1137 -  2311

 

himars.jpg
 

Kuva: ~ https://euromaidanpress.com/2022/07/30/russian-nightmare-comes-true-himars-altering-war/ - 

 

***

..

 

 
48x48_20191004131740879.jpg
 
30.07.2022 - 11:18

 

US lisää Ukrainan aseistamista ja näin tuo suursodan uhat pinnalle - täällä Euroopassa myös https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/yhdysvallat-on-nyt-halukas-lahettamaan-taistelulentokoneita-ukrainaan-todennakoisesti-f-16-havittajia/4daafb24-c4d6-46c3-b75e-4724502aeb6d -, otsikoituna näin:

"Yhdysvallat on nyt halukas lähettämään taistelulentokoneita Ukrainaan – todennäköisesti F-16-hävittäjiä" -T&t-toimittajana Annastiina Airaksinen.

..
Aikanaan Yhdysvallat aseisti afgaanikapinoitsijoita - Mujahideen [ 
https://en.wikipedia.org/wiki/Afghan_mujahideen - ] taistelijoita - tunnetuin seurauksin ---PROLOGI 

 

- Neuvostoliitto aloitti alamäkensä sekaantuessaan Afganistaniin - oli virallisen afgaanihallinnon toimesta pyydettynä paikalla. Alkoi sota (1979-89), johon venäläiset sekaantuivat - tunnetuin seurauksin tämäkin ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota - .

US aseisti voimalla afgaanikapinoitsijoita - alueruhtinaita mujahideenejä - muun muassa "kevytohjus" Stinger' eillä [ https://en.wikipedia.org/wiki/FIM-92_Stinger - ], joilla ammuttiin alas venäläiskoptereita - liikaa. Neuvostoliitto vetäytyi Afganistanista 1989.Afganistania aiemmin Neuvostoliitto aseisti vietnamilaisia heidän vapaussodassaan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota -

.. alkujaan Ranskan siirtomaavallasta ja vähän myöhemmin amerikkalaisten massiivisesta ilman YK-mandaattia hyökkäyksestä Vietnamiin, suurpelkona USA' lla oli kommunismin leviäminen (perintönä mccarthyism' ista https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism - ). Vietnamin sota päättyi - kommunismi voitti ja nykyään Vietnam on yhtenäinen sosialistinen valtio.
--Tänään USA aseistaa kasvavalla hyökkäysasevoimalla Ukrainaa tämän taistelussa venäläisiä vastaan

(US on oppinut omista 20 vuotisista hyökkäyssodistaan, ettei omia sotilaita kannata lähettää vieraisiin maihin kauas omilta rajoilta - Afganistan opetti Yhdysvaltoja hyytävästi 
https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi?changed=1659031080 - )

Oikein vai väärin - jää tänään voimallisen länsiohjatun mediamanipulaation alle - aivan ensimmäiseksi on perehdyttävä Ukrainan historiaan ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Kievan_Rus- Kiovan Venäjä.Sodituttaako US ukrainalaisia tietoisesti Venäjää vastaan?

Maailmalla on heräämässä pelko, että Yhdysvallat haluaa sodituttaa Ukrainan sen viimeiseen sotilaaseen, ja syynä vieläkin rujompi todellisuus olla näin heikentämässä Venäjän tavanomaista sotilasvoimaa -

.. ilmeisesti USA ei laske, että tämä todellisuudessa idän ja lännen vastakkainasettelu [ 
673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 3677 ] ei laajene ydinsodaksi -

.. ehkä vaarana kuitenkin on rajoitettu taktinen ydinsota 
|1,

.. onhan USA kalistelemassa sapeleita nyt myös Aasiassa, syystä tai syyttä - Kiinaa vastaan - Taiwanin asian ympäriltä ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008973134.html - .

.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/ydinaseita-usa-sta-venajan-viereen.html - 

.
--

Maailmamme on astunut näin suursodan areenamahdollisuudelle!

Itä ja länsi asettuu kiihtyvästi vastatusten, asetelmassa Kiina on löytämässä itselleen Venäjän [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/kaasua-komissario-putin.html - ], BRICS-valtiot |2 ja koko kehitysvaltioarsenaalin.

Lännen kolonialismi on kuollut, ja tilalle on tulossa kiinalaisten maihinnousu omine ajatuksineen ja tarpeineen - "ilmaisia lounaitahan ei ole olemassa" -tylsä kapitalistinen sanonta kiihkeästä markkinataloudesta.
--Nyt Ukraina sotii vapaudestaan maataan raunioläjäksi -

.. Venäjä harjoittaa tänään sille ominaista tapaa nujertaa vastustaja, ja varsinkin nyt, kun Kremlille yllätyksenä USA' n sekä EU' n asetoimitukset ovat näin massiivisia - hyökkäysaseineen, ja niinpä oli muutettava alun hyökkäystapaa - massiivisemmaksi tuhoamissodaksi.

Yhdysvaltojen päätavoite on lopulta heikentää Venäjän konventionaalista asevoimaa ja tähän suunnitelmaan Ukraina on amerikkalaisille osuva kohde, riittävän kaukana sen omilta rajoilta, eikä sinne tarvitse lähettää omia sotilaita - Afganistan ja Irak opettivat miten ei pidä tehdä.

Surullisinta on meille Suomelle ja suomalaisille poliitikkojemme rujo sodanlietsonta lähettämällä tappavia aseita Ukrainaan ja näin olemme jo epäsuorasti tuon slaavikonfliktin osapuoli -

.. lännen rintamasta - olemme jo vastakkain idän kanssa - muistutuksena tuosta idästä on vierusvaltio Venäjä 1300 kilometrillä yhteistä maarajaa sekä Kuolan niemimaan läheisyys.

Kuola taas kiinnostaa Natoa, sillä Venäjän suurydinsodan uhka- ja estojärjestelmät kumpuavat Kuolan niemimaalta. Tässä kohdin makaa meidän suurin uhka Natona ja sen kiihtyvänä osallisuutena Lapin sotaharjoituksiin, joilla on kirkas kohde ja maali - Venäjän Kuolan niemimaa ja sen ydinasejärjestelmät (Borei & Bulava).
--

>

..
74975

..

 

2

 

 

USA' n ja EU' n olisi nyt näin kuunneltava mitä maailman suurin talousvaikuttaja Kiina sanoo ja toivoo -

.. keskittykään rauhanhierontaan, ei aseiden lähettämiseen - pyyntö ja ohje koskee myös Venäjää ja lopulta Kiina pitää pelikortti jokeria taskussa - tulevia Minsk 3 [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minskin-sopimus-on-kuollut-kauan.html - ] rauhanneuvotteluja ajatellen.

Yllättäen Turkilla - Venäjän eräänlaisena kumppanina - on myös rooli, ehkäpä Italiallakin, EU'sta - unohtamatta Unkaria - sekin EU'sta, jolla on läheisiä kiinnekohteita Venäjään ja myös Ukrainaan.

..
Suomen on nyt irtisanouduttava Ukrainan aseistamisesta ja suomalaisten poliitikkojen PM Sanna Marin' in johdolla riisuttava sotainen, jopa väkivaltaa uhkuva nahkarotsi ja pukea älykködemari Erkki Tuomiojan kuuluisa Peace-merkki rinnuksiin merkiksi tahdosta saavuttaa rauha koko Eurooppaan, josta EU on vain osa.

 


..
EPILOGI 

 

- US käy viimeistä taisteluaan omasta maailmallishegemoniasta -

.. nyt yksipuolisen ainoanapaisuuden rinnalle nousee kaksi- jopa moninapaisuus.

Maailma on muutoksessa [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/10/elammeko-aikakautemme-viimeisia-paivia.html - ] ja erilaisuuden tunnustaminen on kansakuntien kesken huomista todellisuutta.

Lännen muuta maailmaa kurmoottava sotilastoimi, kurittava kaupallinen talousväkivalta - pakotteineen ja "kehitysmaita ohjaava opetustoimi" ovat päätöksessään, ja tilalle tulee suvaitsevampi tapa elää ja olla sekaantumatta muiden omiin sisäisiin asioihin.

..
Mutta! Kuten trumppistit Yhdysvalloista sanovat:

'Aseet eivät tapa - vaan niiden takana olevat kädet ja käsiä ohjaava tahto" ~ https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -näinkö? Mikä olisi meille suomalaisille se oikea ja paras rooli?