1153 |2325|358775|

.

manipulaatio5.webp
 

Kuva: ~ https://mielenihmeet.fi/kaksoisajattelu-manipulaatio-ja-luovuus/ - 

 

***

 

..

 

Helsingin Sanomat otti ensiaskeltavan irtioton vallitsevasta manipulaatiolinjastaan!*

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
 


 

17.08.2022 - 09:34

 

 

|* -valveutuneet ja ajan hermossa valveilla olevat lukijat kiittävät!

Helsingin Sanomat yllätti hyvin poikkeavalla uutisella - kirjoituksella [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008997497.html - ], jossa ei esiintynyt HS' lle tyypillistä Venäjän uhkaa, Naton autuutta eli kansakuntamme manipulaatiota muunnelluin ja osin jopa vääristellyin tiedoin.

HS-ote ylläolevasta juttulinkistä:
" .. PANDOR ei ole näkemystensä kanssa yksin. Noin kaksi kolmasosaa maailman väestöstä elää maissa, jotka eivät ole halunneet valita puoltaan Ukrainan sodassa. .. "
-toimittajana Matilda Jokinen.

.
|* Tähän saakka suomalaista perinnemediaa on värittänyt voimallisesti kovin yksipuolinen uutis- ja "asiantuntija-arviolinja", josta hyvä esimerkki on tässä https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008996309.html -, HS-otsikoituna ingresseineen:

"Suomi menee vauhdilla Natoon, ja kiusaksi ennakoitu Venäjä seuraa apaattisena vierestä: ”Onko tämä vain tyyntä myrskyn edellä?”
Pelot Venäjän Suomea kohtaan tekemästä kiusasta ovat alkaneet hälvetä. ”Kun et voi tehdä mitään, niin mitä teet, ettei maine mene?” kysyy Pekka Toveri.", -HS-toimittajana Jukka Harju.

.. näin kolme ehkä tiukinta 'nato-intoista' ja Venäjän uhkakuvien lannoittajaa kuin tittelihienostuneesti osaltansa yksipuolisuutta edustavaa henkilötahoa suitsuttavat lukijoille manipuloivaa monin osin arveluihin, luuloihin ja rajoittuneisiin mielipiteisiin perustuvaa (dis)informaatiota.


 

! - Kiintoisat keskusteluyhdistelmät vaikkapa televisiossa olisivat: tohtorit Mika Aaltola (UPI-FIIA) ja Heikki Patomäki (Helsingin yliopisto) ja sotilaalliselta puolelta kaksi upseeri Pekkaa - Toveri ja Visuri - voisiko nyt herännyt media ystävällisesti kutsua heidät estradille kansalaistemme kuultaviksi ja nähtäviksi - saadaksemme kerrankin laajemman näkökulman Natosta, Ukrainan sodasta kuin Venäjän uhasta? - !

.

Nyt HS-toimittaja Matilda Jokinen avasi positiivisen Pandoran lippaan ja otti esille sen toisen näkökulman tosiasioina - aidosti tutkivan journalismin hyvin ja vankoin puolueettomuusperiaattein -

.. vallitsevuustoden suurimman puolen, jo maailmallisena virtauksena Ukrainan sodasta, Venäjän suuntaan tapahtuvasta asenteesta ja suorastaan räjäytti ilmoille meiltä tähän mennessä mediakätketyt näkökulmat, jotka vallitsevat maailmallisena vastakkainasetteluna [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ] idän ja lännen välillä.

Tämä toimittaja Jokisen kirjoitus Hesarilta oli suuri ja herättävä tapahtuma, sillä HS näin vähintäänkin epäsuorasti tunnustaa oman tähän saakka vallinneen yksipuolisuuden, tuomalla tietoisesti esille tämän Ukrainan sodan asiakokonaisuuden enemmistönäkökulman - maailmalta.

--
Tiedämme, että HS yhtenä informaatiotorvena on saanut runsaasti yhteydenottoja harrastamastaan tietoistahallisesta yksipuolisuuslinjastaan, juuri Ukrainan sodasta ja Naton autuudesta -

.. valveutuneet lukijat ovat viestineet maailmallisempaa näkökulmaa lukuisilla kirjoituksilla laajalle toimittajakunnalle, uskoisin, että osin manipuloidut poliitikotkin ovat saaneet annoksen kansalaistoimintaa. Tämä maailmallisempi näkökulma todellisuudesta esiintyy nyt erinomaisesti tässä yllä linkitetyssä HS-jutussa.

..
HS-ulostulo esikulkijatoimittajana lukijakunnalle oli hyvin tervetullut ja osoittaa jo ehkä tietyn tyyppistä HS-heräämistä todellisuuteen ja suomalaiseen ihanteeseen olla puolueettomia, sekaantumattomia ja diplomaattisia. Suomalaiset ovat aina lopulta osanneet nähdä todellisuuden tehdystä, tässä tähän mennessä median operoimasta, tarkoitushakuisuudesta, mitä jatkuva informaatiovirta on ollut.

--

 

! - Tutkivalle journalismille vinkki: Selvittäkää syyt miksi suomalaisilta evättiin ja estettiin koko kansan kansanäänestys Natosta ja mitä merkitsevätkään internetpaneeliset mielipidetutkimukset ja miksi TP Sauli Niinistö lupasi |e ja lopulta pyörsi antamansa lupauksen kansakunnalle Nato-kansanäänestyksestä! - !

 

--

|e  IS-ote: " .. TASAVALLAN presidentti Sauli Niinistö on esittänyt kansanäänestyksen järjestämistä Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä .. " -toimittajana Olli Waris.

.



Maailma jatkuu EU-Euroopan ulkopuolella valtavana suurenemmistönä kontra meille esitettyyn vähemmistöiseen näkökulmaan Ukrainan sodasta

Yksin läntinen ajatustapa, arvomaailma kuin näkökulmahetteikkö ei edusta kuin reilua miljardia maailmamme kahdeksasta miljardista ihmisestä, jotka edustavat monia enemmistöisiä maailmankuvia. Maailmamme on moninapaistumassa.

Pienen puolustuksen saamme Euroopasta, jossa vallitsee nyt sota, johon suurin osa maailmastamme ei ota yksipuolista kantaa - vaan valitsee puolueettomuuden - "kaukaisena slaavien ja ukrainalaisten kuin venäläisten keskinäisenä kriisiasiana ja sotana".



Sen sijaan eurooppalaisille ja EU-kansalaisille Ukrainan sota on jo läheisempi asia,

.. kuten oli aikanaan kansainvälisen yhteisön hyväksymättömät USAF-pommitukset Serbiaan ja siihen liittyvä Kosovon sota, jossa Nato kunnostautui tunnetulla tavalla [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -, HS-otsikoituna näin:

"Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat-toimittajana Matti Klemola].
..
 

>

..
78788

 

..

 

 

2

 

Maailmallista ristiriitaa juontuu nyt ikävällä tavalla Suomeenkin,

.. jossa pakolaisuusongelma nähdään lietsotusti puolueellisena, jopa jo niin, että aiemmin tulleet irakilaiset, afgaanit ja muut ovat osin eriarvoisessa, jopa "sorretussa asemassa" ukrainalaisiin "eurooppalaissisaruksiimme" nähden; luoden hiljalleen tältäkin osin kriisiytyvää vastakkain asettelua maahamme!

Tähän vastakkain asettumisen ravitsemiseen lannoitteineen on paljolti syynä mediamanipulaatio [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/ii-maailmankuvien-surkeus.html - ], joka hersyy erityisesti "numerolehtimäisestä" iltapäivämediasta, jonka juttujen otsikointi yltää jopa yllättävän harhaistaviin sanan valintoihin, sisällön ollessa usein kaukana todellisuudesta - ei aivan suoraa valehtelua, mutta räikeää tietoistarkoituksellista sekaantumista lukijoiden kehittyviin ajatusmaailmoihin!

--
Ensimmäinen HS-herääminen kokonaisvaltaiseen todellisuuteen!

Helsingin Sanomat on jo aiemmin esiheräämisessään osannut tunnustaa mediavaikuttamisen suureksi tekijäksi luotaessa kansakuntanäkökulmia ..
 

[ IJL-vastinkirjoituksena ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/07/hs-tunnusti-oman-hienostuneen.html -, otsikoituna näin: "Tutkimusten mukaan median uutisointi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaisia kuluttajien inflaatiomielikuvat* ovat."]


.. tarkoitushakuisella tavalla informoiden lukija- ja katsojakuntaa.

--
Nyt Ukrainan sotauutisointi on tarkoitushakuisesti kaksinainen, kummankin tukiessa toistaan:

 

1) väkevä Nato-autuuden luonti 

2) Venäjän uhan mediallisina markkinointiponnisteluina, tällä luoden jopa Venäjän pelkoa, ehkä russofobiaakin?

..
Olemme valinnankauhassa, johon HS toi nyt oman yllättävän ja positiivisen mausteen -

.. olemme jälleen palaamassa alkuun (MTS 11/2021 - sisältäen muun muassa kansalaisnäkemyksiä Natosta - manipuloimattomalla tavalla), jossa terveet ja suomalaiskeskeiset näkökulmat tukevat nyt vähintäänkin Nato-kansanäänestyksen järjestämistä siitä pitääkö ensi vuonna uuden eduskunnan eteen saada todellinen kansalaismielipide.

Ehkä hyvinkin erilaistunut Arkadianmäki (=eduskunta) valmistautuu ratifioimaan keväällä 2023 mahdollisen Nato-maiden suostumuksen liittymiseemme tähän lännen sotakoneeseen - tosin Turkki on vielä antamatta omaa yllätysmaustetta tapahtumasarjaan.

--
Kansakuntakunta kiittää nyt Helsingin Sanomia valveutuneesta ja vastuullisesta kirjoituksesta, jossa on osattu jälleen tutkivan journalismin periaatteet - lukijoiden iloksi ja hyödyksi. Loppuun vielä yksi HS-ote tästä tervetulleesta HS-tekstistä:

" .. ”Ukrainan sota nähdään eurooppalaisena sotana, jonka Nato haluaa muuttaa kansainväliseksi sodaksi”, professori Heine toteaa. .. "

.
Tästä on uudesti kansalaisluottamusta synnyttävän Helsingin Sanomien hyvä jatkaa - kansalaistemme arvostusta mediaan lisäten, sillä instituutiona media on autokauppiaiden ja poliitikkojen arvostusluokassa.

 

..

|  184  SUOMI24  575  |  31  TIEDE  209  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

..



..
PS. HS-linkit saattavat sisältää maksumuurin.

PPS. On kaikille täysin selvää, että siviilit kärsivät aina eniten näissä sodissa [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/kaikissa-sodissa-karsivat-eniten-aina.html - ], joihin on erityisen erikoistunut vaikkapa viimeiseltä 20 vuodelta Yhdysvallat - Afganistanista Syyriaan, siis kehitysmaihin, kauas US' n omilta rajoilta ja ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia -pl. Libya 2011. Ukrainan sota on väärin - ainoa ratkaisu on Minsk 3, rauhanneuvottelu, jossa molemmat tinkivät omistaan ja ajattelevat kansalaisiaan. Minsk 3 ~ 
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minsk-3-tuo-eurooppaan-eurooppalaisesti.html - .


..
e