bellingcat.jpg

https://www.aldeparty.eu/news/invitation-bellingcat-documentary-screening - 

 

...

Dokumentti rakentaa Bellingcat-ryhmän ydinhahmoista uuden ajan sankareita, ja ihan syystä

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006219439.html  - 

Ilkka Luoma 29.8.2019 - 8:46 kommenttikirjoitus
 
HS-juttu on täysin oikeassa - suora kansalaisviritteinen, osin anarkistinen ilman todellista johtajuutta ilmentyvä suoramedia nostaa koko ajan päätään. 

Ideaalina tässä olisi luonnollisesti välikädetön informaatio, jopa data eli toden tieto - tai asiakeskeinen pyrky siihen. 

Bellingcat on joukko toimijoita, joilla näyttäisi olevan geomaantieteellinen itä-länsivastakkaisideologian informatiivinen poljento. 

"Tutkimustulokset" näyttävät värittyvän rikkonaispalapelimäisesti itää painostavaksi, syyllistäväksi tai epäilyn vahvistamiseksi - ilman täysiä näyttöjä aidosta syyllisyydestä, mikä lopulta aina ja vain aina ratkaistaan puolueettomissa ja riippumattomissa oikeusistuimissa. 

Niin Case Scripalia kuin BUK-operointiakaan ei ole kansainvälisesti tutkittu - laajasti, siis myös Venäjä siinä mukaan luettuna. 

Tiedämme varmasti vain, että jokin pyrki myrkyttämään ja, että BUK on alunperin Venäjällä suunniteltu ja niin Venäjällä kuin Ukrainassa asevoimien aiemmin käyttämä ilmatorjuntajärjestelmä. Emme tiedä Scripalien myrkyttäjää, emmekä BUK' in laukaisijaa - on vain epäilyjä. 

Syyllisyyden ratkaisee tuomiona oikeus, joka nauttii kaikin osin sitoutumattomuutta mihinkään ilmansuuntaan - ainoastaan toden etsimiseen. 

Mutta! On uskottavan kansalaisinformaatiovirran kehittymiseksi edullista, että suora kansalaismedia lisääntyy ja tuotekehittyy yhä lähemmäksi sitoumuksetonta ja monia näkökulmia huomioivaa uskottavaa ja todisteellista tietovirtaa. Informaatio ei ole aina toden tietoa! 

Bellingcat on jo yksi positiivinen ilmentymä tässä kehityskaaressa. Lopulta kansalaisnäkemykset tietovirtana tulevat hävittämään tässäkin esiintyvän itä-länsi vastakkainasettamisen, kunhan väritteispoliittinen intohimo laantuu todellisuuden alle.

Tänään internet on jo täynnä erilaisia suoramedian kansalaiskanavia, joiden uskottavuus vaihtelee nollasta sataan, ehkä kuitenkin pikkiriikkinen satasen vaje jää vielä jäljelle?
 
...