sipila2.jpg

 

” … Syyllisyyskysymyksestä pitää olla sata-varma ennen kuin puhutaan sanktioista … ” -pääministerimme sanoi jo 22.3.2018! Todennäköisesti EU' n painostuksen alaisena pääministeri Juha Sipilä painoi vaakaa karkotuksen puolelle – emme tiedä mitä presidentti Sauli Niinistö olisi halunnut – mainitsi vain päätöksen olleen poliittinen [1 – Sipilä taas vetosi – astuen samalla omaan miinaan – juridiikkaan [2.

 

Suomi tavoittelee presidenttimme johdolla välittäjäneuvottelijan vaatimatonta edustustehtävää [3, jossa idän ja lännen välisellä vedenjakajalla olisimme mitä mainioin operoija – vaikka edes neuvottelupöydän tarjoajana.

 

 

Itävalta hoksasi jälleen, kuten Ruotsikin Korean niemimaan osalta! [4.

 

Itävalta ei ole Nato-valtio, se haluaa olla sillanrakentaja idän ja lännen välillä [5 – ilman metriäkään maarajaa Venäjän kanssa. Meillä tätä rajaa riittää – 1300 kilometriä, ja näin olemme juuri, tai olisimme juuri se oikea valtio tähän tehtävään, minkä Itävalta on nyt omimassa – ehkä perustellen tätä kirjoitettaessa rooliaan olla karkottamatta venäläistä diplomaattia (?)

 

 

Taustoitamme hiukan tapahtunutta ottamalla pari medialinkkiä selosteeksi -

 

Helsingin Sanomat kirjoitti näin:

” … Maanantaina Yhdysvallat sekä Euroopan unionin jäsenmaat kertoivat karkottavansa kymmenittäin venäläisdiplomaatteja Salisburyssa maaliskuun alussa tehdyn hermomyrkkyiskun vuoksi [6. Venäjä vastaa samalla mitalla ja karkottaa yhtä paljon länsidiplomaatteja.

Epäselvissä oloissa venäläinen kaksoisagentti ja hänen tyttärensä myrkytettiin hermomyrkyllä, jota valmistettiin Neuvostoliitossa. Länsimaat ovat syyttäneet teosta Venäjää, minkä venäläiset ovat jyrkästi kiistäneet … ” -HS-toimittaja Petteri Tuohinen jätti mainitsematta, että kaksoisagentti vakoili viime kädessä briteille …

 

ja HS-otsikoitu näin: ”Venäjä ja länsimaat ovat ajautuneet vastatoimien kierteeseen, jolle ei näy loppua – Putinille tuntuu olevan yhdentekevää, mitä länsimaat ajattelevat

Linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005619193.html -

 

Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen – Ilkka Luoma

... HS-West trolling manipulaatio jymisee. Varovaisemmin kuin aiemmin, sillä HS on saanut jo lukijoiltaan voimakasta kritiikkiä väkevästä kallistumasta länteen, tässäkin se kyllä esiintyy " ... Olisi toivonut, että länsimaat voittavat ... " -ote linkkikirjoituksesta.

 

Median olisi ymmärrettävä, että me suomalaiset asumme täällä idän ja lännen vedenjakajalla, meidän itsemme ollen niin lännestä kuin idästä [7.

 

HS harrastaa nyt voimakasta West trolling manipulaatiota kuin myös EU, joka yrittää suoristaa rivejään, ajaen yksipuolista valtioryhmällistä West trolling manipulaatiota.

 

Meidät suomalaiset vietiin nyt idän "vihollisleiriin" - Venäjän kanssa pisimmän maarajan omaavana - EU-valtiona. Meidän olisi pitänyt katsoa mallia Sveitsistä, se ei suorittanut venäläisten diplomaattien karkotuksia. Olemme nyt meille vaarallisesti väärässä porukassa.

 

Pr. Sauli Niinistö hyväksyi nyt raskaan virheen, jonka hinnan maksaa kansa, joka aina on se, mikä "pesee ruumiit, kun jotkut muut ovat ne tehneet". Meidän olisi ollut pysyttäytyminen puolueettomana epäselvässä Case Salisburyssa, niin kauan kunnes täysin todistein olisi myrkyttäjä todettu.

 

Nyt menimme kollektiivirangaistukseen, ennen kuin syyllistä oli oikeudessa todettu ja tuomittu.

 

Meidän paikka on puolueettomuuden kehä, joka pienenä YK-rauhanturvaamistehtävien suurvaltana tarjoaa halukkaille konfliktien välityspalveluita tai vähintään puolueetonta neuvottelupöytää, kuten nyt korealaisille.

 

On kiintoisaa nähdä mitkä EU-maat jäävät pois tästä venäläisten diplomaattien karkotusohjelmasta, jonka ponne oli enemmänkin osoittaa natovaltio Englannille solidaarisuutta ja toivorikkaana ajatuksena oikoa eripuraista EU-rintamaa.

 

Nyt EU-Bryssel osoitti ajattelematonta vastakkainasettelua maailman suurinta raaka-aine- ja energia-aittaa, Venäjää vastaan, joka näin osaltansa lähenee toista maailman suurinta - idän jättiläistä, Kiinaa, jonka "taskuun" nyt EU' kin on Venäjää työntämässä.

 

Kiina ja Venäjä muodostavat kohta maailman toisen navan ytimen, jota vastaan nyt EU lähti, yhdessä arvaamattoman USA' n kanssa.

 

Suomesta olisi pitänyt ymmärtää, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa [Kuva 1], ja sen ollen meille tärkein kauppakumppani! [8.

 

Mutta ei niin pahaa ettei hyvääkin, sillä näin muodostettiin diilin tekijälle, "arvaamattomalle” US pr. Donald Trumpille tehtävä, jota hän jo vaalilupauksissaan on luvannut - kohentaa vahvasti suhteita Venäjään [9.

 

Juuri nyt Trump tai hänen joku fiksu neuvonantaja kertoo, ettei US eikä EU kestä Kiinan ja Venäjän yhteisvoimaa, ja näin tulemme lähiaikoina näkemään avauksen parivaljakko Trump & Putinilta, ...

 

mikä voitaisiin nähdä Suomessa ydinasesuurvaltatapaamisessa, jossa Kiinan hiljaisella tuella [0 olisi lyöty ne kuuluisat kaksi kärpästä yhteen - Korean niemimaan kokonaisrauhoitus, ja liennytys alkavaksi Venäjän ja USA' n kohdalta! Trump ymmärtää, ettei Venäjää saa laskea ”liittoon” Kiinan kanssa

 

Ja näin kommentoi Suomen pitkäaikaisin ulkoministeri – virkavuorokausiltaan:

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja arvostelee Suomen päätöstä venäläisdiplomaatin karkottamisesta” -HS otsikointi … ”En olisi tähän päätökseen ryhtynyt” … ” -kansanedustaja Erkki Tuomioja, SDP

 

Linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619313.html -

 

Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen -Ilkka Luoma

.. Suomalaisen välityspolitiikan vahva arkijärjen ääni Suomen kokeneimmalta ulkoministeriltä. Tuomioja pakoa suunnittelevan (?) Timo Soinin sijasta olisi ollut varmaankin vahvasti kritisoimassa TP-UTVA' ssa nyt tehtyä karkotuspäätöstä.

 

Kansakuntamme vahingoksi Erkki Tuomioja ei ollut nyt tässä tapauksessa "soteentuneessa" hallituksessa ulkoministerinä, vaan joutui antamaan kritiikkinsä oppositiosta. Oliko muuten Soini tuossa TP-UTVA' ssa mukana, kun karkotuspäätös tehtiin?

 

Arvaisin väittää, että myös toiseksi kokenein ulkoministeri, Paavo Väyrynen olisi myös tuon karkotuspäätöksen, ainakin presidenttinä torpannut

 

Jäämme odottamaan – karkottaako Venäjä meille kaksi vai ei yhtään diplomaattia!

 

...

Viitteet

[1Niinistön mukaan vuoropuhelu Venäjän kanssa jatkuu ja käy entistä tärkeämmäksi. Hän kuitenkin korosti, että huonojen suhteiden syynä ovat Venäjän toimet, tässä tapauksessa hermomyrkkyjen käyttö ” ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619097.html - HS

[2 Pm. Sipilä ajoi itsensä poliittiseen miinaan, omaan miinaansa, vielä jokin päivä sitten hän vaati 100 prosentin todisteita [* - nyt riitti, että oli jotain kerrottu lisää. Sipilän pm-päivät vähenevät kiihtyvästi. Liikemiehestä ei ole kansallisen turvallisuuden yhteiskunnallisten asioiden ajajaksi. Olisi kiintoisaa tietää mitä pr. Niinistö olisi tehnyt - yksin. Nyt Niinistö siirsi karkotuspäätöksen Sipilän harteille ilmoittamalla karkotuksen olleen poliittinen päätös. Siitä voisin olla varma, että kokeneimmat ulkopolitiikan hoitajat, niin Erkki Tuomioja kuin Paavo Väyrynen eivät olisi kritiikittä karkotusta hyväksyneet, jos lainkaan - näin vähin tiedoin eli todistein … ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803262200839457_pi.shtml -

[* ” … Syyllisyyskysymyksestä pitää olla sata-varma ennen kuin puhutaan sanktioista”, Sipilä sanoi jo torstaina. … ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613809.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241752-presidentti-sauli-niinisto-idan-ja-lannen-valittaja -

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005325126.html - [14082017][HS]

[5 ” … Itävallan hallitus sanoo näkevänsä maansa sillanrakentajana lännen ja idän välillä, kertoo Itävallan yleisradioyhtiö ORF

(siirryt toiseen palveluun)

… ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10134698 -

 

[6 202 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252442-hermomyrkky-novichok-mika-kuka-ja-mista -

[7 Suomalaisuuden juurien etsijät … ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

[8 ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/informaatiosodasta-ja-valehtelusta-cia.html -

[0 ... Vuoropuhelua ennen seuraavia askelia. Tähän ei voi muuta kommentoida. Yleisesti ottaen maailmalla toivotaan koko Korean niemimaan rauhoittumista ja vieraiden sota- ja hyökkäysvoimien poistumista. Ydinaseiden osalta on nähtävissä, että turvallisuuden kohentuessa, voisi Kiina tarjota oman turvavarjon kaikille korealaisille, näin voisi alkaa pitkä, mutta hedelmällinen "yksi valtio, kaksi järjestelmää" neuvottelutie. Nyt on aika … ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005619349.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164860

 

DOC diplomaattikarkotus_27032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27032018

 

983_8782