Tänään oli se päivä, jota maailmalla odotettiin – 20. tammikuuta 2017. Yhdysvaltojen uusi presidentti avasi samalla uuden aikakauden – perinteelliset poliitikot saivat kyytiä; valtaa pitää palauttaa kansalle – suorademokratia sai näin kultauksensa. Miten miljonääri Donald Trump sen tekee, on vielä suuri arvoitus.

 

Suurin viesti maailmalle oli se, että omia rajojaan puolustava Amerikka ei enää ole maailmanpoliisi, vaan yhteiskunta, jossa omat ovat etusijalla. Omat rajat – eivät muiden rajat, joiden taakse on tuhlattu yhdysvaltalaisten rahaa loputtomina sotina. On aika palata kotiin – ja rakentaa maa, yhteiskunta ja valtio uuteen uskoon – olemaan jälleen suuri – The Great – omalle itselle, omien eduksi ja voimaksi.

 

Trump pysyi vaaliteeseissään – mikään ei muuttunut, lupauksia tämän myötä lähdetään lunastamaan

Aika näyttää onnistuuko Trump selättämään perinteelliset poliitikot, jotka ovat puhuneet paljon, mutta saaneet vain Trumpin puheen mukaan tyhjyyttä ja oman edun tavoittelua. Ei näytä olevan väliä politiikan värilläkään, sillä valtaa luvattiin luovuttaa kansalle takaisin – omille amerikkalaisille, oli kasvojen väri mikä tahansa.

 

Työ nousi kaiken yläpuolelle

USA tarvitsee kansalle työpaikkoja. Vieraille maille viedyt työt palautetaan kotiin, miten – se jäi kertomatta. Epäuskoiset löysivät heti populistin, vaikka fiksuimmat ovat ajat sitten ymmärtäneet, että populismi on kansan saattamista tekojen tasolle – ymmärtämään mitä huomenna vallan kukkuloilla tehdään.

Lupaukset olivat suuria, mahtavuuttakaan ei puuttunut – perinteellinen politiikan ”sinulle – minulle” teko halutaan päättää tähän päivään. On aika ryhtyä töihin – työ on se, jolla Amerikka on jälleen suuri.

 

Ulkomaille viesti oli selvä – USA palaa kotiin, tekee kauppaa, hyviä sellaisia – Amerikka edellä

Luottamusta luotiin; ei tyrkytetä sellaista maailmalle, mitä maailma ei halua. Maailmalla ei ole enää poliisia, joka määrittää yhtenä valtiona muiden liikkeitä – pommikoneet pysyvät omilla kentillä, muihin valtoihin ulotetut sodat päätetään ja Quantanamo Kuubassa tyhjennetään.

Armeija tekee tehtävänsä kotona ja suojelee omaa valtiota – kansalaisten Yhdysvaltoja. USA halutaan jälleen turvalliseksi elää, yrittää ja tehdä työtä – voimaa haetaan kansallislaulusta ~ https://youtu.be/M1wLtAXDgqg

 

Oliko tämä unta, toiveajattelua, populismia vai mitä – aika näyttää,

 … ja kansa sanoo sitten myöhemmin sanansa, jos lupaus pitää, että heille annetaan nyt valta.

 

Eräs radikaaleimmista virkaanastujaispuheista mitä on kuultu suurvallalta

Nyt Kiina ja Venäjä odottavat vierailua, jolloin kääritään hihat – päätetään vanha elämä ja katsotaan huomiseen, tulevaisuuteen – työ alkaa lähes heti. Ahkerasti kauppoja tekevä ei ehdi sotia, on muutakin tekemistä, mutta kuinka kauan yhteisen maapallomme ympäristö kestää – jää nähtäväksi. Nähtäväksi jää saameko sodille Yhdysvaltojen osalta lopun ja milloin – The End |*

Näin tänään tuli viedyksi loppuun päämäärä, johon kukaan ei uskonut vielä noin reilu kuusi kuukautta sitten |1 – mediakin yritti kaikkensa mustamaalauksessa – Yhdysvaltojen kansa oli eri mieltä, ja näin parjattu superdiili Trump vietiin Valkoiseen taloon. Valat on vannottu ja hihat kääriytyvät heti, luvattiin. Sen sijaan takki ei kääntynyt, ainakaan virkaanastujaispuheessa.

|1 Oli aika, jolloin Trumpille vain hymähdeltiin – ei enää, mutta tässä - 09032016 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump -

PS

Donald Trump ajautui 1980 – luvun lopulla selvitystilaan (Yhdysvalloissa se merkitsi Chapter 11). Omat liikemiesystävät kotimaassa eivät auttaneet/ halunneet auttaa – rahaa ei löytynyt. Sen sijaa raha ja apu löytyivät toisaalta – kaukaa idästä – valtameren toiselta puolen. Tuolloin kaksi kiinalaista miljardööriä riensi apuun ja näin tilanne selvisi. Jäämme odottamaan mitä tämä pelastus ja palvelus merkitsevät tänään Donald Trumpille – USA’ n uudelle presidentille, kun hän kohtaa suurimman haasteensa – Kiinan, de facto nykyajan maailman suurimman talouden ja vaikuttajan.

Maailman suurimmat verkkokaupan perustaja ja omistaja, kiinalainen Jack Ma tapasi Donald Trumpin joitain viikkoja sitten – herrat hymyilivät ja kättelivät.

 

|* The Doors – The End ~ https://youtu.be/ifilTM9LFHw - Jim Morrison, laulu

 

Ilkka Luoma

 

DOC Presidentti Trump jyrähti_20012017 – Microsoft Word Starter

PVM 20012017

|563|