|1242|SO|2524|401846|TE

tasa-arvo-sote.jpg
 

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sote-tutkimuksessa-isot-alueelliset-erot-kaikkea-muuta-kuin-tasa-arvoinen/3446920 -, MTV-otsikoituna vuonna 2014 näin: 

"

Sote-tutkimuksessa isot alueelliset erot - "Kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen"

" -toimittajana Antti Mälkönen (mtv.fi).

ENTÄ NYT?

 

***

 

 

Kaikki eivät saa tasa-arvoista hoitoa - nykyajan tosiasia!

48x48_20191004131740879.jpg
 2023-04-11  --  10:07:06
 

[20U13] -- Televisio esitti rehellisen dokumentin Ruotsista, terveyden- ja sairaanhoidon priorisoinnista. Ruotsalainen lääkäri oli suora ja kertoi sen, minkä me käytännössä tiedämme. Kaikki eivät ole yhdenvertaisia jaettaessa niukentuvia sairaan- ja terveydenhoidon palveluita.

Olemme priorisoidut – ”Sinä et välttämättä saa juuri tätä hoitoa nyt”

..
EKSTRA
Entä täällä meillä, jossa lapsia lähetetään leikattavaksi ulkomaille - valtavan henkilöstöpulan vuoksi!?
https://yle.fi/a/74-20011298 -
"Sydänsairaita lapsia saatetaan siirtää leikattavaksi Suomesta ulkomaille – viime käden ratkaisu Uuden lastensairaalan kriisiin

-toimittajana Tiina Karppi.Mihin tämän suomalainen sote-palvelujen kriisi vielä äityykään?

__
Vuodepaikkaa sairaalan sydänosastolla pidetään tyhjänä, koska on mahdollista, että juuri tähdellisemmin hoitoa tarvitseva saapuu yllättäen seuraavana yönä. Päihteiden käyttäjät, merkittävästi ikääntyneet, monisairaat ja dementiapotilaat eivät tuota tyhjää vuodetta saa, vaikka diagnoosi siihen voisi edellyttää.Vuode- ja hoitopaikat ovat niukkuudessa –

paitsi yksityisellä puolella, jossa raha puhuu. Paksu lompakko avaa hoitopaikan kuin -paikan. Rahanvalta on suuri - -sillä kaikki hoito maksetaan aina rahalla – joko yksityisen massista tai yhteiskunnan tulontasausjärjestelmien tililtä – tämän vuoksi tasaista ja pitkää verokertymää yhteiskunnalle tuottava henkilö on tukijalka ja yhteiskuntapalveluiden takaaja – saako hän etuoikeuksia aktiivikautenaan?Sairaalakulut nousevat vuosi vuodelta

Sairaaloiden rahantarve kasvaa, koska teknologiakustannukset nousevat, laitteiden monimutkaistuessa ja lääkkeiden tuotekehityskustannukset kipuavat, kehitysprojektien haasteellistuessa. Kalleimmat syöpänapit voivat kustantaa pienelle kunnalle jopa 30.000 euron vuosikulut, per henkilö – tuon kuittaamiseen tarvitaan monta tavallista veronmaksajaa.Kuka on oikeutettu hoitoon ja terveyspalveluihin?

Jos kysyt poliitikoilta – vastaus on aina selkeä, erityisesti ennen vaaleja ”kaikki” -kuuluu napakka vastaus. Jos kysyt lääkäriltä, niin hän saattaa kertoa, että yhteiskunnan sairaanhoitokuluista yli puolet menee potilaiden viimeisten kuuden kuukauden hoitoon – tästä voisi päätellä lääkärin rehellisen vastauksen sisällön. Siksi Ruotsissa pidetään tyhjää vuodetta, ja esimerkiksi dementiaa sairastava lähetään kotiin – uskomme, että myös meillä Suomessa.Mitä me nyt sitten teemme?

Pitääkö jokaisen kansalaisen pystyä osoittamaan yhteiskuntakuntoisuutensa verokertymäsaldona, jonka hän on siihen hetkeen mennessä kyennyt maksamaan tai sitten negatiivisen summaluvun, kuinka paljon hän on tähän mennessä tuottanut kustannuksia yhteiskunnalle 
1].

Miten syntymästään sairaat, tahattomasti terveytensä menettäneet - ”tahallaan itsensä sairastuttaneet” (alkoholistit, narkkarit, ylensyöneet, tupakoitsijat ja esimerkiksi urheiluvammaiset) -miten heidän yhteiskuntarahoitteinen hoito?

Erityisen vakava ja haastava kysymys:
Miten yhteiskuntatuottoisaksi osaamme arvioida kunkin loppuelämän? |!Eläinkunnassa ei ole näitä mittaamisen ja lajittelun ongelmia –

sairaat päätyvät biosfäärikiertoon muiden ravinnoksi. Riittävän kykenemätön ei pääse edes jatkamaan sukua, ei voita naarasta tai ei herätä uroksen testosteroneja. Eläinkunnassa pelaa evoluution kirjoittamattomat lait – heikko menehtyy ja vahvat lisääntyvät. Miten määrität nämä vuosimiljoonaiset ”säännöt” meidän – kaikesta huolimatta – inhimilliseen elämänkäsitteeseen?Kuka/ ketkä määrittävät mitä ja kuka saa hoitoa?

Pisteytetäänkö meidän hyödyllisyys tai peräti hyödyttömyys? Miten sääntelemme hyödyllisyys- ja hyödyttömyysajan? Kuka rakentaa pisteytystaulukot? Voimmeko nauttia muiden kustannuksella pitkiä vapaa-aikajaksoja, voimmeko vaatia yhteiskuntakustanteisia palveluita – jos emme ole olleet riittävän tuottoisia aktiivikautenamme.

Miten sovellamme meille ihmisille kuuluvaa armeliaisuutta, suopeutta ja empatiaa – ehkä jopa sääliä, vaikka se ei kuulemma aitoon elämään kuulu. Ketkä ovat niitä kuuluisia voittajia? 

 

Kuuluuko empatia evoluution "käyttöjärjestelmään"?Juuri nyt esimerkiksi Sinä, joka elät - olet uskomaton voittajayksilö! –

.. onhan Sinun elämä startannut jatkumon alkulähteenä täsmälleen yhtä kaukaa kuin minkä tahansa eliön/ olion perimätaival – sieltä syanobakteerien (eräs kandidaatti elämän alkulähteeksi 
*]) maailmasta noin 1000 miljoonan vuoden takaa – olet siis todellinen Hannu tai Hannele Hanhi!

__
*]
Alkulähde on määrityskysymys

Elämän jatkumo-osasen startti on hedelmöityshetki, kun siittiö ja munasolu jakaantuvat tai siittiö elävänä tunkeutuu munasolun pinnan läpi operoimaan vuosimiljoonaisen tehtävänsä – tätä ennen voimme mennä reippaasti kymmenien tuhansien sukupolvien taakse – onhan jatkumo ollut eheä, ilman välissä tapahtuvia siirtymäkuolemia – jos näin, ketju olisi katkennut) 

 

 

– paras elämänjatkumon todiste olet juuri Sinä!

__
EKSTRA II
Eutanasia?
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/abortti-ja-eutanasia-sama-asia-eri.html -

 

 

EKSTRA III

" ... joka kolmas yli 16-vuotias on eläkkeellä! ... "

 

https://yle.fi/a/74-20026567 - 

 

"Suomessa oli viime vuonna 1,6 miljoonaa eläkkeensaajaa. Eläkevarat hupenivat viime vuonna miljardeilla euroilla. Taustalla ovat isot sijoitustappiot ja eläkkeiden nousu."

 

 

suomessa-asuvien-omaa-elaketta-saavien-k
 

Graf.: ~ https://www.etk.fi/ajankohtaista/keskielake-1-784-euroa-kuukaudessa/ - 

 

"Vuonna 2021 keskimääräinen kokonaiseläke oli 1 784 euroa kuukaudessa, reilut 20 euroa enemmän kuin vuonna 2020. Mediaanieläke oli 1 559 euroa kuukaudessa.

Suomalaisten eläkkeistä 70 prosenttia oli alle 2 000 euron suuruisia. Kolmasosan eläke jäi alle 1 250 euron kuukaudessa. Yli 3 000 euron eläkkeitä sai yhdeksän prosenttia eläkkeensaajista."

 

 

**

 

huoltosuhde.gif
 

Graf.: ~ https://robottitytto.blogspot.com/2018/07/mita-robotiikka-on.html - 

 

"Robotit tekevät työt ja huolehtivat suurenevat eläkeläismäärät!?" -näinkö?

 

**

 __
109911

 

 

__

 

|  25  SUOMI24  145  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

 

 

 

2

 

" .!. "

 

Eduskuntavaalien 2023 voittajapuolue kokoomus esitti - esittää (?) sokeriveroa, siis veroa, jolla koetetaan suitsia "epäterveellisiä - kohtuuttomia" ruokailu- ja makuelämystottumuksia. 

 

Sokerivero, rasvavero - lisäainevero mitä vielä muuta, jos katsomme Elävää lähes pelkästään evoluution luomaa elisötöä - Elämää vaikkapa karhuina, joiden ruokavalio on ollut vuosituhannet samanlainen - raadoista marjoihin - kalaa unohtamatta

 

Entä sitten - meidänkin vatsamme elävät joidenkin tietojen mukaan vielä "kivikaudella" - siksi hidas tämä meitä kaikkinaisesti ohjaaja evoluutio on omalla kellotaajuudellaan. Me itse kiihdytimme elintapamme kierroksille, joissa evoluutio ei pysy perässä - erityisesti pohdintaa aiheuttaa lisäaineet - niin lisäaineet, joita kiihtyvä markkinatalous hamuaa lisää!

 

Entä näiden elintasokohokkaiden fvaikutukset terveyteemme, vireyteemme ja erityisesti painoomme, kun jo nyt arvaillaan väestösätmme kohta olevan puolet ylipainoisia!

 

Kokoomus on oikeassa - pisteet tälle. On syytä aloittaa vakava keskustelu oman kansamme terveydestä, sairauksista - koko aja suurenevasta eläkäeläisten määrästä ja heidän terveydestään - sillä STM-menoluokan rahavirroista kohdistuu yhä suurempi osuus juuri kokeneisiin ikäihmisiin, joilla on aina samat oikeudet ja velovollisuudet kuin aktiiviväestöllä. 

 

Mikä voisikaan olla yhteiskunnan, valtiojohdon ja eduskunnan kaikkia kattava lainsäädäntövastuu huolehdittaessa kokonaisvaltaisesti väestöstämme? Entä nyt, kun kokoomus peruuttelee *** hyvästä ideastaan - terveysverosta?

 

|*** HS-otsikoltaan näin: "

Kokoomus peruuttelee aiemmin esittämästään terveys­verosta

Kokoomus esitti vaihtoehtobudjetissaan veroa sokeripitoisiin ja ehkä rasvaisiin tuotteisiin. ”Nämä ovat vähän sellaisia juhlapuheita olleet, nämä sokeri-, suola- ja rasvaverot”, vaihtoehtobudjetin valmistelua johtanut Timo Heinonen sanoi keskiviikkona."

 

-toimittajana Teemu Muhonen.

 

__

 

SDP esitti erinomaisen aihio vaalikamppailussaan - niin sanotusti jatkuvan ja aktiivisen kansalaisseulonnan terveydentilan huolehdinnasta pitkin kunkin elämän jatkuvuusjanaa - edetessä nuoruuden vuosilta kohden kokeneiden pääsyä eläkkeelle. 

 

Miten olisi tämän vaikute sairaudenhoitomenoihin, jotka aina kasvavat ikääntyvyyden myötä - sekin jo tiedetään, että ihmisen elon viimeiset kuusi - kaksitoista viimeistä kuukautta maksavat yhteiskunnalle suhteettomasti - saavutettavaan ihmiselon kokonaishyötyyn nähden. 

 

Silti Elämälle on inhimillistä - ja jatkossa uusi vasta valittu eduskunta joutuu joka tapauksessa pohtimaan aivan uudelleen eutanasian merkityksen kansakunnallemme ja sen yhteiskunnalliselle kulurakenteelle. 

 

Joudumme miettimään todella intensiivisesti lapsien ja nuorten kaikkinaisen huolehtimisen ja heidän pääsynsä mahdollsimman kokonaisterveinä aktiivikaudelleen maksamaan muun muassa kulueriä vastuuvelasta kasvattajilleen --

 

- pidetään siis huoli lapsistamme | nuoristamme - unohtamatta aktiiviväkeä, joka pyörittää yhteiskuntamme. Silti edessämme on vähentämisen linja - loputonta kasvuhuutoa poliitikkoiltamme | taloustietäjiltämme ei mikään luontobiologia määräänsä enempää kestä! 

 

Entä tämäa sosiaalidemokraattien vaaliteesi jatkuvasta | ajoittaisesta terveysseurannasta **** pitkin aktiivikauden menoa kohden ansaittua ja toivottavasti tervettä eläkeikää!

 

**** YLE-otsikoltaan näin: 

"SDP: Koko kansa kutsuttava säännöllisiin terveystarkastuksiin

Yli 18-vuotiaat kutsuttaisiin 2–5 vuoden väliajoin vapaaehtoiseen terveystarkastukseen. Siinä käytäisiin läpi terveydentila ja riskitekijät. Esikuvana olisi lasten terveyttä edistävä neuvolatoiminta.

 

-toimituksena STT

 

__

 

EPILOGI

 

Kokoomus puhuu leikkauksista - juuri näin! Me joudumme niiden syövereihin, joka tapauksessa, vaikka osa niin sanotuista EKP-velasta jääkin "ikuisesti maksamatta".. 

 

Nyt onkin radikaalisti tarkasteltava menokehyksiä. Aseisiin, Ukrainaan ja heidän itäslaavisotaan ei enää enempää rahaa - ei velaksi otettua rahaa sinne lähettäviin tappaviin aseisiin, sillä ne lopulta vain tuhoavat yhä enemmän ukrainalaisten yhteiskuntaa - nyt on suunnattava rauhantielle - Kiinan osoittamalla tavalla. 

 

Nyt on aika keskittyä meidän kansakuntamme - 

 

Isänmaamme asioiden todelliseen hoitoon ja tämä avausaihe on juuri sitä - mitä koskettavin asia meidän omiin ongelmiin, joiden esille nosto on aloitettava nyt - juuri nyt ja samalla vähennetään aseiden kalistelua, tunnustamalla vihdoin ettei meitä uhkaa mikään - ei edes Venäjäkunhan ymmärrämme suuren virhepäätöksen jälkeen olla kutsumatta vieraita taistelu- ja sotajoukkoja maahamme - huonoimmillaan jopa ydinasein, tänne meille tuon toisen ydinasesuurvallan viereen. 

 

Nyt meidän parasta turvallisuuttamme on huolehtia oma väki - vauvasta vaariin - ja tähän huolehdintaan tarvitaan rahaa - ja se raha otetaan kaikesta siitä turhasta mitä nyt syydetään muun muassa aseisiin, jättämällä pois sopuloivan sota- ja  joukkopsykoosin, jonka meille katalasti media syötti ja lannoitti. 

 

Järki käteen ja kansakuntamme omia asioita hoitamaan - tämä koskee nyt myös kokoomusta ja demareita. Meidän ei ole nyt aika uhota itään ja kumartaa länteen - vaan ottaa tosissaan meidän omat suuret ongelmat, jotka ovat kiihtyyvässä moodissa!

 

Kaiken ylläolevan osalta valtiojohdollamme on ainaisvastuu tarttua tosissaan meihin suomalaisiin ja meidän kasvaviin ongelmiin! 

 

 

 

__

ILU-MEDIA

IJL-Productions

 

 

Kansalaiskirjoittaja

 

ILU_hymy.jpg
 

 

 

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 609420 Total Visitors: 97979  - 11042023 

Total Visits: 574809 Total Visitors: 95585  - 28032023 

 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-HS-MEDIA kommentointi