|1267|W|2585|416431|TM

mediamanipulaatio.jpg
 

Kuva: ~ https://www.iisalmensanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/3215324 - 

"

Pääkirjoitus | Ihmisille ei voi valehdella loputtomiin ja manipuloida heitä uskomaan valheita

"

Kuinka kauan suomalainen mediapooli jaksaa jakaa raskasta ja yksipuolista manipulaatiota, joka jo lähestyy propagandaa - sen ollen West trolling manipulation * -ilmiö!

 

 

 

48x48_20191004131740879.jpg
 




2023-06-27  --   12:35:13
 

.. tässä yllätysten näytelmästä |1, joka luotiin jo suunnitelmaksi tehdä ratkaiseva korjaussarja virheisiin, joita epäilemättä Kremlistä tehtiin -on kyse Venäjän vallankaappausyrityksestä ---

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/06/jo-etukateen-huolellisesti-fsb.html -
"Jo etukäteen huolellisesti FSB-suunniteltu "vallankaappaus" Venäjällä?"


__
Suomalainen mediapooli koettaa väen väkisin saada aikaiseksi kansalaishuolta tänne idän ja lännen vedenjakajalle Venäjän tietoistarkoituksellisella uhkan |2 viljelyllä ja jopa Venäjän piilovihan lannoituksella - miksi?

Olisiko syynä se, että aiempi keinolannoiteviestintä tarkoitushakuisella Venäjän sotilaallisen uhkan viljelyllä ei tuottanutkaan mitään uhkaamisen liikehdintään, kun Suomi liittyi kansalta kysymättä |3 Natoon -

.. ja kun mediapoolin ennustamalla tavalla ei sitten käynytkään -

eikä Kremlin luomaa uhkaa ilmestynytkään, niin nyt tartutaan oljenkorteen kuin hukkuva toimituksellisuus, jotta jokin itsekunnioitus saataisiin
pääkirjoitustoimistoissa säilymään - että "olimmepas oikeassa" - Niin?

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/millainen-uhka-suomelle-on-todellista.html -
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -



__
Entä nyt, kun media kieriskelee tuskissaan tämän Venäjän ennalta suunnitellun "vallankaappausyrityksen" jälkilaineilla? 

 

Nythän marssitetaan hokema-asiantuntijoita selittelemään jos millaisiakin mielikuvitusvirtauksia Venäjästä, tapahtumasta kuin näytelmän päähenkilöistä, kun ei osata nähdä "metsää puilta ja aitaa sen seipäiltä" - Näinkö?

Eräs varteenotettava syy tähän niin sanottuun Prigozhev-operaatioon oli Kremlin osoitus vallan vahvuudesta, jopa inhimillisestä tavasta toimia hetkellä, kun Venäjä valmistautuu tämän näytelmäoperaatio Jälkinäytökseen, jotta alkuperäinen tavoite lopulta saavutetaan -

.. samalla luodaan, ainakin yritetään luoda vahvaa venäläismielistä kansallista henkeä ja yhtenäisyyttä, joka on taas suomalaiselle mediapoolille kuin painomustemyrkkyä, kun se jättiläinen ei romahdakaan -vai romahtaako, päätelkööt tämän nyt tässä lukijat itse, eli he, jotka aina lopulta pesevät ne ruumiit, jotka jotkut valtatekijät tekevät!

.. mikähän se Jälkinäytös sitten olisikaan, antakoot tähän vastaukset nämä median yksipuolisesti valitsemat "sota- ja venäjäasiantuntijat"

-ilman Nato-kansanäänestystä |3 jäänyt kansakunta suomalaisina odottavat innolla näitä kommentteja.

__
Esimerkki tietoistarkoituksellisesta mediapooliuutisoinnista itärajalta - unohtaen todellisuuden länsirajalta!

IS-ote:
.. VUODENVAIHTEESSA 2015 ja 2016 Venäjältä tuli turvapaikanhakijoita pohjoisen raja-asemille. Venäjä kävi hybridisotaa ja testasi rajavalvontaa ja sitä, miten Suomi reagoi. Hakijoiden tulva yllättikin rajaviranomaiset ja poliitikot pahanpäiväisesti.

Asia saatiin pois päiväjärjestyksestä korkean tason neuvotteluilla, mutta tästä säikähtäneenä sisäministeriö tilasi selvityksen, jossa käytiin läpi eri vaihtoehtoja tilanteessa, jossa turvapaikanhakijoita ilmestyy rajalle massoittain. ..
 "
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009679530.html -

Ylläoleva IS-otsikolla:
"Ministeriön vaiettu raportti paljastaa karmean uhka­kuvan Suomelle – Vladimir Putinin diktatuurin ajautuminen kaaokseen tarkoittaisi meille kaikille todella ikäviä asioita
Putinin Venäjän hajoamista ei pahimpien uhkakuvien mukaan seurattaisi Suomessa sivusta. Me olisimme osa sitä."
-IS-toimittajana Timo Paunonen.



Nythän ylläolevasta tapahtuman aiheesta norjalaiset tekivät jo aikanaan omat analyysinsa, tässä:
https://yle.fi/a/3-9128359 -


YLE-ote: "Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti."
-YLE-toimittajana Tapani Leisti



Entä tuolloin 2015/-16 Ruotsista meille Haaparanta-Tornion kautta ohjatut pakolaiset,

.. kaikkiaan jopa 25 000, ollen Irakista, Syyriasta ja muista lähinnä kehitysmaista, joihin USA oli operoinut useita hyökkäyssotiaan vuosien 2001-21 aikana. Miksi tuohon Ruotsin tietoiseen pakolaisvastuun jakamiseen ei kiinnitetä huomiota, vain tuohon Venäjän rajalta tulleisiin .. ?

Entä asenteet eri valtioiden sotapakolaisille,

.. kun katsotaan noita 2015/-16 tulleita ja tämän päivän ukrainalaisia, joita arvellaan olevan Suomessa jo noin 50 000?

Ovatko eri valtioiden kansalaiset jotenkin eriarvoisia valtiojohtomme silmissä -

.. kertooko vaikkapa kokoomus-TP Sauli Niinistö tähän kantansa? Ehkä uusi kokoomus-PM Petteri Orpokin osaa tähän jotain kertoa?

Ja tietysti odotamme eniten rahaa vaalikampanjaansa saaneelta kokoomus-UM Elina Valtoselta kommenttia kiperään aiheeseen sotapakolaisten mahdollisesta eriarvoisuudesta!

__
118512

 

 

|  96  SUOMI24  P  346  |  5  SUOMI24  74  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

 

 

2

 

Entä nyt Valko-Venäjä,

.. ja sinne Venäjältä siirretyt ydinaseaihiot (vastineeksi Yhdysvaltojen taktisille ydinohjuksille EU' ssa ja Turkissa), ilman taistelukärkeä -idea otettu jo 1960-luvulta Kuuban ohjuskriisin |4 ajoilta -

.. entä Wagner, joka eräänä mahdollisuutena tuo Valko-Venäjälle lisävoimaa ylläpitämään laillista järjestystä ja estämään mahdollisia vallankaappausyrityksiä, kuten tapahtui itäslaavisessa vierusvaltiossa, vuonna 2015 Ukrainan Maidan-aukiolla, jonka verisen tapahtumasarjan operoivat osaltansa ulkoiset valtiot,

.. mainittakoon, että heti Maidan' in verimellakoiden jälkeen US CIA pääjohtaja John Brennan vieraili Kiovassa, tuskin oli lomailemassa kuten ei aiemmin nykyisen US-presidentti Joe Biden' in reipasotteinen poikakaan - Hunter - (hävittäjä) ---

__
MEDIAPOOLISTA irroiteltua:

Arvioita nykyiseltä kansanedustaja Pekka Toverilta
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/60dd71a0-881e-4a8a-9a2b-bb567e7d3b1c -
Iltalehti: "Miksi Lukašenka sotkeentui Wagnerin kapinaan? Pekka Toveri arvioi"
-IL-toimittajana Helmi Henell.



Näinköhän Pekan uskottavuus |5 on jo koetuksella -

.. no, aika näyttää kuinka hyvin amerikkalaisen evp. upseerivaimonsa kanssa pohdiskeleva kokoomuskansanedustaja osuukaan todellisuuteen, näissä arvailuissaan - onhan Toverilla takana vahvaa tiedustelutaustaa!

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/evp-kenraali-pekka-toverin-uskottavuus.html -

 

 

__

Myöhemmin julkaistaan kansalaiskirjoituksena osa II.

Se tulee löytymään täältä ~ x -