HiljainenKansa2011a-muok.jpg

Kuva: ~ https://www.suomussalmi.fi/fi/matkailu/nae-ja-koe/hiljainen-kansa-2/ - 

 

...

HS:

Unohdettu ja vähän rasittava kansanosa näyttää kiinnostavan vain yhtä puoluetta

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006252011.html - 

...

Ilkka Luoma 30.9.2019 - 13:23
 
 
Kiinnostus vähäosaisia - unohdettua kansaa kohtaan voisi virkistyä, jos he äänestäisivät ahkerammin. Tutkitusti "alin sosiaaliluokka" ei juuri uurnille halaja - ehkä koetaan se kuuluisa tokaisu: "Ei se minun ääni siellä mitään merkitse" - ei ehkä yhtenä, mutta entä 150.000 - se heiluttaisi jo koko eduskunnan kokoonpanoa.

No, miten nuo 150 - 200.000 saadaan uurnille, ja äänestysaktiivisuus kohoamaan lähemmäksi kansalaisdemokratiaa eli vaikkapa 80 prosenttia - johan tuolloin eduskuntakin muistuttaisi enemmän myös unohdettua kansanosaa!

Lyödään rehdisti äänestysaktiivisuudesta kymppi puhtaana kouraan, kun lipuke uurnaan vilahtaa - siitä vaivasta, että tuli toteuttamaan kansalaistahtoaan ja päättäjät pääsisivät voivottelemasta alhaista äänestysprosenttia.

Tuo Koko Kansan Rehellinen Vaaliraha rahoitettaisiin lopettamalla puoluetuki, miksi jakaa välikäsille rahaa, kun sen voi kohdistaa suoraan äänestäjille.

Mutta! Nyt lainaan erästä sähköpostia, kun jaoin ideaa tuosta Kansalaisvaalirahasta - idea poiki reippaan some-keskustelun ja läjän yksityissähköposteja lokerooni: " ... älä prkl houkuttele roskaväkeä uurnille - hehän sotkevat hyvän demokratian... " - tämä tarina on tosi!

Niin. Se on varmaa, että eduskunta muistuttaisi enemmän kansakuntaansa, jos saisimme aivan uusia äänestäjiä, nuo 150 - 200.000, jotka tulisivat "alemmasta luokasta" (tuntuu pahalta käyttää tuota nimitystä - sillä tuonne sisältyy paljon kansalaiskokemusta ja uinuvaa osaamista, joka ei saanut mahdollisuutta näyttää taitojaan - syystä tai toisesta!)
 
 
...