eurooppalainen%20puolustus2.jpg

Kuva: ~ https://www.hameensanomat.fi/uutiset/lm-kysely-rinne-kehittaisi-eu-puolustusta-halla-aho-ei-paaministeriehdokkaat-tyrmaavat-ajatuksen-eun-puolustusliitosta-704309/ - 

 

...

HShttps://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006322444.html

 • Merkel: Nato on tärkeämpi nyt kuin kylmän sodan aikaan

 • Ilkka Luoma 27.11.2019 - 18:09
  2 - US' n läsnäolo EU-Euroopassa kiristää jousen jännettä. Kun tuo jännite puretaan pois, muuttaa se välittömästi venäläisten asennetta EU' ta kohtaan. Näin Eurooppa voisi näyttää todelliselta Euroopalta, vieläpä sillä ominaisuudella, että Venäjä suuntaa katseita myös länteen, eikä pelkästään itään - Kiinaan, joka on jo kasvanut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014).

  US joutuu yrittäessään ylläpitää maailmallista hegemoniaansa kaiken kykynsä Kiinaa kohden, jonka talous vain kasvaa - tosin hidastuen.

  Kiina sen sijaan on EU' lle suuri mahdollisuus, ja se tukee kiinalaisten omaa kolmikantatriangelia, jossa Kiina muodostaa yhden osan, US toisen ja Venäjä kolmannen ... ja EU' n operoidessa enemmän Venäjän kanssa, nostaa se EU' n neljänneksi osaksi neliötä, joka osaa luotsata maailmamme sellaiseen suuntaan, jossa voimavarat jaksavat opastaa kehittyvän ja kehitysmaat Maapalloa säästävään suuntaan.

  Nykyinen liittokansleri Angela Merkel edustaa mennyttä idän ja lännen vastakkainasettelun maailmaa, johon Euroopalla ei ole enää varaa. Euroopan on osattava tunnustaa kaikilta ilmansuunnilta sen koko ja laajuus, joka jatkuu kauas Venäjän halki Uralille. Kun tämän jälkeen Saksasta huomataan, että Venäjä jatkaa siitäkin Aasian puolelle, aina Tyynen valtameren rannalle saakka - herää aivan uudet turvallisuuspolitiikan ajatukset ja avaimet löytyvät sen toteuttamiseen
  . e
   
  europa.jpg
  24
 •  
 • Merkel: Nato on tärkeämpi nyt kuin kylmän sodan aikaan

  Ilkka Luoma 27.11.2019 - 17:44
  1 - EU-Eurooppa on valinnan kauhassa, ollen tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä - Venäjän lähipiirissä. Koko EU on maantieteellisesti valtavan Aasian mantereen maantieteellinen jatke, ikäänkuin Venäjänkin maantieteen uloke Atlantille.

  Euraasia muodostaa eheän maantieteellisen kokonaisuuden - sisälten suuren määrän erilaisia uskontoja, kulttuureja kuin käytännön elämän malleja. Venäjä on ollut usein idästä tulevien "valloittajalaumojen" torppaaja, tosin mongolit taisivat päästä jopa meidän Karjalan laulumaille saakka (?)

  EU on jämähtänyt esiesi-isiensä myötä amerikkalaiseen hegemonian "vangiksi", jossa juuri nyt trumppistinen uusnormaali "uhkaamisena, kiristämisenä kuin pakotteina" -pelaa maailmanpoliisipeliään, ollen jo itse tietämättä toiminnallisessa illassaan.

  USA on se toinen ydinasesuurvalta, joka säilyttää eurooppalaisten ja eurooppalaisuuden uhkana suuria ydinasevarastoja Euroopassa. Yhdysvaltojen ydinaseet muodostavat suuren uhan, sillä Venäjä tietää tarkoin missä nuo US-ydinaseet ovat ja on maalittanut ne omillaan. Jokainen voi miettiä mitä se merkitsee, jos nappeja painellaan tosissaan - tiheästi asutulle Länsi-Euroopalle. Suomi on maalittamaton, koska emme ole Natossa.

  EU-Euroopalla on eräs yllättävä turvallisuuskumppani; sen mieltäminen vaatii uutta ajattelumallia, jo muutaman vuoden takaa. On aika palata Saksan "schröderiläiseen aikakauteen" ja luoda toimivat kaupalliset suhteet juuri Venäjään, joka on maailman suurin raaka-aineellinen ja ravinnollinen alkulähde - samoin Saksa tarvitsee Venäjän uinuvan ostopotentiaalin maailman toiseksi suurimpana vientivaltiona.

  Saksa ja Venäjä muodostavat luontevimmin eurooppalaisen kokonaisturvallisuusjärjestelmän; miksikö - siksi, että juuri nämä kaksi valtiota tietävät mitä merkitsi maailman sotahistorian totaalisin ja verisin tuhoamissota - juuri Euroopassa käytynä 1941-45. Siihen ei ole enää yksinkertaisesti varaa nykyaikaisin asein. Euroopassa ei kannata jännittää jousta liiaksi.
  >
   
  ...