rock%20dog.jpg

Kuva ~ https://elokuvat.org/elokuva/rock-dog

 

*

985 | 1002

 

HS-otsikko: "Kiinalainen elokuva kärjistää suurvaltakilpailua"
HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007887681.html  - 

HS-ingressi: "Kiinan vastakkainasettelu Yhdysvaltojen ja läntisten arvojen välillä näkyy entistä selvemmin myös maan elokuvatuotannossa."

..

Elokuvat ovat viihteeseen ja väkivaltaan kätkettyä manipulaatiota - paatoksella "hyvän voittaessa pahan" - niin lännessä kuin nyt idässäkin!

Hollywood USA' sta on edelleen maailman vaikuttavin elokuvien massavalmistaja - sellaiseen jakeluun jolle ei ole vertaista toistaiseksi. Jos katsomme vaikkapa Suomen televisioviikkoa, ei ole ihme, jos Hollywood-tuotanto täyttää elokuvista jopa 80 prosenttia. 

Hollywood on tunnetta, isänmaallisuutta, nationalismia ja useimmiten lännen sotakoneen voittoa pahaa vastaan, joka useimmiten kumpuaa "pahan valtakunnista" - kuten Venäjä, Iran, Kiina - Somalia ... kaikkiin noihin löytyy hyvän voittoa pahasta juuri 'hollywoodismina'.

 

Kiina lienee maailman suurin elokuvien sisämarkkina, tai sitten Bollywoodin Intia

Nyt kiinalainen elokuva lännestä saaduin opein ottaa rooliaan vaikutteena, mutta myös sovittelevana elokuvana, esimerkiksi tähän sopii hienosti lapsille ja miksipä ei meille aikuisillekin piirretty animaatio Rock Dog - ja mikä parasta tämä on amerikkalais-kiinalaista yhteistuotantoa! Suosittelen lämpimästi - siinä on monta viestiä nähdä maailma yhteisenä projektina, silti sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

Jos katsomme tunnettuja hollywoodismin tuotteita kuten 'Independence Day, The Patriot tai vaikkapa Pelastakaa sotamies Ryan' - niin ei jää kahta sanaa mitä niillä halutaan viestiä. Jätän arviot kullekin, jotka ovat nuo katsoneet.

On myös sotaisia kiinalaiselokuvia, joita on lännen tunnetut näyttelijät tähdittäneet - 'Jason Bourne' na' tunnettu Matt Damonin pääosittama fantasiaseikkailu 'The Great Wall' |*. Tämä elokuva antaa pienen viitteen kiinalaisuuteen, sopivan sokerisesti kuorrutettuna, mutta ystävällisenä viestinä länteen - silti sen osoittaessa, että Kiinassakin on nationalismia ja perinteiden kunnioitusta.

Elokuva on voimakas vaikuttaja - muistamme läntiset hyveellisyyden huiput kuten The Titanic, animoitu Lion King tai nuoria, jopa lapsia edelleen innostava 'Harry Potter'. Elokuvilla lobataan tahtoa.

 

...

|*

The_Great_Wall_%28film%29.jpg

 

..

| FB | BLOG | HS-kommentit |

 

*