (voimme arvata, että kyseinen kirjoitus Tuomiojalta oli vastine alla olevaan mediatekstiin, jossa hyvin suoraan syyllistetään niin edellistä presidentti Tarja Halosta kuin Tuomiojaakin.

Seuraavana on hyvä lainata medialeike – Ilta-Sanomista, ” … Suomi haluaa vakoilla Venäjää … ”

linkki ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005180356.html -

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan ruotsalaisen professorin sanoiksi puettuihin ajatuksiin ---

... Tässä kohtaa "ilo voi olla lyhytaikaista", sillä Venäjä voi integroida Nordstream 2 kaasuputkeen helposti myös oman datakaapelin, tällöin Venäjä irrottaa datakulkunsa muualle Eurooppaan kokonaan pois Suomesta - vakoiluhalumme voi estää uusien pilvipalvelimien tulon Suomeen. Nyt kannattaa mikä on tosiaan viisasta Suomelle - vakoilla itää lännen piikkiin vai pitää sellaiset lait, jotka nostavat Suomen harvinaiseen tietosuojan piiriin ja näin luotettavaksi valtioksi niin itää kuin länttä ajatellen. Fiksuimmat ymmärtävät ettemme ole Ruotsin asemassa.

 

Miksi me vakoilemme – olemme uteliaita!

Entä nyt, kun kaikki tieto on kohta kaikkien saatavilla –

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/mika-on-yksityisyytesi-hinta.html -
[ … siksikin, että uteliaina kyselemme ja vakoilemme, haluamme tietää tai ainakin luulla tietävämme]

Uteliaisuus on hyve 4] ja sairautena pahe, näin sanotaan. Toisaalta ilman uteliaisuutta eläisimme apinayhteiskunnissa, tunnustaen johtajuutta, taistellen lisääntymisestä ja ravinnosta. Lisäksi apinatkin suojelevat reviiriään 5], mutta eivät juuri suuntaa uteliaisuutta reviiriensä yli, kuin vain valloittamismielessä – ravintoa, naaraita, uroksia ja elintilaa. Niin – onko jotain eroa havaittavissa?

4] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html -
4] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut-ovat-uteliaampia-kuin.html -
5] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kivell-phkinn-sytvksi.html -

Facebook ja sen Messengerin tavoitteet

~ http://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000005179264.html -

Amerikkalainen noin reilu miljardin ihmisen Naamakirja velloo, väijyy – ohjaa ja jopa vakoilee. Samalla Facebook on melkoinen mielenmuokkaaja, manipulaattori jopa propagandisti – taitavasti tavoiteryhmien ”sometuksessa”.

Voimme vain kuvitella, jos Facebook joutuu tai haluaa US liittovaltion erilaisten vakoilu- ja urkintalaitosten – NSA, CIA ja FBI kurimukseen – lailla tai vain intohimosta olla maailmanpoliisi ja ylemmyystuhoinen muulle maailmalle.

 

Onko Facebook jo yksilöllisen hermoverkostomme elektronin jatke?

~ http://www.iltalehti.fi/digi/201704192200105045_du.shtml -

Amerikkalaiset kaupalliset yhtiön massivoituvat maailmalle – nyt Googlen perässä ui Facebook, ja se haluaa omalle Messengerille ylivertaista osuutta, vaikuttajana, muuttajana ja lopulta vakoilijana, mutta myös jollekin soveltuvan mainonnallisen tiedon levittäjänä – entä kun kaupallisuus saa vierelleen kansalliset ja reviirilliset pyrkimykset?

~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/235931-tuleeko-naamakirjasta-hermostosi-jatke -

 

Raskaat vihjailut liki syytteet medialta – Tarja Haloselle ja Erkki Tuomiojalle

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704182200104640_uu.shtml -

Allkekirjoittaneen kommentti ylläolevaan medialinkkiin ja sen sisältöön ---

Tänä päivänä eniten kärähtänyt vakoilun, urkinnan, salakuuntelun kuin verkkovälitteisen vahingoittamisen valtio on USA. Tulee mieleen tapaukset - Snowden, Manning ja Wikileaks (Assange). Venäjä taas ei ole todisteellisesti kärähtänyt |4 – ainakaan vielä. Sotilaamme Suomessa ovat innoissaan – pääsemme vakoilemaan Venäjää jo ennen perustuslakimuutosta! |5

Pahimmillaan tunkeutuvin valtio USA jopa syytti ja kosti Pohjois-Koreaa Sony hakkerointidraamassa, jossa asiantuntijat pitivät P-Koreaa kyvyttömänä moiseen ponnistukseen.

Muistamme USA-Israel Stuxnet operaation, jolla hajotettiin Iranin ydinvoimateollisuuden laitteistoja. Suomeen ollaan perustamassa kyberoinnin tutkimuskeskusta, näin USA mukaan tullessaan on valmis paljastamaan vakoilu, hakkerointi ja salakuuntelukeinojaan, vai pitääkö ne tutkimuskeskuksen ulkopuolella. Saisimmekohan tähän topicciin Erkki Tuomiojan ja Halosen kommentit?

Niin. Miksi me vakoilemme, urkimme

juoruamme ja laitamme perättömiä huhuja liikkeelle? Mitä me hämäämme – toisia vai jopa itseämme. Viisaat ovat aina tienneet, että tieto on valtaa. Sotapäälliköt sanovat sodan jo puoliksi voitetun, jos tiedetään, mitä vihollinen suunnittelee. Näinhän evoluution vuosimiljoonat ohjaama eläinkuntakin toimii – ja mehän olemme osa tätä biosfäärillistä jatkumoa – taistellen tilasta auringossa, sillä mitään muuta ei ole. Aivan!

Linkkinumerot tekstistä

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704202200105850_pi.shtml -

|2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214772-idan-ja-lannen-vedenjakajalta-loytyy-suuri-tietoratkaisu -

|3 … kuten tietoverkko – vuonna 1964 henkilöautoja oli 300.000 – nyt niitä on noin kolme miljoonaa. Autot tarvitsevat teitä ja tietoliikenne tukiasemia ja kaapeleita. Kuuluisa Saksan datakaapeli|10 valmistui juuri – ja siinä tulee kulkemaan ruotsalaisen vakoilun ulottumattomissa venäläisen tietoliikenneyhtiö Avelacom’ in bittivirta – Suomen läpi Saksaan. Tuo C Lion 1 merikaapeli on kuin Nord Stream 1|11 ja kohta -2 maakaasuputki ja -putket, jotka yhdistävät rauhankehitystä.

Tiedossa on, että muun muassa englantilaiset ja amerikkalaiset (NSA) vakoilevat näitä merikaapeleita ~http://www.theguardian.com/uk/2013/jun/21/gchq-cables-secret-world-communications-nsa -

|4 ... Kun Venäjää tai Venäjän hallintoa ei saada kiinni itse teoista, koettaa jo mediakin auttaa omilla "selvityksillään", jotta saataisiin lukijoille ainakin luulo, että kyllä idästäkin kyberoidaan, hakkeroidaan ja urkitaan, tosin ilman mitään todisteita tai näyttöjä. US on sen sijaan kärähtänyt itseteoista, ja ilman sen kummempaa esilletulon auttamista. Herää kysymys tässä kohtaa, kun juttua lukee, median intresseistä, pyrkimyksistä ja puolueellisista päämääristä. West trolling jylyää ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005174061.html -

|5 ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704212200107409_pi.shtml -


 

EKSTRA

Hybridillistä informaatiosotaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | BL | BL | FB | FB | T | BLOG 138676

DOC hei me vakoillaan_22042017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22042017

|974|9060|