juncture3.jpg

Northern Juncture 2018 harjoitteli rynnäkköiviä maihinnousuharjoituksia hyökkäystoimina

 

Syy on selvä – Venäjä, Venäjä ja vielä kerran ”jyrimäisesti” Venäjä – siis tuo kuuluisa nuolaisuhuuto Kanadasta – Jyri Häkämiehen suusta – taisi olla puolustusministeri tuolloin, nyt EK' n etelärantanorsunluutornijohtaja -pienellä ilkikurisella huumorilla ilmaistuna – sanoituivathan nuo irti kolmikannastakin – keskusliittona ---

 

Venäjä, Venäjä ja Venäjä – kolme kertaa kuten meillekin: Itsenäisyytemme ensimmäiset tunnustajat, Talvisodan hyökkääjät ja Jatkosodan Operaatio Barbarossan alle jääneinä – meille tutummin Jatkosotana, jossa lähdimme tavoittelemaan Suur-Suomea.

 

Helsingin Sanomat oli aikanaan presidentintekijä – nyt se on Natoon imuroitsija – ajaa suomalaisia lähes yksipuolisilla teksteillään meitä lännenmiehen sotakoneeseen – Natoon, vieläpä voimallisesti.

 

Kaikki alkoi edesmenneestä erinomaisesta lopussaan kolumnistina tunnetusta Olli Kivisestä, joka tunnusti rehdisti itse olleensa aiemman vastaavan päätoimittaja Janne Virkkusen pään kääntäjä Nato -kysymyksessä.

HS käänsi takkinsa ja aloitti natottamisen, jota jatkaa tehokkaasti turvallisuuspolitiikan erikoistoimittaja Kari Huhta, joka julkaisi tämän tyyppisen tekstin:

 

[C] Nato-harjoituksessa Suomi ja Ruotsi saavat ainakin huomiota

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan HS-kirjoitukseen, joka myös julkaistiin – 2.11.2018 – 8:44:

Suomi on sijaintinsa puolesta jopa strateginen; olemme Venäjän Kuolan niemimaassa kiinni. Meidän Lapissa on erinomaisia lentokenttiä mitä erilaisimpiin sotilasoperaatioihin - hyvien maayhteyksien päässä järjestää yllätyksiä nopeilla lentotoimilla.

Suomi solmi Nato - isäntämaa pöytäkirjan jo valmiiksi, jolloin Nato/US - taistelukoneet voivat saapua nopealla aikataululla, jopa niin, että US kutsuu itsensä taisteluharjoituksiin - vrt. Kuopion Rissala ja F-15C hyökkäyshävittäjät.

Miksi sitten NATOn suursotaharjoitus pohjoisessa - lähellä Kuolan niemimaata ja osaksi jo Pohjois-Suomessa? Syy on selvä: Kuolan niemimaan Venäjän pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - erityisesti Borei s-veneiden kallioluolastot, joiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia pienydinaseita [* ...

Nyt NATOn suursotaharjoitusten yhteyteen Venäjä ilmoitti omat ohjusharjoituksensa. Miksi? Syy on selvä. Voimme kuvata tilannetta, jossa viitesanoina nämä kolme:

"Kuola", "Truman" ja mystinen "ping". Voimme arvata helposti, että alueella ovat useat Venäjän s-veneet, ja erityisesti niiden ollen pinnan alla - harjoitusalueella, mikä on kansainvälisillä merialueilla! Miksi juuri pinnan alla?

[P] '

 

Entä nyt, kun olemme jo mukana suurvaltakuvioinnissa – täällä idän ja lännen vedenjakajalla, ja kansakuntamme ei halua Natoon – vieläpä suurena enemmistönä. Ei edes silloin, vaikka hyvin suosittu presidentti Sauli Niinistö niin viitoittaisi … melkein sanoisin tässä kansakunnan enemmistön puolesta: ”Puhukaa Te, Me pidämme hevosta” ... ja suitset ovatkin kireänä – ettei ori lähde laukalle …

 

 

Viite:

[* ” … Taktiset ydinaseet – ns. ”nagasaki-kokoluokka”, jota US nyt tarvitsee

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10057362 - ][7 [T]

 

Venäjä on yhdellä sotilasteknisellä osa-alueella edellä Yhdysvaltoja. Edellä olo koskee strategisia ydinsukellusveneitä (Borei-class) ja niiden ballistisia Bulava-monikärkiohjuksia. Näiden tukikohdat ovat kaukana Siperian takana – Tyynen valtameren rannalla – Kamshatkalla.

 

Meitä Suomea ajatellen ne toiset tukikohdat ovat vieressämme – Kuolan niemimaalla – lujissa konventionaaliset pommit kestävissä kallioluolissa – ja tämä aiheuttaa US/Natolle suurta huolta!

 

Borei-sukellusveneiden kallioluolat ovat niin vankat, että niiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia ydinaseita. Amerikkalaiset oppivat Afganistanissa jo vuonna 2001 näkemään ja tietämään, ettei massiiviset luolapommitkaan aina tuhonneet talibanien luolastoja.

 

Nyt US haluaa ennakoida ja saada käyttöönsä pieniä ”Nagasaki-kokoluokan” [7 taktisia ydinaseita vahvojen kallioluolastojen tuhoamiseen – muun muassa Kuolan Borei-tukikohtien eliminointiin.

[7 ”Taktisen ydinaseen räjähdyksen voimakkuus olisi alle 20 kilotonnia. Tämä olisi edelleen erittäin voimakas räjähdys. Nagasakiin toisen maailmansodan lopulla pudotettu atomipommi oli voimakkuudeltaan noin 20 kilotonnia, ja se tappoi yli 70 000 ihmistä” -Yle

 

… ” Link ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250602-alentaako-usa-ydinaseiden-kayttokynnysta - [131]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 182524

 

DOC nato_pohjoisessa_02112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02112018

 

524_4607 – 18:10_19:18 - NP07