suomenlippu.jpg

Kuva ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74169/suomi-100-vuotta-itsenaisyysjulistuksesta-eu-riippuvuuteen - 

 

....

HS:

”Jos ei kauheasti seuraa politiikkaa, niin onhan tämä ollut kummallista” – Suomen poliittinen turbulenssi puhuttaa Linnan juhlissa, suora lähetys käynnissä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006334202.html  - 

...

Ilkka Luoma 6.12.2019 - 18:13
[U] Kunnia ja arvostus yhteishengelle, joka pelasti meidät vuonna 1939

Jälleen kerran Tasavaltamme juhlii itsenäisyyspäivää, sehän julistettiin juhlallisesti 6. joulukuuta 1917 0] – saavuttaen tunnustuksen 4.tammikuuta 1918.

0] Itsenäisyysjulistus ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_itsen%C3%A4isyysjulistus

Nyt on käsillä 102. itsenäisyysvuosi; ohuempana kuin koskaan, sillä niin moni itsenäisyyden tunnusmerkki on luovutettu EU koneistoihin. Vastineeksi olemme saaneet kokomme mukaisen edustuksen – eli 13/ 751 – se tarkoittaa 1,73 prosenttia ääni- ja vaikutusvallasta. Jokainen voi juhlan hetkellä tykönään miettiä millainen itsenäisyys maallamme on nyt.

Emme anna osaksi luovutetun itsenäisyyden haitata juhlaamme, sillä meillä on aina omanamme se muisto miten isämme, isoisämme kuin äitimme ja äidinäitimme muun muassa lottina olivat siellä jossain ja niissä monissa välttämättömissä tehtävissä, mitä maamme puolustaminen edellytti sotavuosina 1939 - 40 ja 1941 - 44.

Silloin kansakuntamme yhtenä miehenä ja naisena kävi taistoon, jossa oli kyseessä kansakuntamme huominen. Huominen tuolloin turvattiin ja taitavalla ulkopolitiikalla olemme saaneet elää yli 70 rauhan vuotta. Olemme lisäksi hyvin kaukoviisaina pysyttäytyneet toisten sotien ulkopuolella – emmekä ole liittyneet kansamme tahdon mukaisesti mihinkään sotilasliittoon.

Tänään meitä on liikaa työttöminä, yksinäisinä – vanhuksina ilman turvaa, nuorina ilma huomista ja tulevaisuutta. Puheita on pidetty, yritettiin yhteiskuntasopimustakin, mutta johtajamme eivät ymmärtäneet tosiasioita joita maamme kohtaa nyt ja tulevaisuudessa..

Maamme kaipaa esimerkillistä johtoa

Talvisodassa sellainen oli – sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim viitoitti rintamalla olevia miehiä ja saimme loistavan torjuntavoiton, kaiken sen päätteeksi, mitä silloiset poliitikkomme eivät osanneet tilanteissa ennen Talvisodan alkua. Kansalaiset maksoivat kalliin hinnan taitamattomasta idänpolitiikan hoidosta!

Eläköönhuuto Isänmaalle 2019!
 
...