ven%C3%A4j%C3%A4%20uhkaa.jpg


...

1

Tänään on käynnissä jyrkkä mediankin ylläpitämä jopa manipulatiivinen Venäjän uhalla pelaaminen – vastakkainasetteluna Euroopassa, joka ulottuu kauas Venäjälle – aina maantiedon oppikirjojen mukaisesti Ural-vuoristoon saakka, josta taas alkaa Aasian suurmanner, josta itseasiassa läntinen eurooppalaisuus on ”vain” pieni niemimaa, pinta-alallisesti ja maaperävarannollisesti.
Venäjällä on tänään vielä joskus tsaarien aikana koettu asetelma, jossa venäläisyys on seisonut eurooppalaisuuden etuvartiona aasialaislaumoja vastaan – kts. mongolien aikakausi, erityisesti Timurlenk tai Tamerlane ja sitten Tsingis-kaani ---
 
A
Aiempi raportti maalaa synkän kuvan Venäjän aiheuttamista turvallisuusuhista
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006032802.html -
Kommentti - Tasapuolisuuden ja kansalaistemme tietämyksen nostamiseksi olisi pitänyt tehdä ja analysoida myös skenaariot eri versioineen EU' sta, Kiinasta ja Yhdysvalloista - näin ei tehty, vaan koettiin, että vain Venäjä on arvuuttelun arvoista. Haluttiinko näin maalata uhkakuvaa äänestäjille, kun olemme kuitenkin matkalla kuukauden kuluttua eduskuntavaaleihin?
Nämä Venäjän analyysiarvuuttelijat varmasti tietävät kansakuntamme vakaan tahdon - yli 50 prosentin voimalla olla liittymättä lännen sotakoneeseen - Natoon. Koetetaanko näin käännyttämään aina ennen vaaleja äänestäjiä ...?
2
B

Naapurina Venäjä on päämääriltään looginen mutta keinoiltaan kömpelö
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006032758.html -
Kommentti - [ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? …
… Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]
Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan.
 
Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!
Tänään media hakee niin ulkoa kuin sisältä systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia. Nyt estradille kohosi jopa arvio, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.
...
 

HS:

HS-analyysi: Venäjä jatkaa pelottelun ja alistamisen tiellä – Tuoreen tutkimuksen päätelmät ovat suora­viivaisia ja naapurien kannalta levottomuutta herättäviä

 
...
Ilkka Luoma 12.12.2019 -18:31
 
3 - Aivan ensimmäiseksi kysymys toimittajille ja lukijoille: "Miten tuo itäinen naapuri on meitä uhannut, kiusannut, tai pullistellut meille? Kuka kertoo? Toisekseen, eikö olisi hyvä, jos jokainen maa katsoisi omasta näkökulmastaan tuon uhkaavuuden - miltä ilmansuunnalta tahansa?

Toistan näin kysymyksen: Onko Venäjä jotenkin kiristänyt meitä - vaikkapa sillä tavoin, mikä näkyy olevan tuon toisen ydinasesuurvallan trumppistinen tapa: "Uhkaa, kiristä ja pakota" -toimenpiteinä.

Kolmanneksi olisiko hyvä tehdä verrantoa näiden kahden lopullisen ydintuhon tarvittaessa aikaansaavien valtioiden osalta? Toisen olemme jo laskeneet - US' n itse itsensä pyytäen taisteluharjoittelemaan - jotain uhkaa vastaan. Kuka kertoo mitä uhkaa?

Miten paljon Venäjä on sotinut viimeisen 20/70 vuoden aikana ja miten paljon USA? Kuinka paljon uhreja on syntynyt, ja onko tapauksia, joissa nämä ydinasesuurvallat ovat hyökänneet ilman mitään YK-mandaattia?

Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla, jossa on parempi pitää 'ystävät lähellä ja viholliset kaukana', tai jos toisin, ... 'ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä'. Miten meidän 1300 kilometriä pitkä raja Venäjän kanssa? Erityisesti pohjoisessa, jonne on tulossa jälleen suuri Nato/US taisteluharjoitus - tuonne aivan Venäjän Kuolan niemimaan viereen.


Miksi tuo Kuola on niin tärkeä? 
Siksi, että siellä ovat Venäjän viimeisen ydiniskun tasapainotekijät, jotka estävät suurydinsodan syttymisen eli mannertenvälisiä monikärkiatomiohjuksia sisältävät strategiset Borei-ydinsukellusveneet. Miksi Suomi suosii lännen taisteluharjoituksia noiden Borei-luolastotukikohtien vieressä?

Eikö meidän pitäisi olla mieluumminkin uhkaamatta kuin junailla maahamme tuon toisen ydinasesuurvallan ja Naton taistelujoukkoja? Miksi meidän piti tänne meille sopia Nato - Isäntämaa pöytäkirja, joka mahdollistaa Nato/US' n taistelujoukkojen Suomeen tulon, jopa ydinasein.

Aikanaan Moskova pyysi yhteisiä sotaharjoituksia - vastauksemme oli kirkas: Ei kiitos
.
 
...
Suomi on elänyt täyttä rauhantilaa vieressä olevan entisen vihollisen vieressä, jo yli 70 vuotta - me jatkamme kansakunnan säestyksellä puolueetonta linjaamme - kunniaksi heidän:
 ... kun kuuntelee tuon ylvään muksiikin linkin alta, niin ei jää kahta sanaa, ettemme enää heidän kunniaksi sodi, ja se taas edellyttää älykästä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kansa on sille antanut sille täyden tuen - Emme liity Natoon - lännen sotakoneeseen! ASumme rauhassa täällä idän ja lännen vedenjakajalla!