|1322| NATO|2834|473644|1941-UHO

Sanomalehtikatsaus – Suomen sotapropaganda ja viholliskuvan luominen (Osa 1)

KTPKOM-ote: "Suomen talvisodan päättymisestä tuli kuluneeksi 13. maaliskuuta 81 vuotta. Sota oli Hitlerin Saksaan nojanneen Suomen ulko- ja sotapolitiikan ensimmäinen paha haaksirikko. Toinen oli odottamassa jo oven takana, sillä jatkosota alkoi 25.6.1941, vain vähän yli vuosi talvisodan päättymisestä. Jatkosodassa, jota alettiin valmistella heti Moskovan rauhansopimuksen jälkeen, Suomi oli fasistisen Saksan aseveli. Sodan valmistelun tärkeä osa oli propaganda ja Neuvostoliiton vastaisen viholliskuvan iskostaminen kansalaisten mieliin. .. "

Kuva: ~ https://www.ktpkom.fi/opintoaineisto/sanomalehtikatsaus-suomen-sotapropaganda-ja-viholliskuvan-luominen-osa-1/ - 

Sanomalehtikatsaus – Suomen sotapropaganda ja viholliskuvan luominen  

- (Osa 1)

 

****

 

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


2024-04-09  --   07:29:38
 

[20U23 - osa 2-- Suomi on nyt asemoitunut Nato-suunnitelmansa ja siihen liittyvien jättiasevarastojen myötä Venäjän viholliskandidaatiksi |7 -

.. sekään selite ei Moskovassa toimi, jossa meiltä ilmaistaan, ettei Suomi ole mihinkään hyökkäämässä - eikä olekaan yksin!

Ei ollut yksin vuonna 1941, kun alkoi Saksan johtama Operaatio Barbarossa ja sen pohjoinen uloke - Jatkosota, jonka piti alun kiihkossa olla vain "Kesäsota". Moni suomalainen on vielä elossa muistaen vuoden 1944, kun menetimme vielä lisää - "katkaistiin oikea käsi" - meni ulottuvuus ja yhteys Jäämerellä ja nykyiseen Koillisväylä-mahdollisuuksiin |8.

|7 ~ https://suomivenajaseura.fi/nato-ja-venaja-leppymattomatko/ - otsikoltaan näin:
"Nato ja Venäjä – leppymättömätkö?" ja otteeltaan näin:


" .. Ovatko Venäjän ja Naton suhteet siis niin kireät, että sota syttyi Naton laajenemisen uhasta? Uhkaako Nato todella Venäjää? Uhkaako USA Venäjää? .. "
-kirjoittajana Pekka Lehtonen.

|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -


Mutta nyt, kun ollaan avattu berberit auki, on maamme avoin ---
- (kuten oli aikanaan 1941 Adolf Hitlerin johtamalle Saksan kolmannelle valtakunnalle -kunnes laski lankesi päällemme vuonna 1944. Eikä tässä vielä kaikki, vaan meiltä vaadittiin Lapin sota - aiempaa aseveljeämme vastaan)

--- Nato/USA' n taistelujoukoille -

erityisesti Lappiin, jossa USAF ja US Army jo käyvät täysiä sotaharjoituksia |9 - alueella, josta on paljon puhuttu "poron kusema" Venäjän Kuolan niemimaan suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmiin |10! Tämä asia on Kremlissä äärimmäisen tarkasti jo huomioitu uhkana Venäjän ydinsodan estojärjestelmille [Kuva 1]. Miksi meillä valtiojohto ei tätä oivaltanut, vaikka armeijamme upseeristo sen varmasti tietää.

|09 Natoon jenkaaminen alkoi jo täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/mita-meilta-on-salattu-nato-isantamaa.html -
|10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -


__  _
Koko EU (myös Nato -ilman Yhdysvaltoja - niin sanottu Trump vaikute? *) --
-- on nyt Venäjän viholliskandidaatti ja uhka [ja sille rakentuu nyt varauma!] -

.. toimittamalla asteittain kiihtyen suuret määrät tappavia ja raskaita aseita Ukrainan itäslaavisodan toiselle osapuolelle |11, jota vastaan Venäjä nyt sotii.

__  _
Sota sinällään on väärä ja sen piti estyä Minskin sopimuksin (1&2), joita Saksa ja Ranska erityisesti painottivat ja tukivat, mutta ei!

- ainakin osaltansa jäivät nuo Ukrainan noin kuusi miljoonaa venäläismielistä ja -kielistä varjoon ja vaikeuksien eteen, joiden avuksi Moskova on nyt näin yhtenä osana rientänyt - ehkä suurin syy sotaan oli lopulta EU ja Nato - Venäjä katsoi yhtenä itäslaavilaisena valtiona** Ukrainan historiaa ja siihen liittynyttä venäläisvaikutetta (?) ---

|11 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009466537.html -, HS-otsikoltaan näin:
"EU sopi kahden miljardin ammus­hankinnasta, Sastamalassa kasvatetaan tuotantoa"
-HS-toimittajana Anni Lassila

IJL-kommentti kohtaan |11:
"Näinkö työllistämme itseämme ukrainalaisten ja venäläisten verellä?"

|11 Läntisen maailman ja erityisesti Yhdysvaltojen sotateollisuus kiittää, tulee työtä, tulee rahaa - erityisesti katteetonta USD-virtaa amerikkalaiselle yhteiskunnalle:
https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

Summa summarum: Sotateollisuus kiittää; erityisesti USA' ssa, jossa valtion hyökkäyssotatoimet ovat vuosikymmenien ajan vahvasti tukeneet - aina Korean niemimaalta Vietnamin kautta Afganistaniin, Irakiin pariinkin otteeseen puhumattakaan monista kehitysmaista jonne US on iskenyt ja näin sotateollisuus on saanut uskollisen ostajan ja tilaajan!


__
Entä paljon puhuttu ja mediamanipuloitu Venäjän uhka - onnistuisiko (viemäri)media kertomaan todisteellisesti lukijoilleen ja katsojilleen ..

 

-ilman otaksumia, luuloja, arveluja tai todisteettomia pohdintoja - miten Kreml ja Venäjä on meitä sotilaallisesti uhkaillut tai valmistellut jopa hyökkäystä maahamme tässä vaikkapa viimeisten 60 vuoden aikana. Tässä kohdin on myös hyvä miettiä syvällisesti millaista maailmanlaajuista vaaraa - uhkaa USA' n julman brutaalit hyökkäyssodat vuosina 2001-21 aikaansaivat, kun tämä täysimittaisesti operoi YK-luvattomat (pl. Libya 2011) suurhyökkäykset useisiin lähinnä kehitysmaihin -ja lähinnä muslimivaltioihin?

 

__ __ __

 

 

us_kriisissa_suomeen.jpg
 
Aika herättävästi ja hyvin ennakoivasti Yhdysvallat ilmaisi mitä vakaasti ja systemaattisesti tahtoi - ei jää paljon epäselvää ja nyt kaikki tuo on toteutettu ja olemme ehkä saamassa toisinnin vuodesta 1941, nyt vain sillä erolla, että tuolloinen -41 Saksan kolmas valtakunta korvautuu US/Natolla, mutta suunnitelmalla samalla - taistelu- ja sotaskenaariot itään - Venäjälle. Aikanaan Adolf Hitler hyökkäsi Neuvostoliittoon Operaatio Barbarossana - tunnetuin seurauksin meille (1944) ja saksalaisille (1945). Muistaako media ja nykyinen valtiojohto - erityisesti uusi kokematon UM Elina Valtonen?

****

 


__ __ __
EKSTRA
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/03/pettiko-tp-niinisto-neuvottelukyvyttomy.html -
"Pettikö TP Niinistö neuvottelukyvyttömyyttään kansakuntansa?"
-IJL-BLOG

__ __ __

 

 

1941-uho%20Moskova%20tuhotaan.jpg
 
Muutoin ansiokas etelä-pohjalainen (Seinäjoki) aviisi - ILKKA - kirjoitteli - huuteli - etusivultaan näin, kun 1941-uho oli messiaanisimmillaan! Tässä jokainen voi miettiä sananvalintoja ja projisoidan mahdollista huomista kun meillä nyt Nato' n myötä on noussut atmosfääreihin joukko- ja sotapsykoosi (Erkki Tuomioja' n ideoimana psykoosina)
 
Tämän päivän huutelu viemärimediasta käy hyvin ilmi täältä: ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html - 
 
****
_
147814

 

|  18  SUOMI24  P  61  |   00  SUOMI24  A  00  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |  

__

ALANURKKA: Armeijamme lataa ja HS-laukoo linkin alta: 

Puolustusvoimat on aloittanut poikkeukselliset toimet: ”Nyt otetaan linjoista pölyhuput pois päältä” - Kotimaa | HS.fi  -

 -HS-otsikoituna näin: "Asevarastot alkavat täyttyä Puolustusvoimat varmistaa nyt sota-ajan huoltovarmuutta ennennäkemättömän laajoin toimin, kertoo kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen"