2261 | 343529 |  1098

 

siruvalmistaja%20kiina.jpg
 

Kuva ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007622598.html - otsikoituna näin: "

 

Kiinasta on tulossa maailman suurin siruvalmistaja |E – Miten tähän tultiin ja mitä se merkitsee?

"

..

 
 
48x48_20191004131740879.jpg
 

23.04.2022  - 15:44


FB

 

--- ehkä HS' n Pekingin toimittaja Mari Manninen alitti/ylitti jopa oman käsityskyvyn?
.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008764126.html -

YLE-otsikko: "Koronasulussa olevan Shanghain vihaiset asukkaat tappelevat lukuisilla videoilla poliisien kanssa – 

 

 

Kyteekö Kiinassa vallankumous?"
..

PROLOGI - Kiinan edellinen vallankumoukseksi luokiteltava tapahtuma oli vajaa 100 vuotta sitten, kun Mao Zedong' in johtama kansannousu ja sisällissota ajoivat aiemman japanilaismiehityksen aikaisen yhteistyökumppanin Tsiang Kai-Sekin Formosan saarelle - nykyään kutsutaan Taiwaniksi .. Aivan ensimmäiseksi tämä tulee ymmärtää myös juurisyyksi, miksi Peking näkee Taiwanin osaksi voittanutta P.R.O.C. Kiinaa*.
.
|* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/10/elamme-kiinan-vuosisataa-taiwanin-lyhyt.html -
.

Toisekseen arvioitaessa Kiinaa näkökulmastamme, olisi ymmärrettävä mittasuhteet ~ 1:250 |1 -

.. tämän tarkoittaessa sitä, että Sinullakin suomalainen lukija on Kiinassa 250 ystävää, kaveria, toveria tai miten vain eli sen tarkoittaessa sitä, että jos Shanghaissa on 300 kiinalaisen mielenosoitus/ mellakka - yhteenotto poliisin kanssa - tarkoittaisin se meillä Helsingissä noin (suhteella 1: 30) 10 ihmisen mielenosoitusta - yhteenottoa poliisin kanssa. Suomalaisten on vaikea ymmärtää mitä merkitsee valtio, jossa on ~ 1400 miljoonaa asukasta.

Nyt herääkin kysymys miksi YLE - (valtion verovaroista ylläpidettävä mediatorvi) syytää, jopa lietsoo idän ja lännen välistä vastakkainasettelua |2 ja näin Kiina kytketään Venäjän kylkeen vähättelevästi arvioiden näiden ja tässä kiinalainen vuosituhantinen kulttuuri- ja sen mukainen yhteiskuntamalli, joka on muutakin kuin nykyinen kohta 100-vuotias kommunistinen valtajärjestelmä.

 

.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/1250-suomelle-se-tarkein-suhdeluku.html - 

|2 [673|2956] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy  - 

.


Kiinalaista tapaa nähdä valtakoneisto kuvastaa myöskin kungfutselainen elämänmalli, jossa virkamiehen nuhteettomuus on eräs kunnioitettava malli - palvella yhteiskuntaa.Tosiasia onkin jo tänään se, että Kiina näkee Venäjän omalla tavalla - [T]

.. sen ollen maailman suurin raaka-ainepotentiaali, metsien hiilinielu kuin puhtaan makean veden lähde Pohjois-Kiinalle. Kiina ei hyväksy talouspakotteita |3 tavalla, jota nyt läntinen - maailmallista pienvähemmistöinen populaatio-osa Pallostamme - maailma käyttää Venäjä kohtaan - uhkaamista, pakottamista ja kiristämistä.

.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/06/kiina-kurittaa-eurooppalaista.html 

.

Läntisen kulttuurin on ilmiselvästi vaikea ymmärtää, että maailmassamme, jossa lopulta luotobiologia moninaisuudessaan elättää meidät kaikki - on myös erilaisia malleja elää, vaikuttaa ja hoitaa yhteiskunnallisia velvoitteita - sisältäen myös valtajärjestelmät ja hallintamekanismit.

Läntinen tapa nähdä nykyinen - keskeneräisyydessään ristiriitainen demokratia on mallina vasta kehitysvaiheessa -

.. ehkä jopa osin kriisissä (katso Ruotsi**), jonka kehitystä Kiinasta ja juuri EU' n osalta seurataan kiinnostuneen uteliaina.
.
|** ~ https://yle.fi/uutiset/3-12409051 -
.

Voimme sanoa tilastojen pohjilta läntisen mallin tuottaneen jo viimeisen noin 200 vuoden ajalta nykyiset kumuloituneet (per capita) ympäristöongelmat |4 -

.. jopa katastrofiksi kiihtyvän elämän monimuotoisen luontomuutoksen, joka kaventaa vääjäämättä myös meidän ihmiskunnan elonmahdollisuuksia |5 -

.. tuottaen jopa suursodan - reviirien puolustautumisen kiihtyessä kunkin valtio - valtioliiton hamutessa mallinsa mukaisesti omavaraisuuden pyrkyä |6, jolloin suurten raaka-aineresurssien omistajat, valtioina joutuvat läntisen sotimiseen perustuvan maailmahegemoniallisuuden piiriin - [T2]

.. katso läntisen maailman ydinsotasateenvarjon - Yhdysvaltain viimeisimmät hyökkäyssodat 20 vuoden ajalta. Näistä sodista ei nyt suomalainen laatumediaksi itseään tituleeraava mediatorvi Suomessa halua rinnasteisesti - verrannollisesti - mainita halaistua sanaa. Ukrainan sota on nyt kuusinkertaisen mediahuudon vallassa verrattuna kaikkiin niihin us-hyökkäyssotiin Afganistanista Syyriaan!

Miksi yllä olevan mukaisesti meitä suomalaisia lukijoita ja katselijoita kuritetaan idän pelolla, uhan lietsonnalla kuin jopa propagandistisin tavoin sodalla vihjaamalla - juuri meitä suomalaisia kohtaan ja vastaan -

.. miksi näin, varsinkin, kun media ei vahingossakaan tuo esille konkreettisesti miten ja milloin Venäjä on meitä uhannut |7 vaikkapa viimeisen 20 vuoden aikana, jolloin Yhdysvallat kävi jatkuvaa hyökkäyssotaa monen rintaman operaationa Afganistanista Syyriaan -

.. miksi näin, miksi rinnasteisuutta Venäjän ja Yhdysvaltojen sotien osalta ei tuoda esille, ei kerrota miten USA' ta pakotettiin, jäädytettiin kuin syytettiin sotarikoksista |8 - puhumattakaan miten esitettiin us-presidenttien sotarikosoikeudenkäyntien aiheellisuutta - kaikki nuo edelliset jäivät tekemättä - miksi?

 

 

Olisiko siksi, että länsi pelkää pienenä maailmallisvähemmistönä?

 

Ehkä lännessä US-johteisesti pelätään idän yhteistä voimaa (Kiina + Venäjä > USA + EU) |9, jossa Kiina maailman suurimpana talousvaikuttajana ja Venäjä yhtenä suurimmistä varantojen omistajista voisivat löytää aidomminkin yhteisen sävelen, sillä Kiinakin on jo todennut, ettei ihmiskunnallista maailmaa enää voida ohjata, pakottaa kuin johtaakaan vain yhdestä valtiosta .. ?

.

|9 [300|910] ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16814269/kiina-+-venaja-vahvempi-kuin-usa-+-eu 

.

[T3]

 

Ehkä tuo talouskaava, ettei myöhemmin jopa sotilasvoimakaava aja länttä epätoivoiseen teon yritykseen - alkaen otsikon mukaisella mediamanipulaatiolla Kiinan vallankumouksesta ja päällä olevasta Venäjän sättimisestä, nokkimisesta kuin näykkimisestä toivolla sen johtavan myös Venäjän pilkkoutumiseen, kuten kävi reaganismin aikana Neuvostoliitolle |10 - ja näin Kiina yhdessä Venäjän kanssa olisivat niin heikkoja, ettei lännen hegemonia kaatuisikaan, kuten nyt se on matkalla päättyvään iltaansa --- 

.

|10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html -

.Nyt herätellään uudelleen ajatuksiimme: Olivatko nuo US-sodat hyväksyttyjä maailmanrauhan ylläpitojärjestelyjä -
.. vaikka niiden kautta kaikkiaan yli 100 000 siviiliä surmattiin .. unohtamatta Euroopasta Serbiaa |11, jonka USAF-pommitukset tappoivat yli 500 serbisiviiliä.

.

|11 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sota -  Wiki-ote: " .. Keski-Serbiassa pommitettiin vahingossa erästä lasten päiväkotia. Nato pahoitteli tapausta, mutta jatkoi pommitusta harhaosumista huolimatta. Samoin Kiinan suurlähetystöä pommitettiin (väitetysti vahingossa, mutta myöhemmin on käynyt ilmi, että kyseinen isku oli sodan ainoa, jolle CIA valitsi kohteen)[9] .. "

.

Miksi näin, vaikka edellinen us-presidentti Donald Trump oivalsi:

"Miksi yritämme opastaa, jopa asein kurittaa sellaisia omasta mallistamme elää ja hallita, kun eivät edes sitä halua!" --- [T4]

 

.

PS. Herää kysymys - onko yhteiskunta yksilöitä (individualismi) varten vai onko yhteiskuntamalleista vahvin kollektiivinen ajattelu, jossa yksilöt ovat yhteiskuntaa varten - katso tässä muurahaisten "proletariaatin diktatuuri - jossa parviäly" miljoonavuotisena tuotekehityksenä hoitaa muun muassa hajujen pohjalta koko yhteiskunnan "hyvinvoinnista", mikä sitten elämän adjektiivina voidaankin käsitteenä ymmärtää niin kovin eri tavoin!

..

Viitteet, linkit ja lisätekstit:

 

|4 ~ https://areena.yle.fi/1-50024416 

|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79805/biodiversiteetti-romahtamassa-missa-piilevat-voittajat? - 

|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80799/milloin-oivallamme-henkilokohtaisen-jaljenjaton-ja-sille-kumulatiivisuuden? - 

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/nalka-voi-yllattaa-yltakyllaisyyden.html - 

|7 [110|959] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79868/luodaanko-jalleen-venajan-uhkaa?changed=1650865495 - 

|8 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10692326 - 

 

Yle: "

USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia

"

.

|E Miksi nuo sirut ovat niin tärkeitä? Niin kauan kuin sähköä riittää (tai muuta tulevaisuuden energiaa) siruilla hallitaan maailmaa - vakoilusta parviälyyn kuin seurannasta etsintään - tiedon, valheiden, manipulaation kuin totuuden etsintään. Jokainen auto, tieto- ja sotakone tarvitsee siruja - yhä enemmän ja entistä monimutkaisempina. 

 

Kiina haluaa tehdä siruja niin paljon, että se on omavarainen - johon lienee hyvät mahdollisuudet, sillä siruissa ja muutoinkin elektroniikassa tarvitaan paljon muun muassa harvinaisia maametalleja ja niitä Kiinalla on - onkin arvattavissa, että niiden raaka-aineellinen vienti tulee loppumaan kokonaan ja Kiina käyttää ne itse - omiin siruihin ja elektroniikkaan. 

 

Nyt Kiinassa on valmisteilla viisi jättiläiskokoista sirutehdaskokonaisuutta, joista kaksi tulee kokonaan PLA - Kiinan armeijan hallintaan. Nämä sirutehtaat saavat parhaan mahdollisen suojan - niin sotilashyökkäyksiä kuin sabotashia torjumaan.

 

Kaikkien sirujen siru on jo kiinalaisissa laboratorioissa - siru, joka yhdistää parveistetun itseään kehittävän koneälyn järjestelmärakenteellisesti ohjattuun ihmisälyyn!

 

Wiki: "Kiinassa tuotetaan 97 % maailmassa käytetyistä harvinaisista maametalleista"

.

65805

..

EKSTRA 1

COPY - [UPI-FIIA] " ... Jyrki Kallio ja Mikael Mattlin esittävät ratkaisumallia, jossa Kiinan turvallisuushuolet tunnustetaan ja Taiwanille annetaan ulkoiset turvatakuut. Kirjoittajien mukaan Taiwanin tulisi pidättäytyä julistautumasta Kiinasta erilliseksi, itsenäiseksi valtioksi. Vastineeksi Kiinan tulisi sitoutua hyökkäämättömyyspolitikkaan. Taiwanin pitäisi myös sitoutua sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, minkä vastineeksi se saisi turvatakuut Yhdysvalloilta. Lisäksi Kallio ja Mattlin ehdottavat Taiwanin valtiollista asemaa koskevien päätöksien lykkäämistä 15-30 vuoden päähän.
"Sota Ukrainassa on osoittanut, miten vaikeaa olemassaolostaan taistelevan kansakunnan nujertaminen on, varsinkin jos se saa apua ulkomailta", Kallio ja Mattlin kirjoittavat. "Tämän vuoksi Kiina saattaa olla valmis tunnustamaan tosiseikat ja joustamaan jälleenyhdistymisen tavoitteestaan." -PASTE
Julkaisun voi lukea ja ladata [Ulkopoliittisen] instituutin verkkosivuilta:
 
 
..
EKSTRA 2
 
Miksi vain USA saisi perustaa sotilastukikohtia? Miksi USA uhkailee pientä saarivaltiota? Kiina laittaa nyt maailmallista vaakaa tasapainoisempaan asemaan. Kiina poistaa Asiasta aiempaa US' n yksipuolista hegemoniaa alueella, jossa läntinen elämäntapa on pienenä vähemmistönä. Kiinalla on samanlaiset oikeudet valvoa etujaan kuin Yhdysvalloilla. Jos lukee ajatuksella HS-jutun, herää voimakas ajatus melkoisesta läntisen maailman manipulaatiosta. Kiina luo nyt moninapaisempaa ja -arvoisempaa maailmaa - maailman suurimpana taloutena ja suurimpana tuotantokoneena. Maailma ei ole enää vain yhden valtion hegemonian käskyttämö!
.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008769930.html - HS-toimittaja Juuso Määttänen - ingressiltään näin:
"
Kiinan ja Salomonsaarien välinen turvallisuus­sopimus uhkaa 
Australian ja Yhdysvaltojen näkökulmasta koko Tyynenmeren alueen vakautta.
"
.
 
 
..