juncture3.jpg

 

Uutinen Kalevasta |1 kertoi Suomeen saapuvan amerikkalaisjohteinen taistelusotaharjoitus – tänne idän ja lännen vedenjakajalle, jossa me kansalaisina elämme toiseksi pisintä rauhanaikaa |2 itäisen naapurin – Venäjän vieressä, joka on se toinen maailman ydinasesuurvalta.

|1 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/lahes-20-eri-maan-sotilaita-vyoryy-suomeen-ensi-kevaana-yhdysvallat-johtaa-massiivista-harjoitusta-suomen-maaperalla/810760/ -

 

Eikä tässä vielä kaikki – sotilaspolitiikkaa ja suursotasuhteita ymmärtävät tietävät vieressämme olevan Venäjän vastineet suursodan uhan välttämisrakenteina – Kuolan niemimaalla … poronkuseman päässä rajaltamme … strategiset ydinsukellusveneiden tukikohdat |3, joita Venäjä varmasti puolustaa kaikin keinoin, toistan – kaikin keinoin [Kuva 1.].

 

Nyt USA jatkaa linjaansa ja uutisen myötä tulee johtamaan lähinnä Nato-valtioiden taistelu- ja hyökkäysvoimia maahamme, jossa kansakuntamme vastustaa suurena enemmistönä Natoa [Kuva 2.] |4 – lännen sotakonetta.

 

Olemme jo yhdessä Naton sotatilanteessa mukana – Afganistanissa, ja ajautuneet siellä tieten sodan osapuoleksi |5, sodan, jota US on käynyt vuoden 2001 hyökkäyksensä jälkeen jo pidempään kuin kuuluisaa Vietnamin sotaa.

 

 

US(AF) Kansalliskaarti hyökkäili Rissalasta itään ---

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio.html - ]

 

Joku aika siten Yhdysvallat kutsui itse itsensä meille Kuopion Rissalaan kansalliskaartin sotakonein |6 – Boeing F-15C taistelukonein suorittamaan yhdessä ilmavoimiemme Hornettien kanssa hyökkäysharjoituslentoja itään – kohden Venäjän rajaa. Se oli kuin veren harjoittelukaivuuta omasta nenästä. Tätä ennen Suomen puolustusvoimain komentaja allekirjoitti Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |7, joka antaa paljon oikeuksia Nato/US' n taistelujoukoille maassamme.

 

 

Suomesta Viron ilmataistelukyvyn takaaja?

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html - ]

 

Rissalaa ennen osallistuimme Nato-valtio Viron ilmasotaharjoituksiin (Ämari) – muistamme, ettei Virolla ole omia ilmataisteluvoimia ja onkin luontaista, että Yhdysvaltain tavoite olisi sitoa meidät Viroa auttamaan; USA' n ja Naton suunnitelmissa käydä ilmasotaa itään – meitä vietiin tuossa rynnäkköharjoituksessa kuin kuuluisaa pässiä narussa.

 

 

Neuvostoliittokin ehdotteli yhteisiä sotaharjoituksia

 

Vieläkin pidemmälle historiaan katsoessamme muistamme ajan jolloin Suomi kykeni tekemään omia tältä osin itsenäisiä puolueettoman valtion päätöksiä – Kreml ehdotteli Suomelle yhteisiä sotaharjoituksia –

 

Suomesta vastattiin puolustusvoimien taholta kohteliaasti: ”Kiitos ei”, ja asia oli loppuun käsitelty. Teimme tuolloin omia meille sopivia päätöksiä ja saimmekin jo vuonna 1975 tunnetut tunnustukset Helsingin ETYK-juhlakokouksen päätteeksi, niin idästä kuin lännestä |8 – puoluettomuuden tunnustukset.

 

Olimme 1975 itsenäisyytemme huipulla – toki YYA rasitteena ja onnena, varsinkin bilateraalisen kauppasuhteen myötä. Tänään emme ole enää itsenäisiä.

 

---

 

Nykyinen puolustusministeri on vaarallisen ajattelematon kevytpoliitikko, ja onkin toivottavaa, että äänestäjät luotsaavat Jussi Niinistön loikkaripuolueineen paremmille työmarkkinoille – osaamista Jussilla riittää vaikkapa Naton neuvonantajaksi Afganistanin sotatilanteen liennyttäjäksi.

 

Samoin kansakuntamme on antanut toiselle loikkarille – ulkoministeri Timo Soinille synkän varjon ja arvion |9. Timo on meille myös vaarallinen kevytpoliitikko – hienon nousun tehneenä romutti kerralla gloorian, johon Soinilla olisi ollut kiistaton kunnia ja arvo.

 

Soinin petos äänestäjiään kohtaan loikkauksena on tuottanut nyt Sinisistä takiais- ettei peräti satiaispuolueen (sanonta kansanedustaja Pentti Oinoselta) ja hallituksellemme puolipakollisen riippakiven, jonka kansakuntamme halunnee poistaa ministerivastuista.

 

---

 

Meillä ei ole varaa leikkiä täällä Euraasian mantereen peräpussissa

 

Emme ole ruotsalaisia, emme myöskään venäläisiä, vaikka suuri osa genetiikastamme |10 on osin lähtöisin kaukaa Siperian takaa aina nykyisen eteläisen Kiinan alueilta.

 

 

Olemme suomalaisia, ja siksi jäämme

 

Suomalaisuuteen kuuluu neuvottelupöytien kattaminen |11, suurvalloille puolueettoman estraadin järjesteleminen, jossa voidaan luottaa isäntiin, jotka eivät hötkyile – ei itään eikä länteen; tätä meissä arvostetaan – erityisesti Kiinassa, jonne presidentti Sauli Niinistö matkustaa alkavalla viikolla.

 

Niinistö on neuvottelupöydän kattaja |12 ja joka ymmärtää tunnustaa olevansa suomalainen |13 tieten, ettemme halua Natoon – emme yli 10 vuoteen ja aina vankalla yli 50 prosentin vastustavalla voimalla.

 

Nyt etenemme eduskuntavaaleihin ja äänestäjillä on oiva paikka kertoa mielipiteensä – näyttää halunsa olla puolueeton ja sotilasliittoihin sitoutumaton neuvottelupöytien kattaja, jonne niin Kiina, Venäjä kuin Yhdysvallat tulevat mielellään. [24]

 

Meillä osataan olla tahdikkaita – eikä puututa muiden sisäisiin asioihin. Se on meidän paikkamme – eivät ulkoa johdetut taisteluharjoitukset, jotka luovat uhkaa kansakunnallemme.

 

---

Historiaa tuntevat muistavat kevättalvesta 1941, kun Suomi ja marsalkka C.G.E. Mannerheim luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneille – Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle.

 

Tuo luovutus oli kohtalokas päätös, joka ajoi meidät - osaksi halustamme - uuteen sotaan |14 – revanssisotaa, Jatkosotaan, jonka piti olla Kesäsota. Ei ollut – hävisimme kunniakkaasti sen, mutta säilytimme itsenäisyyden – jopa paremmin kuin nyt EU-aikakautena.

 

Meillä ei ole nyt varaa asetella ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme pelimerkkejä ”uuden jatkosodan” kaltaisiksi [E – emme tarvitse tänne US' n sota- ja taisteluvoimia, eikä varsinkaan johtamaan sotaharjoituksiamme!

[E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/olemmeko-matkalla-jatkosotaan.html -

 

 

Kiinalaiset sanovat paasikivimäisen viisaasti tosiasioiden pohjalta: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”. Kuten Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut, että USA tulee taisteluttamaan mielellään suomalaiset viimeiseen sotilaaseen - venäläisiä vastaan [15

 

putin.jpg

Venäjän presidentti Vladimir Putin

 

olemmeko nyt niin tyhmiä, että nielemme nämä ajatukset, joiden kutojina ovat olleet todennäköisesti Sinisten Jussi Niinistö ja Timo Soini – on tietenkin selvää, että Kokoomus, joka muutoinkin veisi Suomen Natoon, jopa kansalta kysymättä |16 – komppaa näitä jäätävän sinisiä aatoksia, vahingoksi kansakunnallemme ja suomalaiselle identiteetille olla sitoutumaton ja puuttumaton suurvaltapolitiikan sota- ja sotaharjoituskytköksiin.

|16 ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 – Kokoomuskonkarit lavalla …

 

 

Loppuun voisimme lainata – tässäkin – kiinalaista vanhaa sanontaa: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä

 

Nyt tulevissa eduskuntavaaleissa meillä kansakuntana on sana ja voima – käytä ääntäsi ja näytä mitä haluat – emme halua muiden sotiin, muiden konflikteihin emmekä muiden riitoihin, mutta mieluusti sovittelemme niitä, jos aina kaikki osapuolet niin haluavat. Saammeko korealaisten kiinalaisvälitetyn toimeksiannon |17 – Pekingin tiekartasta |18 - jää nyt lähiajan näköpiirin nähtäväksi.

 

 

Viitteet

|2 Pisin rauhanjaksomme on ollut autonomian aikana – jolloin meitä kohden ei käyty sotia, ellei oteta huomioon englantilaisten ja ranskalaisten hyökkäilyjä rannoillemme ja saarillemme Krimin sodan aikana.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/alex-stubbin-jenkaamasta-natosta-turvaa.html -

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

|5 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totuus-afganistanin-sodasta-pimitetty-tietoisesti -

|6 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001177456.html - ” … Jouduin siksi lentämän noin 15–20 mailin päässä Venäjän rajasta, Jeffrey Smith kertoo … ” -IS

 

|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-sauli-niinisto-sai.html -

|13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta-jyrahti-ei-natoon-edes.html -

|14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/nato-voimistaa-itseaan.html -

|15 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putin-nato-tulisi-mielellaan-sotimaan-venajan-kanssa-viimeiseen-suomalaiseen-sotilaaseen/5971534 -

|17 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 – Verhottu neuvottelukutsu, mutta mihin!?

|17 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10121591 -

|18 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 188971

 

DOC taisteluharjoitukset US_sta_11012019.doc – OpenOffice Writer

PVM 11012019

 

977_9585 – 21:04_21:43 US07