minsk1.jpg

Kuva ~ https://yle.fi/uutiset/3-11496094 - 

 

...

1 - Valko-Venäjän tilannetta puidaan hyvin yksipuolisesti itseään kutsuvista laatumedioista |1 - Suomestakin, vaikka valko-venäläiset itse päättävät omista asioistaan. Miksi meiltä pitää sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin? 

Entä itse mellakointi?

Valko-Venäjällä on noin 9,5 miljoonaa asukasta (vuonna 2014). Kuinka paljon on heitä, jotka nyt ovat ryhtyneet mielenosoituksiin, mellakoihin ja vastaan laillista valtakoneistoa? Entä olisiko valtakoneiston ymmärrettävä, ettei veljessota ole koskaan se ratkaisu, joka ajaa kansakunnan etua. 

Kuinka kauan meni, kun Suomessa 1918 kukistettiin punaisten barrikaadeille nousu?

Entä kuinka kauan meni (menee?), kun nuo valko-punaiset haavat sisällisodastamme lopullisesti arpeutuvat? Vai ovatko jo arpeutuneet?

Kuinka paljon tarvitaan mielenosoittajia kaduille, jotta vallankaappaus saa tässä Valko-Venäjän tapauksessa läntisten valtioiden hyväksynnän - puhutaan kuitenkin pienestä vähemmistöstä.

Mikä onkaan se todellinen prosentti valko-venäläisistä, jotka ovat nyt kaduilla, lakoissa ja mielenosoituksissa - olisiko 15 prosenttia - se tarkoittaisi vajaa 1,5 miljoonaa ihmistä. Onko edes miljoonaa kaduilla ja lakoissa? >

..

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006599439.html - 

"Valko-Venäjän tilanne näytti samanlaiselta kuin Ukrainan poliittinen maisema vuonna 2004 – sitten tulivat vaalit" -HS

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006603067.html -

"Mielenosoitukset laajenivat Valko-Venäjällä – Lukašenka sanoi Putinin luvanneen tulla pyynnöstä apuun" -HS

.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006604237.html

"Voimaväen sadistinen käytös oli viimeinen tikki” – Lukašenkaa vastustava mielen­osoitus valtasi koko Minskin keskustan" -HS

.

2 - Analogiaa Valko-Venäjälle, kirjoitettuna vuodelta 2014 - " ... EU kiihdyttää assosiaatiosopimuksen allekirjoitusta Ukraina-Kiovan uuden väliaikaishallituksen kanssa. Miten EU-Brysselin lakimiehet arvioivat mahdollisesti allekirjoitettavan sopimuksen lainperäisyyttä ja toimivuutta tässä epäselvässä tilanteessa?

Tiedossahan on laajasti, että tämä Ukraina-Kiovan uusi väliaikaishallitus kasattiin laittomien mellakoiden jälkimainingeissa – karkotuttaen laillisesti, vapaasti ja demokraattisesti (?) valitun presidentti Viktor Janukovitshin. Näinkö EU:n mahdollisella sopijakumppanilla on edes Ukrainan lakien mukaista oikeutta allekirjoittaa mitään Ukrainan kansan nimissä?

Onko tässä Ukraina kriisissä lopultakin kyse idän ja lännen laajemmasta vastakkainasettelusta ja EU:n ja Naton laajentumispolitiikasta? ..." -tämä siis kirjoitettuna vuonna 2014, kun Ukrainan Kiovan Maidanin verimellakat olivat kiihkeimmillään

Entä todellisuus Kiovan Maidanilta ja Odessan murhapoltoista - onko selvityksiä, muitakin kuin Maidanin tapahtumat amerikkalaisen tunnetun ohjaajan Oliver Stonen toimesta - löytyy googlaamalla Youtube-palvelusta.

Entä nyt Valko-Venäjä?

Mikä on se demokraattinen määrä kansalaisia, joilla on lakiin perustuva oikeus kaataa laillinen hallinto tai presidentti väitteillä, että vaalit olivat väärennetyt ja vilpilliset? Olisiko aivan ensimmäiseksi esitettävä vankat todisteet syytöksille ja väitteille? 

Entä ulkovaltojen sekaantuminen - esimerkkeinä US CIA aikanaan Chilessa (Pinochet), nykyään mahdollisesti Venezuelassa (Maduro) - entä Serbia ja Kosovo, jossa jopa US- sotavoimin puututtiin ilman mitään YK-mandaattia Serbian sisäisiin asioihin. 

Paljon kysymyksiä? 

Kuinka paljon on riittävästi ihmisiä kaduille osoittamaan mieltään, jotta saadaan hallinto kaadettua - olisiko se demokraattisesti yli puolet, vai riittääkö vähemmistö - eli esimerkiksi Valko-Venäjällä 300 000, mikä edustanee Valko-Venäjän aikuisväestöstä noin viittä prosenttia. e

..

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-11496435

"Kaatuuko Valko-Venäjän diktaattori Lukašenka pian? Se riippuu ainakin kolmesta tekijästä, vastaa asiantuntija" -Yle

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-11496300  - 

" ... Valko-Venäjän kaupungeissa on ollut lauantainakin suuria mielenosoituksia vaalituloksen mitätöimiseksi. ... " -Yle

..

EKSTRA - "... LUKAŠENKA nousi valtaan 1994 vapaissa vaaleissa. Sen jälkeen hän on voittanut viidet presidentinvaalit, joka kerta jollain tavalla vilpillisesti.... " -HS. Entä todisteet tuohon HS-tekstiin?

..

 

...