mets%C3%A4liitto.jpg

 

HS:

Metsäteollisuus teki hallituskysymyksen, johon puolueet joutuvat vastaamaan täsmällisesti

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006088096.html  - 

 

Ilkka Luoma 1.5.2019 - 11:40:
 
 
Osuustoiminnallinen Metsäliitto yllytti hallitusneuvottelijat housut kinttuihin. Rintama ympäristö-vasemmistona särkyi. Demarit ajaa työpaikkoja, ja De Gröna taas pitää hiilinieluajattelua eli ilmastonmuutosprosessia kaikkein tärkeimpänä - jopa elämän kysymyksenä, missä ovatkin oikeassa.
Li Anderssonin Vasemmisto on pahassa välikädessä - mieli tekee hallitukseen demareiden kaveriksi, mutta pääsyä varjostaa nyt Vasemmistonkin omaksuma vastuu ympäristöstä; mutta työpaikat saattavat painaa enemmän. Metsäliiton veto oli ovela - sillä se ajaa Kokoomusta hallitukseen ja antaa Keskustalle uuden mahdollisuuden rökäletappiosta huolimatta. 

Reviiripuolustaja Jussi Halla-ahon ps-joukot ylenkatsovat ilmastonmuutoksesta - heidän mukaan on kykyä hakata metsää enemmän - sehän toisi työpaikkoja ja vientiä. Puolijalosteelliselle selluloosalle on nyt kysyntää, erityisesti Kiinasta, joka pakkaa koko maailmalle verkkokauppatuotteitaan ja haluaa käyttää pehmoa takapuoliinsa, vaikka japanilaiset jo opettelivat vesisuihkut, joka olisi ympäristöystävällisempi tapa. 

Entä jos Kiina lataa lain, jolla kielletään nykymuotoinen pahvi pakkausmateriaalina? Kiinassa on alkanut tänä vuonna "Vihertyvä Kiina" suurprojekti*, oikeastaan reformi, jolla Kiina korjaa kaikki ympäristöjälkensä, mitä nyt päättynyt 40 vuoden kasvureformi noususta maailman suurimmaksi kansantuotteeksi (bkt/ppp) aikaan sai. Yllätyksiä voi olla jo taivaanrannassa? 

Suomi taas hyötyy yhä suuremmaksi kasvavasta metsäpuutilavuudesta - se sitoo massiivisesti hiilidioksidia, ja näin voimme myydä parhaimmillaan muille teollisuusmaille hiilinieluoikeuksia - aivan uusi vientituote, josta ympäristö pitää. Moni on hoksannut, että ilman biosfäärillistä ympäristöä ihminen ei elä. Puheiden aika on ohi - tekojen pitää alkaa nyt, ja tässä De Gröna on oikeilla jäljillä, tosin aivan liian pienellä kertoimella! 


On selvää, ettei Lappiin tule kahta jättitehdasta - nyt katsotaan mikä suunnitelma on uskottavin, joissa kummassakin kuitenkin kysyntä perustuu Kiinaan!
 
...
Katso myös: