1148| | 2323 | 357703 | i | !

.

viisumit.jpg
 

Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8e87de05-9088-4d79-89ef-d5a49d7e04b3 - tahtojen taistelua, myös Suomen kokenein ulkoministeri virkavuosiltaan - Erkki Tuomioja pitää venäläisten viisurajoitteita haitallisina - jopa kokonaisuutta kohtaan, jossa meidän omakin etu ei ole vähäisin.

 

***

 

..

 

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
 


 

13.08.2022 - 11:31

 

Saksa tietää historiansa hyvin tarkasti vuosilta 1941-45 -

PROLOGI - [Kyse viisumeista venäläisille, linkki ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009001758.html -, otsikoituna näin:

"Saksan liittokansleri tyrmää venäläisten turistiviisumien rajoittamisen – tutkija pitää perustelua uskomattomana" -toimittajana Antti Haavisto ja STT. -herättää huomion tuon tutkija Timo Miettisen - Helsingin yliopistosta yllättävä kommenttirykäisy -IS-otsikossa!]

...
Saksalaisilla ei ole varaa nostaa liian suurta vastakkainasettelua venäläisten ja Venäjän kanssa -

.. Saksa jos mikä tietää mitä oli maailman historian verisin, totaalisin ja julmin erillissota, todellinen puolin ja toisin tuhoamissota - sota, seurauksena Saksan hyökkäyksestä Operaatio Barbarossana itään - Neuvostoliittoon!

Saksan on nyt pakko laittaa suitsia vauhkoontuneiden "pikku-eeuulaisten" suihin (lähinnä balttien), sillä he eivät tajua, että eurooppalaisen kokonaisrauhan vastuuta kannetaan vain sieltä missä on todellista voimaa, vaikutusta, näkemystä ja valtaa - meidän kaikkien eurooppalaisten eduksi ja hyväksi!

..
Saksalla on myös eniten europarlamenttipaikkoja – ja lisää tulee,

… koska Saksa saa uusia kansalaisia pakolaisista, jotka se valikoi huolella voimistamaan ja toimeliaistamaan 
3*] omaa kansantaloutta.

Saksa ottaa yhä enemmän demokraattista päätösvaltaa Euroopan Unionissa ja euromaiden liitossa.Saksalla on hyvät ja merkittävät syynsä

Saksa Euroopan veturina 4*] ja EU’ n maksumiehenä 5*] haluaa asetella ’pelikortteja kentälle’ yhä enemmän tahtonsa mukaisesti, tosin kuuntelemalla, mutta haluten päättää. Saksa ei muun muassa halua pelkästään USA-sotilasjohteista Natoa vaikuttamassa kokonaisen maanosan turvallisuuspolitiikkaan - omin yksipuolisin tavoittein!

Saksa haluaa lopulta Ukrainan kriisin haihtuessa suurempien haasteiden edestä nähdä Euroopan Uralille saakka ulottuvana vyöhykkeenä 6*] – talous- ja keskinäisenä vaikutus- ja rauhanalueena.
--Venäjä on vahvasti osa Eurooppaa, ollen sen suurin valtio niin pinta-alana kuin asukaslukuna

Saksa tietää tämän erittäin hyvin. Saksan kolmas valtakunta 7*] (1933 - 1945) kävi maailman historian verisimmän ja kuluttavimman sodan Josif Stalinin Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941 – 1945 8*]. Molemmat valtiot tietävät oikeasti mitä on totaalinen sota. Tämän vuoksi on loogista ajatella nämä kaksi valtiota Euroopan rauhan takuumiehiksi 9*].Kauppa on Saksan voima

Vielä muutamia vuosia sitten Saksa oli maailman suurin viejä, kunnes Kiina ajoi sen ohitse pari - kuusi vuotta sitten 0*]. Saksa tietää Kiinan voiman, Saksa tietää myös sen mihin nykyisen Venäjän pakkotoimet kaupallisesti johtavat - Venäjän ja Kiinan lähentymiseen, ja se ei ole EU' lle eduksi, kuten ei myöskään Saksalle.

Venäjä suuntautuu yhä enemmän Kiinaan, tarjoten maailman suurimpia raaka-ainevaroja Kiinalle. Saksa on kuitenkin aina lopulta erittäin kiinnostunut Venäjän markkinoista ja sen mineraali- ja energiavaroista. Saksa tarvitsee toimeliaisuutta ja toimeliaisuus energiaa - myös henkistä energiaa uskolla Euroopan yhteiseen tulevaisuuteen.

..
Nyt tänään Saksan uusi liittokansleri Olof Sholtz oivaltaa vihdoin neuvonantajiensa toimesta, mikä on Euroopalle -

.. koko Euroopalle parasta, mikä on sitä myös EU' lle - paluu hiljalleen "schröderiläiseen" kanssakäymisen maailmaan, myös Venäjää kohtaan, jossa rauha rakentuu kunnioituksesta kunkin reviirejä, ja vaikutusalueita kohtaan - laajentamatta Naton lailla piirejään sinne, minne ne eivät kuulu.--
Tässä ajassa ei kannata lietsoa liikaa vastakkain asettelua itse Venäjän kansan suuntaan, varsinkaan liittyen itse Venäjän kansalaisten liikkumiseen, sillä nuo kuristavat ja kiristävät viisumiratkaisut olisivat kohtalokkaita - ja kääntäisivät Venäjän kansan yhtenäisemmäksi, kokemansa painostuksen, kiristyksen kuin pakottelun edessä.Itse Ukrainan slaavilaissota ei pääty pakottelulla, kiristelyillä -

.. nuo vain kiihdyttävät sitä - nyt on aika keskittyä rauhan hierontaan diplomatialla, jossa molempien osapuolien on taivuttava kokonaisedun edessä.

Lisäaseet vain lisäävät ukrainalaisten kärsimyksiä, tiedämme muun muassa Vietnamista, Afganistanista ja Irakista kuin Syyriasta, että siviilit ovat aina he, jotka kärsivät sodista eniten - molemmin ja kaikin osapuolin!--
Miksi EU eikä Suomi julistellut kiintiöitä, puhumattakaan viisumikieltoja amerikkalaisille, kun USA kävi omia hyökkäyssotiaan lähinnä kehitysmaihin ja kauas US' n omilta rajoilta vuosina 2001-21 ..

- aiheuttaen kaikkinensa yli 100 000 siviilin menehtymisen noissa us-hyökkäyssodissa. Miksi ei tuolloin kohdisteltu viisumipakotteita yhdysvaltalaisille - kuka kertoo?

 

 

 

..

EKSTRA

PM Sanna Marin: "– Ei ole oikein, että samaan aikaan kun Venäjä käy aggressiivista, julmaa hyökkäyssotaa Euroopassa, venäläiset voivat elää ikään kuin normaalia elämää, matkailla Euroopassa, olla turisteja", Marin sanoi Ylen haastattelussa maanantaina. --

 

-- miten amerikkalaiset matkustelivat maailmalla, kun USA kävi omia useita hyökkäyssotia lähinnä kehitysmaita kohtaan? -Sanna, mitä mieltä olet?

.

~ https://yle.fi/uutiset/3-12573856 -

Yle-otsikko:

"

Paineet estää venäläisten turistien pääsy EU:hun kasvavat – Saksa suhtautuu epäilevästi laajaan viisumikieltoon

" -toimittajina .. - katso Yle-linkki! Useita kirjoittajia.

 

 

..

 

EKSTRA 2

~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009004637.html -

 

"

Tutkija kertoo, miten viisumi­kielto voi kääntyä Venäjän eduksi

" -toimittajana Elisa Airasvirta.

 

 

..

EKSTRA 3

~ https://yle.fi/uutiset/3-12577428 -

 

"

Analyysi: Saksan Scholz sähköisti Oslon vaisun pääministerikokouksen vastustamalla venäläisturistien viisumikiristyksiä

" -Yle-toimittajana Pirjo Auvinen.

 

 

 

..

|x* nämä viitenumerot löytyvät toisaalla olevasta blogikirjoituksesta ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/09/miksi-saksa-ottaa-pakolaisia.html - .

 

 ..
78150

 

..

|  190  SUOMI24  419  |   56  TIEDE  197  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

 

...

e