...

Ruotsalaiset ovat saaneet olla puolueettomuutensa vuoksi jo yli 200 vuotta rauhassa

Ruotsilla ei ole yhteistä maarajaa kuin Norjan ja Suomen kanssa. Tämä takaa ruotsalaisten haluttomuuden mihinkän sotilasliittoon, olemmehan me Suomena ruotsalaisten "selusturvana" - kuten II Maailmansodassa nähtiin.

Niin ruotsalaiset kuin suomalaisetkaan eivät enemmistönä halua Natoon!

Kun kansalaistemme Natoon läheistämispyrkimykset eivät laatumediankaan opastamana tuo tulosta, ja kansa vastaa liki aina vuosittaisiin nato-kyselyihin varmalla yli 50 prosentin vastustuksella: "Kiitos ei - Nato" - jo yli 10 vuoden ajan -

... niin tällöin marssitetaan estraadille tekstejä viittauksin Ruotsiin ja tässäkin HS-lukija-avauksessa nähdään nato-kannatuksen nousseen ensisijaisesti, vaikka otsikko voisi olla, että ruotsalaisten enemmistö vastustaa yhä Natoa.

Suomella ja Ruotsilla on myös yhteistä - ja se on Nato-Isäntämaa pöytäkirja, mutta kahdella selvällä erolla: Ruotsi kirjautti omaan pöytäkirjaansa ehdottoman ydinaseiden tuontikiellon Ruotsiin - Suomi ei tätä tehnyt.

Niin Suomi kuin Ruotsi eivät myöskään lopulta allekirjoittaneet ydinaseiden kieltosopimusta** - puhutaan USA' n varoittaneen Ruotsia allekirjoittamasta uhkaamalla, että Nato-yhteistyö saattaisi kärsiä siitä?

Toinen ero tuossa Nato-pöytäkirjassa on se, miten Nato/US' n taistelujoukot kutsutaan
Ruotsi selvensi sen tarkaksi, Suomessa ei edelleenkään tiedetä kuka/ mikä sen kutsun lähettää ja tätä epäselvyyttä US on jo käyttänyt hyväkseen ja kutsui itse itsensä Kuopion Rissalaan F-15C taistelukoneineen, lentämään yhteislentoja kohden itärajaa kotoisten Hornettiemme kanssa. Venäjä laittoi tämän hyvin tarkasti merkille.

Suomalaiset ovat joku vuosi sitten ilmaisseet, ettemme liity Natoon edes silloin, jos Ruotsi sattuisi niin tekemään - nyt tämän päivän tutkimusta ei ole näkynyt, tästä kyselypatterista.

 

...