2212.  2.  1071.

AVvXsEjS4JwavYUYHy-lbH6Da-NTX8ydgskcgWdV

 

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-10816914  - Yle-otsikoituna: 

"

Putin korosti samanmielisyyttä Kiinan Xin kanssa – Venäjä ja kauppasotaa Yhdysvaltoja vastaan käyvä Kiina hakevat tukea toisistaan

"

 

..

- länsi vs. itä - nyt Venäjä hakeutuu yhteiseen "etupiiriin" maailman suurimman - Kiinan kanssa; toteutuuko lännen pelkäämä kaava, kaikissa muodoissaan: "Kiina + Venäjä > USA + EU" |0, jossa EU empii asemoitumistaan ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008467328.html - !

--

PROLOGI - Edellä oleva kaava voi muuttua myös sotilaalliseksi voimaksi, sillä erityisesti Kiina on ilmaissut, ettei ihmiskunnallista maailmaa enää johdeta yhden valtion omista yksipuolisista näkökulmista - varsinkaan sekaantumalla toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin. Nyt haetaan kunnioitusta toisen erilaisuutta kohtaan - eikä sitä kuitenkaan tarvitse itse omassa maassaan edes hyväksyä, mutta nokkiminen, näykkiminen kuin nälviminen lopetetaan ... ja tässä onkin lännen laatumedialla paljon opiskeltavaa.

--

Etupiirit ovat aina olleet reviirien jatkoksia, joilla on turvattu etumaastoa -

.. omien varsinaisten elin- ja vaikutealueiden hyväksi, ja näille etupiireille on sitten jäänyt monia aivan omanlaisiaan valtioita, kansoja kuin yhteiskuntamalleja - aina vuoden M-R 1939 etupiiristä Suomi ja 1960-vuosikymmenen alun Kuuba, joka ajautui vahvojen amerikkalaisaggressioiden ikeeseen - aina us-vihamielisiin maihinnousyrityksiin saakka - Sikojenlahti |1.

--

Nyt Venäjä laittaa stoppibittiä omien ydinalueidensa eteen - Naton ujuttautumiselle kohden Venäjää haetaan päättöhoitoa, vaikka hakemalla apuun Kiina |2, joka käy omaa elinpiirikamppailuaan lännen "vapaan merenkulun ihanteita" vastaan .. - kertoen historiallisten kiinalaisten tosiasioiden tukevan sen omaa näkemyksellisyyttä muun muassa Etelä-Kiinan merialueiden osalta. Ja tähän länsi näykkii sisällissotansa hävinneitä taiwanilaisia [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008470777.html - ] jakomielisellä us-asennoitumisella - yhden (P.R.O.C) Kiinan politiikkana, mutta varsinaisen Kiinan nokkimisena ilmaisten sotilaallista tukea PRC-Kiinan "omaa aluetta - Taiwania kohtaan".

.

|2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008473943.html - |2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12230315 -

 

-- Maailmamme on ihmiskunnallisesti monisärmäinen tahokas, jonka kaikki särmät ovat aina kiinni toisissa särmissä, vaikka särmä edustaisi omaa näköalaa yhteiskuntamallina kuin tapana elää - omien historiallisten, kulttuurillisten, uskonnollisten kuin tapojen kansakuntamalleina.

 

Mitä yhteistä monisärmäisellä ihmiskuntatahokkaalla onkaan?

Se on luontobiologia, jota on kuritettu nyt viimeiset 200-300 vuotta yli kaikkien raja-arvojen*, joiden omaksumista vasta nyt harjoitellaan - viimeeksi brittien Glasgow'ssa, jossa ilmastoa koetetaan sovittaa uudelleen kaikille yhtäläiseksi elinehdoksi Elää! Jokaisen yhteiskuntamallisärmän alla on kasvualustana luontobiologia, joka ei tunne edes särmien rajoja - vaan elää omaa elämäänsä yli rajojen etupiirillä jota rajaa vain pallon pinta ja kerros ilmakehää!

 

|* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/meille-eloa-luova-ymparisto-on.html -

--

Läntinen vastakkainasettelu kohtaa nyt idän ja tämä ei varmasti tue maapallollista hyvää oloa koko luontobiologialle elää harmoniassa, sellaisin kaavoin, joita evoluutio on harjoitellut jo reilusti miljardi vuotta. Olisiko myöhäissynnynnäisen ihmisen pikkuaivojen** herättävä - nyt viimeistään, yhdenneltätoista hetkeltä?

.

|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/ihminen-erottuu-aivoistaan-muista.html -

--

Länsi huutaa demokratiaa, joka on johtovaltiossaan Yhdysvalloissa kriisissä, ainakin taantumassa!

[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008421458.html - ja ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008468456.html - ]

Tuota us-demokratiakriisiä koettaa lännen syntysija vahvasti kolonialismin perillisenä - EU-Eurooppana tavallansa tuotekehittää, mutta nyt vielä ollaan kehitysliemien esikeitoksissa ja ilmentymänä on maho jättiläinen |3, jonka talous vastannee noin Kiinan maailmalaajuisesti vaikuttavaa taloutta |4 - todellisuudessa - merkityksellisyytenä.

.

|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78287/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen-suurten-varjosta -

|4 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80539/kun-kiina-kasvoi-kaikista-ohi-nyt-se-koetaan-uhaksi? -

--

Suomesta käsin on pyrkynä vahvasti presidentillinen kutsu kolmelle suurelle

[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - ]

- tätä kehityskulkua tulisi kaikin keinoin tukea, eikä heittää kapuloita rattaisiin sekaantumalla yhden niistä omiin sisäisiin asioihin - ymmärtämättä tässä tätä uusjatuksellista "etupiiriä", joka vain ja ainoastaan suojelee amerikkalaisen esikuvansa uudelleen heränneen Monroe-opin - ja mallinaan Kuuba -mukaisesti. Suomi ei ole etupiirissä - miltään osin, jos kansakuntamme tahdon mukaisesti pysymme erossa lännen sotakoneesta - Natosta |5 - me emme voi täältä idän ja lännen vedenjakajalla |6 hakea tukea toisen ydinasesuurvallan eteentyönnettynä taistelualustana turvallista oloa tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä |7!

 

-- EPILOGI - Maailmamme on muuttumassa yhden maailmanpoliisin roolista

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17092596/usa-menettaa-maailman-johtajuutensa---vastakkainasettelu-idan-ja-lannen-valilla-kiihtyy! - ]

.. moninapaiseksi särmikkääksi, jossa diplomatia, ymmärrys ja kohtuullisuus hakevat asemaa, missä luontobiologia ratkaistaan yhdessä - yhdistämällä kyvyt, taidot ja opit pelastamaan se mitä vielä on pelastettavissa. Pelastus ei ole kiihtyvä vastakkain asettelu, joka voi huonoimmillaan karata hallitsemattomaan ydinsotaan |8, jossa voittajaa ei ole.

Reaalimaailmaa on havaita, että vahvoilla on aina etuoikeutensa ja nyt vihdoin Suomessakin on laatumedian opittava huomaamaan, että nämä kaksi ydinasesuurvaltaa ovat tasan yhtä itsekkäitä ja tuon duopolin murtaa vain Kiinan nousu, joka ei ole aktiivisesti sotiva valtio, ..

- vaan käy kauppaa tavoillansa, joihin joko opitaan ja sulaudutaan tai sitten ei - mitään pakkoa ei ole ostaa kiinalaista, ei edes heidän maailman järjestystään, vaikka Kiinan kerrotaan olevan maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri.

Se on kuitenkin varmaa, että kolmisärmäisyys tarvitsee uuden Euroopan, jonka rauha ratkaistaan yhdessä Venäjän kanssa, sen ollen Euroopan suurin valtio ja sopivasti Euroopan ja Aasian jättiläisen välissä. Meidän on opittava ymmärtämään Venäjän uinuva suuruus, se on hyve lopulta koko EU-Euroopalle.

 

..

Viitteet ja linkit:

|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/kaasua-komissario-putin.html - (2014)

|1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sikojenlahden_maihinnousu -

|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82021/kansakunta-ilmotti-jalleen-suurena-enemmistona-emme-liity-natoon - (2019)

|6 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84391/eu-kenen-joukoissa-seisot-pohdintaa-idan-ja-lannen-vedenjakajalta - (2020)

|7 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73914/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta-taistelualustaksi - (2017)

|8 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75038/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta - (2018)

..

 

..

| 53 TIEDE 175 | 29 SUOMI24 82 | F-35 | TIEDE |

.

.. PS. YLE kansalaiskustanteisena informaatiotorvena voisi ryskymisen oheen katsoa viisauden syntyvän tosiasioiden tunnustamisista! [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12227056 - , otsikoituna: "Janne “Rysky” Riiheläisen kolumni: Kremlin kelloista soitetaan taas etupiiriä"