...  ¤ … (Lapissa ärjyvät Naton sotakoneet)

 

A-10.jpg

Fairchild A-10 maataistelukone/ rynnäkkökone maa-asemia kohtaan

 

Tunnetusti Jatkosota [1, jonka piti aluksi olla vain Kesäsota – eli Suur-Suomen retki Saksan kolmannen valtakunnan kanssa hakemaan takaisin korkojen kera mitä Talvisodassa [2 meiltä vietiin. Talvisodan osalta on todettava esille tullut tosiasia: Sellaiset herrat, jotka ratkaisivat paljon kohtaloitamme myöhemmin, kertoivat yhdestä suusta vuonna 1939 – ennen Mainilan laukauksia:

Käykää maanvaihtoneuvottelut loppuun asti Josif Stalinin kanssa – C.G.E.Mannerheim jopa vihjaisi, että Stalin oli valmis luopumaan Hangon vaateista. Kaksi muuta neuvotteluratkaisun kannattajaa olivat Juho-Kusti Paasikivi ja Rudolf Walden. Kaikki osasivat venäjää.

 

Nyt Nato/US-sotajoukot ärjyvät Trident Juncture taisteluharjoituksissa muun muassa Suomen Lapissa [3 – aivan Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden päätukikohtien vierellä – ikään kuin harjoitellen hyökkäystä Kuolaan, sillä sieltä operoivat Borei-luokan veneet [4 Bulava monikärkiohjuksineen [5 ne ovat yhdessä pelottava ja tuntematon tekijä sille toiselle ydinasesuurvallalle – Yhdysvalloille.

[03 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005878523.html – HS-otsikolla: ”Venäjä arvostelee sotaharjoitusta, jossa Suomikin on mukana – Puolustusministeri Šoigu: ”Suuria sotilasharjoituksia on alettu järjestää lähempänä ja lähempänä Venäjän rajaa” -toimittaja Jussi Niemeläinen.

.

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan 26.10.2018 - 18:24:

Asiantuntijat tietävät Kuolan niemimaan merkityksen Venäjälle, niin kaupallisesti (tulevaisuudessa - Koillisväylän eräs päätesatama - Murmanskissa) kuin sotilaallisesti (tänään - Kuolan niemimaan strategisten Borei-ydinsukellusveneiden
tukikohdat ja varustelutelakat).

Nyt Nato ja sen ainaissotilasjohtaja US toivat rynnäkkö- ja taistelukoneidensa keskittymät aivan Kuolan niemimaan viereen. Tämä olisi rinnastettavissa siihen, että niin Venäjä kuin Kiina toisivat vastaavan rynnäkköharjoituksen Kuubaan, kuubalaisten myötävaikutuksella.

Muistamme miten USA reagoi 1960-luvulla Neuvostoliiton toimiin Kuubassa, kun US oli pommittanut Kuuban lentokenttiä ja aseistanut sinänsä epäonnistuneen maihinnousuyrityksen Sikojen lahdelle. Kuuba pyysi silloisen Neuvostoliiton apuun. Maailma kävi suursodan porteilla.

Suomen on epäviisasta kalistella NATOn taistelusapeleita täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Venäjä on tietoinen Nato - isäntämaa pöytäkirjasta Suomen osalta, senkin, ettei pöytäkirja kiellä NATOn ydinaseiden tuontia Suomeen.

 

Paluu historiaan – sotahistoriaamme

 

Jo keväällä 1941 ennen Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossaa [6 Suomi antoi sotilaallisen täysvastuun (siis luopuen) koko Pohjois-Suomesta Saksan Wehrmachtin ja Waffen-SS' n hyväksi [7.

Nyt me olemme kohtalokkaasti allekirjoittaneet ohi kansan Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [8, joka on jo otettu huomioon Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinissa [Kuva 1.] - Emme oivaltaneet ruotsalaisten tavoin vaatia pöytäkirjaan ydinasekieltoa – ICAN ajatusmaailmasta puhumattakaan [9.

 

...

Suomi oli Saksan mukana idän hyökkäysretkellä 1941,

 

olimme valmistautuneet siihen jo etukäteen* – jopa niin, että toiveikkaina vastaanotimme Saksan Luftwaffen johtajan Hermann Göringin ilmoituksen – vielä Talvisodan kestäessä – ”Tehkää rauha hinnalla millä hyvänsä – kaiken saatte myöhemmin takaisin korkojen kera” – tuosta alkoi välkkymään Suur-Suomi Kuolan niemimaineen ja Vienan meren ranta-aaltoineen.

Historia meni kuitenkin toisin -kävimme Jatkosodan ja menetimme vielä entisten lisäksi ainoan maayhteyden Jäämerelle – Petsamon Liinahamarin sataman, joka voisi olla tänään Koillisväylän kiinalaisten pohjoisen silkkitien yksi Euroopan päätesatama [10. [T]

[* ” … Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

… ” -prof. Markku Kuisma]

 

...

Maailmanpoliiseja on kohta kahdesta leiristä?

 

Nyt maailma on muuntumassa yhden maailmanpoliisin hierarkiasta [11 duopoliksi, jossa EU'lle ja USA'lle pahimmillaan duopolin toisen laidan muodostavat maailman suurin talous (bkt/ppp) Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta kuin ehkä ravintoaittakin** – Venäjä. Toiselle puolelle jää nyt trumppismina kahtia jakautuva Yhdysvallat [12 ja epäröivä suuren suuri maho jättiläinen – EU – Euroopan unioni, riitelevine jäsenineen [13. [24]

[12 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005877031.htmlHS-otsikolla:Yhdysvaltojen kahtiajako syvenee – Laatulehti vihjaa presidentin innostaneen terroristeja pommikampanjaan ja kolmannes kansasta pelkää sisällissotaa-toimittajana Pekka Mykkänen [24]

.

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan 25.10.2018 – 22:30:

Sanotaan, että USA on eniten sotinut valtio maailmassa; pyydettynä ja pyytämättä - lähinnä hyökkäyssotia, kun on puolustettu amerikkalaista ihannetta - valvottua vapautta ja oltu turvaamassa raaka-ainevirtoja amerikkalaiseen tuotantoon ja kulutukseen.

US on viimeisen 100 vuoden aikana sotinut aina kaukana omilta rajoiltaan, vieraiden mailla ja vieraisiin maihin pommilastejaan pudotellen - YK' n luvalla tai sitten ilman lupaa.

US on omaksunut itselleen demokraattisen oikeuden olla maailmanpoliisi, jota toinen maailman mahti Kiina ei enää hyväksy. Paha skenaario koko maailmalle on lännen ja idän vastakkainasettelu. Se on erityisen ongelmallinen meille suomalaisille, mehän olemme idän ja lännen vedenjakajalla.

Voisimme oppia jotain Kaukoidän viisaudesta pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä tai sitten, jos emme voita vihollistamme - niin tehkäämme siitä ystävä. Kansakuntamme opastaa valtapoliitikkojamme, emme liity Natoon, USA' n johtamaan sotilasliittoon - emmekä liity muihinkaan.

USA' lla on sijansa - se edustaa maailman ihmispopulaatiosta suhdetta noin 0,36/7,8 - kun taas Kiinalla se on 1,4/7,8 ... Entä USA' n kulutus ja ympäristöjälki per capita ja mitä merkitsee ympäristö- ja ilmastojäljen kumuloituvuus, vaikkapa viimeiseltä sadalta vuodelta?

Ei vastakkainasettelua, vaan yhteistä ponnistelua pallomme pelastamiseksi lapsillemme. Kaikkia tarvitaan, niin amerikkalaisia, kiinalaisia kuin venäläisiä ja eu-eurooppalaisia. Kaikissa näissä esiintyy väkivaltaa, murhia ja joukko surmia. Ihminen on osaltansa väkivaltainen - kaikesta huolimatta. [T]

 

 

...

Entä nyt, kun me täällä idän ja lännen vedenjakajalla

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260104-suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - ]

 

teemme itsestämme ”jatkosota-kelpoista” - ainakin uhkakuvana kansakunnallemme, joka on vastustanut kynsin hampain jo 15 vuoden ajan Natoa – lännen sotakonetta [Kuva 2.], joka taistelee muun muassa Afganistanissa US' n johdolla – meidänkin ollen jo siellä sodan osapuoli [14.

 

Näinkö kansakuntamme tahtoi – ei tahtonut, se tahtoi olla irti kaikista suurvaltojen ristiriidoista, mieluumminkin ”sauliniinistömäisesti” välittäjä ja neuvottelupöytien kattaja [15 – tarvittaessa jopa kaikille kolmelle suurelle – Kiinan Xi Jinpingille, Venäjän Vladimir Putinille ja US' n Donald Trumpille – ehkä toive toteutuu Arktisen neuvoston juhlakokouksessa ensi keväänä 2019, kun puheenjohtajuutemme neuvostossa päättyy [16.

 

 

Kansakuntamme on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan

 

… ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – nyt peli menee nurin kurin - ”ystävää” haetaan kaukaa merien takaa ja vihollisuutta rakennetaan kotipesän viereen - tätä – anteeksi vain – kutsutaan suureksi tyhmyydeksi.

Tunnetun toisen sanonnan mukaan tyhmästä päästä kärsii koko ruumis – näin koimme 1941 Kesäsodaksi tarkoitetun hyökkäyksen ja valloituksen muuttuessa Jatkosodaksi. Miksi kertaisimme tyhmyyden?

 

-kansa kysyy nyt kohta tätä tyhmyyden kertausta, kuka tai ketkä tähän nyt vastaisivat – kansalle, joka käy kohti ensi kevään 2019 eduskuntavaaleja, tietoisena voimakkaasta idän ja lännen vastakkainasettelusta [17 sekä Venäjän uhan luonnista? [18.

 

...

Vitteet:

[01 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/tuntematon-sotilas-tuntematon-sota.html -

01 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220979-jatkosotaan-ajautumishalua-kirjoitetaan-uudestaan -

[02 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html -

[04 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine [16 x (6-10) pcs]

[05 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava [150 kt/ each]

[06 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa -

[07 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html -

[08 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

[09 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/mita-meilta-on-salattu-nato-isantamaa.html -

[10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/koillisvaylalta-suomen-lapi-muualle.html -

 

[10 Arktinen alue kuumenee - Suomi on matkalla seudun solmukohdaksi

 

Maailman vauraimpien valtioiden kiinnostus maapallon pohjoisinta kolkkaa kohtaan kiihtyy. Kehitys on yksi kaikkien aikojen mahdollisuuksista Suomelle.

" ... Professori Frederic Lasserre Quebecin Lavalin yliopistosta uskoo, että 10 vuoden sisällä varustamot voivat liikennöidä säännöllisesti Koillisväylällä ainakin kesäkuukausina. Yksi aktiivisimmista maista on Kiina. Kiina ja Venäjä solmivat kesällä sopimuksen Koillisväylän kehittämisestä. Alueen vapaakaupasta ovat kiinnostuneet myös Etelä-Korea ja Japani. Kaukoidän maiden kesken onkin syntymässä uusi arktisen alueen intressikeskittymä. ... " -OP

~ https://op.media/chydenius/vastuullisuus/arktinen-alue-kuumenee-suomi-on-matkalla-seudun-solmukohdaksi-90eb310a82ff420bb692a46027abeba7 -

 

.

[11 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -

[13 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262891-euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen-suurten-varjosta -

[14 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html evp. Kenraali Gustav Hägglund

[15 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[16 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli.html -

[17 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/nato-voimistaa-itseaan.html -

[18 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 182096

 

DOC matkalla_jatkosotaan_26102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26102018

 

1159_10791 – 20:48 – 21:54 MJ07