nato9.jpg

 

Suomi sai 2018 tammikuussa ylivoimaisesti suosituimman presidentin koko historiamme ajalta – varsinkin kunniaa nostaa se, että Sauli Niinistö valittiin suoralla kansanäänestyksellä.

Kannatus oli niin väkevää, ettei toista kierrosta tarvittu. Media oli toki rakentanut Niinistön presidenttikuvaa jo vuosikausia ja onnikin oli ohjaamassa tietä kansansuosikiksi.

 

Samalla ylivoimalla kansakuntamme sanoo lännen sotakoneelle – Natolle – täyden ei, suurella enemmistöllä, kuten Niinistö – yli puolet kansasta sanoo vakaasti yli 50 prosentin voimalla ei Natolle.

Suomalaiset tietävät asuvansa idän ja lännen vedenjakajalla – me tiedämme itäisen naapurimme, paremmin kuin yksikään muu ulkoinen rajanaapuri – suurelle idän karhulle.

 

 

Presidentti Niinistö tuli kansansa pariin

 

Niinistö antoi merkittävän haastattelun FT – Financial Times -lehdelle, alla tutkimme tarkoin mitä Sauli sanoi, mitä tarkoitti ja mitä viestiä halusi äänestäjilleen sanoa. ---

 

Aloitetaan ajattelemattomuudesta – ainoasta miinuksesta, joka lipsahti muutoin presidentiltämme, joka pystyy kertomaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin muistaa ystävänsä …

 

” … – Hän (presidentti Vladimir Putin) ei unohda ystäviään, jos häntä on kohdeltu kunnioittaen, Niinistö sanoo lehdelle. … ” -IS/STT.

 

--- Lipsahdus ---

” … Niinistön huolenaiheisiin lukeutuu myös Yhdysvaltojen vetäytyminen Iranin ydinasesopimuksesta. Vetäytymisellä on Niinistön mukaan muun muassa se vaikutus, että se tarjoaa Venäjälle paikan päästä lähemmäksi Eurooppaa

 

Tämä on selvä takaisku lännelle. Financial Timesin toimittaja kirjoittaa, että Suomi arvostaa liittoutumatonta asemaansa Euroopan Unionin jäsenyydestä huolimatta … ” ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/presidentti-niinisto-kertoi-financial-timesille-ajatuksiaan-putinista-natosta-ja-maailmanpolitiikasta-suomalaiset-eivat-kannata-natoa-ja-mina-olen-suomalainen/6935434#gs.7ZaN51U - -kommentti MTV toimittaja Tapio Nurminen.

 

... Presidentiltämme kansakuntamme suuresti arvostama lausunto Natosta!

 

” … – Suomalaiset eivät tue (Nato-jäsenyyttä) ja minä olen suomalainen, Niinistö kertoo FT:lle._Lehden mukaan Niinistö puhuu pitkästä kokemuksesta. Presidentti viittaa haastattelussa 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin kaupunginhallinnossa ja teki yhteistyötä turkulaisten poliitikkojen kanssa *.

 

Eläkkeelle jääneet valtuutetut ovat vielä nykyisinkin saaneet Putinilta kutsuja Moskovaan … ” ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - -IS/STT.

 

Helsingin Sanomat versio ... "lännelle" sana oli hakasulkeissa [.] !

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005706092.html - ]

 

” … Niinistö kertoo olevansa huolissaan transatlanttisten suhteiden heikentymisestä. Yhdysvaltain vetäytyminen Iranin ydinohjelmaa koskevasta sopimuksesta tarjoaa Niinistön mukaan ”avoimen ikkunan” sille, että Venäjä lähentyy Euroopan kanssa.

Kyseessä on selvä takaisku [lännelle]”, Niinistö sanoo. … ”

 

” … Niinistö arvioi, että maailmanpolitiikkaa dominoivat tällä hetkellä rautanyrkkiset johtajat, mikä jättää Suomen kaltaiselle pienelle maalle vähän liikkumatilaa.

Niinistön mukaan Euroopan unioni on jäämässä jälkeen ”henkilövetoisen globaalin politiikan” aikana, jota hallitsevat Venäjän Vladimir Putinin, Yhdysvaltain Donald Trumpin ja Kiinan Xi Jinpingin kaltaiset johtajat.

Niinistö sanoo, että tällä autoritaarisiin johtajiin henkilöityvällä aikakaudella ”on vaikea saada paikkaa pöydän ääressä, koska pöytä on katettu isoille ja vahvoille”. … ” -HS-toimittaja Paavo Teittinen.

 

Katetussa pöydässä on aina tilaa vielä yhdelle

 

Presidenttimme mainitsemassa pöydässä on aina tilaa vielä yhdelle, joka ymmärtää puolueettomuuden. Lännen ja idän vastakkainasettelu [1 tarvitsee välittäjää, johon luotetaan. Suomi sopii kuvaan ja istuimelle, koska on kansan suuren enemmistön tahdon mukaisesti natoton valtio! Suomalaiset elävät idän ja lännen vedenjakajalla.

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -

 

Presidentti Niinistön mukaan vahvasti henkilöityneessä maailmanpolitiikassa, jossa valtaa pitävät Xi Jingpingin, Donald Trumpin ja Vladimir Putinin kaltaiset henkilöt, EU jää väistämättä kakkoseksi. Sellaisten henkilöiden hallitsemassa pöydässä on presidentti Niinistön mukaan hankalaa saada istumatilaa

 

... Pakollisen liittoutumattomuusaiheen tullessa eteen, Niinistö tukeutuu suomalaisessa keskustelussa vakiintuneeseen Nato-optioon toteamalla: - Nato on kortti, jota on parempi pitää kädessään kuin laittaa peliin … ” ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806042200990122_ul.shtml - -Iltalehti – toimittaja Anni Huttunen.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171630

 

DOC niinistö_uskoo_äänestäjiään_04062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04062018

 

522_4904 – 20:56