gaza.jpg

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006462324.html

...

Miksi näin merkittävä yhden kansakunnan alasajo saa puolihyväksyvän esitysmuodon, ikäänkuin itsestään selvänä, että US-presidentti Donald Trump "saa päättää" - virallisesti ehdottaa - ratkaisumalleja, jotka ovat väkevästi vain toisen osapuolen voitto.

Eikö merkittävästi eteenpäinvievä ehdotus tuo "voiton molemmille" - ehkä kapeampana kuin yksipuolisuudesta ilmestyy, kuten tässä ja nyt.

 

Onko tosiaan niin, että "luvattuja maita" on - vain eräille, mutta ei kaikille?

Ihmisnäkökulmasta kyse on reviireistä, elon mahdollisuuksista ja turvallisuustekijöiden rakentamisesta. On tietenkin selvää, että pilkkomalla Palestiina tai sen suunniteltu aihio, saa ylivoimahyödyn juuri Israel - välittämättä kiistatta alueella "alkuperäkansana" eläneistä - palestiinalaisista. Btw. Kaikilla ihmisillä on mitä todennäköisimmin yhteinen esi-isä.

 

FB

 

Olisiko niin, että jumalat ovat eriarvoisia?

Ei, näin se ei voi olla. Jumalat ovat kaikki arvokkaita, ja kullekin omansa - omien uskojensa mukaisesti. Jumalat ovat varmaankin solidaarisia toisiaan kohtaan ja pyrkivät yhteiseen hyvään - jopa evolutiiviseen sopeutumiseen, tosin hallitussa kilpailutilanteessa.

Tässä "ikuisuuskonfliktissa" sopeutuminen on kahden kauppa, jossa lopulta tarvitaan molemmille yhtä pätevä/ tehokas kummi - ketkä ja mitkä voisivat olla palestiinalaisten kummeja - Venäjä ja Kiina?

 

US käyttää suhteetona valtaa palestiinalaisten kiistattomiin alueisiin!

Eräs hyvä piirre löytyi HS-tekstistä: "Israel miehittää laittomasti ... ". Muistammehan Israelin aloittaneen provosoituna hyökkäyssotansa jo vuonna 1967.

Tuolta vuosikymmenien takaa kumpuaa juurisyyt, jo aiempaakin ... Vuonna 1973 arabinaapurit hyökkäsivät - yllättävästi. Paljolti USA' n avulla Israel selvisi - yllättäen vielä elossa olevan Henry Kissingerin suoralla avustuskäskyillä.

Entä nyt, kun PM Benjamin Netanjahu sai Koronan "avukseen" ja valtikka pysyy hänen käsissä pari seuraavaa vuotta, ja sitten Benny Gantz jatkaa ... , pettikö Gantz arabiäänestäjänsä?

 

..

[178|21931] TIEDE