1037.

ROC%202020.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/olympialaiset/art-2000008160028.html

"Venäläisurheilijat ovat Tokiossa kuin käveleviä Venäjän lippuja ja ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova lyö turpiin länsilehdistöä esittävää nukkea propagandavideolla. Venäjä löysi jälleen omat keinonsa pitää pilkkanaan sekä kansainvälistä yhteisöä että omaa dopingrangaistustaan, Arja Paananen kirjoittaa." -IS-toimittaja Arja Paananen

 

 

..

 
 
 
48x48_20191004131740879.jpg
 

01.08.2021 10:45

 

Näyttää suomalainen laatumedia nälvivän, näykkivän kuin nokkivan Venäjää ja sen urheilijoita*,

.. joita ei ainakaan toistaiseksi ole dopingista paljastettu. Kyseessähän on kollektiivinen valtiorangaistus kiistattomista doping-tapauksista - ei rangaistus näitä voitokkaita urheilijoita kohtaan.

Olisiko uutisointi ollut näin hersyvää, jos Venäjä olisi yltänyt vain Kiribatin tasolle mitalitaulukossa? [*HS-ote (ei toimittajalta) " .. Jos kyseessä olisi ollut Kiribati, se olisi varmasti suljettu .. ", linkin https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008162809.html - alta.

Doping on ilmiö, joka koskettaa kaikkia, ja voidaan sanoa myös, että jokainen urheilija on syytön niin kauan kuin se todisteellisesti toisin esitetään - ja nyt yksikään venäläisurheilija ei ole dopingin käytön syytettä saanut.

Se, miksi Venäjä (ROC) menestyy, johtuu vain siitä, että lähtökohdat 140 miljoonan kansasta ovat suuremmat kuin Kiribatilla, ja siitä, että venäläiset harjoittelevat vankasti + varmaankin siitä myös, kun pelissä on mukana hyvät valmentajat - muun muassa Suomesta Tuomas Sammelvuo, joka valmentaa hyvin määrätietoisesti ja intohimoisesti (kuten valmentajan tuleekin tehdä) Venäjän lentopallojoukkuetta.

Valmentaja Sammelvuo ei ottanut joukkueensa kanssa kantaa näihin laatumedian tyhjiin kysymyksiin, joiden tavoite oli vain nolaaminen ja näykkimisnokkiminen -

.. toistettakoon, että nämä nyt pelissä olevat venäläisurheilijat ovat yksilöinä mukana ja edustavat ylpeinä sellaista, joka on nyt lippuina ja kansallislauluina kielletty. Siinä on riittävästi ansaittua kollektiivirangaistusta ilmiselvistä dopingtapauksista, joita on tuettu jopa valtiotasolta.

Venäläiset urheilijat tietävät, että doping on vain kärähtämistä ja siihen liittyen tuotekehitystä, jossa koetetaan löytää keinoja parantamaan tuloksia - kyse onkin oikeastaan siitä, että toiset kärähtävät ja toiset osaavat kiertämisen hienostuneet tavat, ettei koeputkiin jää mitään kiellettyä jälkeä.Mutta!

Joukossa lienee myös heitä, jotka eivät yritä ylittää kiellettyä lisäaineiden rajaa, vaan hakevat voittoa sallituin keinoin - herää toki aina tässä kohdin myös kysymys kielloista tai kieltämättömyyksistä - ajatukset palaavat Suomeen useita Olympia-kultamitaleja tuoneeseen Lasse Vireniin, joka jopa kaatumisiltaan juoksi kultaa Suomelle - liput liehuen ja kansallislaulut kaikuen.Mutta - vielä kerran!

Myös on heitä, joille tarjoillaan ylivertaisen hienostuneita aineksia tuloksien parantamiseksi, joiden jälkeä parhaatkaan doping-metsästäjät eivät saa haaveihinsa!
- Ikään kuin hakkerit maailmanverkoissa - juoksevat aina viranomaisten edellä - nokkeluuksineen, intohimoineen kuin ylpeyksineen pitää joitain tutkivia tahoja jopa pilkkanaan -

Näinkö myös dopingissa? Ehkä urheilijat itse sen tietävät, mutta eivät kerro -ymmärrettävistä syistä.
--Annetaan nyt venäläisten voittaa, jos ja kun näyttävät olevan siihen kyvykkäitä -

.. tartutaan sitten tilanteeseen, jos doping-käryjä ilmaantuu - muutoin heillä on täysi oikeus kielletyistä aineista puhtaina (kunnes mahdollisesti toisin todetaan) olla ylpeitä isänmaastaan ja valtiosta jota de facto kuitenkin edustavat - merkittävästi, mutta ei tunteettomasti.
--

Lopuksi on aina todettava, että toiset ovat vain yksinkertaisesti parempia, kyvykkäämpiä kuin lahjakkaampia - ehkä myös määrätietoisempia - jamaikalaiset pikajuoksijat ja kiinalaiset yleensä, kun nytkin johtavat kultamitalitilastoa ..

Annetaan pelin jatkua ja myös venäläisten voittaa, jos ovat voittaakseen!...
|  36105 - SUOMI24  |  TIEDE  |  IJL-BLOG  |

 

 

--

 

 

Maa
1
30 19 16 65
22 27 17 66
3
18 6 10 34
14 4 15 33
6
12 21 17 50