Ilta-Sanomat järjesti 14.3.2019 suuren vaalitentin, johon osallistuivat kaikki poliittiset toimijat, joilla on jotenkin jonkinlainen edustus eduskunnassa – tai ei aivan, sillä Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen puuttui --- herää kysymys miksi?

 

maahanmuutto.jpg

 

 

Ilkka Luoma kommentti toisaalta:

 

Tuossa kuvan* IS-vaalitapahtumassa olivat kaikki mukana, vain Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen oli joukosta poissa. Miksi? Kerrotaan, että IS olisi ilmoittanut Tähtiliikkeen edustajalle, ettei ole tilaa, kun edustaja oli sähköpostilla IS-pyydettynä vahvistanut, että Tähtiliike olla mukana.

Missä mennään poliittinen tasa-arvo - "laatumedian" osalta? Miksi Väyrynen ja Tähtiliike boikotoitiin pois tuosta kaikki muut paikalla olleesta vaalitapahtumasta? Boikotoiko Ilta-Sanomat samalla Paavon saamat 180 000 kansalaista, jotka olivat vain vuosi sitten antaneet Väyryselle oman henkilökohtaisen äänensä - presidentinvaaleissa 2018, joista Paavo sai enemmän ääniä kuin Keskustan ja SDP' n viralliset ehdokkaat.

Herää kysymys miten media operoi taustalta tarkoitushakuisesti, ellei jopa mielivaltaisesti. Herää kysymys myös itse IS-toimittajista - tässä monille muistuu mieleen presidentinvaaleista IS-toimittaja Timo Haapala, joka liki falsetoitui puolihaukkumaan ja nälvimään Paavoa, kun haastatteli Väyrystä Sanomatalossa televisioidussa presidentinvaalitapahtumassa.

Onko Paavo liian nokkela, sanavalmis ja tietävä, mikä aiheutti Timossa toimittajuusalemmuutta poliitikon edessä, kun ei kyennyt asiakysymyksin "ahdistamaan" Paavoa asiakriittisin tavoin nurkkaan, mikä taas faktisin menetelmin on täysin sallittua.

Timo, olitko vaikuttamassa Tähtiliikkeen boikottiin tuosta IS-vaalitapahtumasta - entä Ulla Appelsin, mitä mieltä olet tuosta pois jättämisestä - "ei ollut tilaa" -vastauksena, joka ei varmasti riitä ainakaan niille noin 180 000' lle, jotka olivat Paavon kannalla, kun isänmaallemme presidenttiä valittiin”

 

Nyt rakentavasti, ilman sarvia ja hampaita pyytäisin IS-vastauksia välitettäväksi äänestävälle kansakunnalle, joka myös printtimediaa tilaa ja lukee sähköistä informaatioväylää netistä – unohtamatta koko ajan kasvavaa kiinnostusta totuudellisemmaksi kehittyvää sosiaalista mediaa. Kansalaiskanava tuotekehittyy yhä lähemmäksi tuota laatumediaa, ovathan ”lukijat itsessään aina paikalla”, kun jotain tapahtuu!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja Tähtiliikkeen kansanedustajaehdokas Helsingistä

 

 

PS.

 

Tuohon kuvaan liittyen olisin tuolla IS-vaalitilaisuudessa todennut rauhallisesti ja rakentavasti:

Jokaisella maan ihmisellä on juuri se oikea Isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla äidinkielellään”.

 

Todellisuudessa sitaattilauseen toivotulla tavalla systeemi ja ihmisluonto eivät toimi, vaan kansallisuuksien sisällä on ristiriitoja, jotka aika-ajoin saattavat käynnistää ”kansainvaellukset”, joista taas syntyy vastareaktioita.

 

On sanottu että rehellisyys maan perii, niin tässäkin. Meidän on kannettava kansainvälistä vastuuta, varsinkin sellaisista maista, jotka olivat osallisina löytöretkien jälkeisissä kolonisaation aalloissa – me suomalaiset emme ”kolonisaattoreina” toimineet – olimme liian pieniä; korkeintaan hyödyimme epäsuorasti valkoisen eurooppalaisen retkistä nykyisiin kehitysmaihin, joista suurin osa tämän päivän pakolaisista/ ”pakolaisista” tulevat …

 

  • niin, se vastuunkanto olisi sitä ”maa peritään rehellisyydellä” … [tästä keskustelu varmasti jatkuu, kuten itse valokuvattu IS-etusivu erinomaisesti kertoo – enkä tartu, enkä provosoidu nyt tapahtumiin Uudessa-Seelannissa!]

 

|*

Kuvalinkki: ~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2019/03/kuva-maahanmuuttokeskustelu – By One+ 6, 256GB - IJL 2019.